Sayfa 654/777 İlkİlk ... 154554604644652653654655656664704754 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 5,225 - 5,232 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1. Aynı miktarı şu an 5.35 ten bozdurduğunu ve USD nin de 1 ay sonra yine aynı seviyede kaldığı şeklinde yapsak hesabı...1 aylık faizi de % 25 ten hesaplasak...

2.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Takasta (VİOP), Merkez Bankasının tüm dolar kontratları görülmekte.

Kasım Vadede 162 milyon dolar, Aralık vadede 534 milyon dolar, Şubat 2019 vadede 28 milyon dolar KISA kontratı bulunmakta...

Devletin en sermayeli kurumlarından biri, devletin tüm kurumlarından gelecek siyasi ve de ekonomik haberleri vaktinden önce bilerek bu bilgilerle mücehhez olarak DOLAR kuru düşecek diye para piyasalarında boy gösteriyor.

Bu önemli bir gösterge ve de baskı değil mi?
    Merkez Bankası Kısa'da ise Uzun olan kim? Tabi ki Yerleşik kurum ve kişiler. Merkez Bankası tepelerden gelen dövizi düşürün talimatına uygun olarak vadeli piyasalara satıcı olarak giriyor vatandaş da TL'deki negatif reel faizden kaçmak ya da ileride ihtiyaç duyabileceği dövizi makul fiyatlardan bir köşeye koymak için alıcı oluyor.

Ben Merkez Bankası'nın serbest iradesi olduğuna ve ipini tutan güçlerin de sağduyu ile hareket ettiğine inanmıyorum. Maksat günü kurtarmak. Yerleşik kişiler ülkeyi yönetenlere güvenmediği için döviz de uzun, ikna edilemezlerse bu talebin etkisi tsunami gibi olur. Merkez Bankası'nın da kısıtlı rezervlerle yapacağı etki sınırlı kalır. Şu ana kadar dövize bulaşmayanlar açısından kademeli alım için fiyatların uygun olduğu düşüncesindeyim.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

3. Kısa vadede negatif reel faiz olarak görünse de eğer enflasyonda tepe (25.24 ile) görüldüyse şu anki mevduat faizleri (% 25 civarı) yakın zamanda pozitif reel faize de dönüşebilir uzun vadeli olarak hem de...

4.  Alıntı Originally Posted by Occhiali Yazıyı Oku
    CHP, Mart'tan sonra IMF gelecek diye iddia ediyor.

IMF'nin bizden en önemli isteği, "iş gücü piyasasınındaki katılıkların giderilmesi". Bunun bir ayağı, "kıdem tazminatı reformu". Bu konuda bir hazırlık var. Öbür ayak da, ücretlere enflasyondan daha az zam yapılması...

CFR'den Brad Setser, bir alternatif olarak, IMF yerine Rusya+Katar ortaklığının finansal destek yapmasından bahsediyordu. Onun talepleri nedir, belli değil...
    Geçmişe bakarsak, imf demek kur çıpası demek mesela 🙂

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Hadi ufak bir hesap yapalım...

100.000 doların var diyelim.

Geçen ay 6.00 TL den bozdurup % 26 tan mevduata yatıran biri, halen doları elinde bulundurana göre tam 78.000 lira karlı durumda olurdu.

İyi para değil mi?
    İyi para...

78.000 TL bugünkü kurdan 14.500 dolar yapar.

Bu da 100.000 dolara göre % 14,5 kar demektir.

Bugünün oranından 2,5 yıllık dolar faizi demek...

Hesap çok.. Ve faydasız.

Şunu vurgulamak amacım: Takım tutar gibi dolar tutmak akılcı değil.

6.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Hadi ufak bir hesap yapalım...

100.000 doların var diyelim.

Geçen ay 6.00 TL den bozdurup % 26 tan mevduata yatıran biri, halen doları elinde bulundurana göre tam 78.000 lira karlı durumda olurdu.

İyi para değil mi?
    2013 te dolar almayan tl ci dolara karşı halen boynu bükük eğer dolar bu denli aşağı süzülecekse faizde en az 2 yıl bu seviyede kalacaksa o zaman bir şey diyemem ! Eğer pişmanlık duyulacak bir şey bulunmak istiyorsa insan çok fazla konu bulabilir ! Doları keşke şurdan alsaydım burdan satsaydım ! 1 sene sonra bugün kur faiz ne durumda olacak kim kime dayak atacak kestirmek çok zor ! bunun için sepet öneriliyor riski dağıtmak için ama bunun içinde düşüşlerde paniklemeden moral bozmadan uzun vade dayanabilmek çok önemli unutabileceğin paran olması lazım yoksa sıkıntı

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    2013 te dolar almayan tl ci dolara karşı halen boynu bükük eğer dolar bu denli aşağı süzülecekse faizde en az 2 yıl bu seviyede kalacaksa o zaman bir şey diyemem ! Eğer pişmanlık duyulacak bir şey bulunmak istiyorsa insan çok fazla konu bulabilir ! Doları keşke şurdan alsaydım burdan satsaydım ! 1 sene sonra bugün kur faiz ne durumda olacak kim kime dayak atacak kestirmek çok zor ! bunun için sepet öneriliyor riski dağıtmak için ama bunun içinde düşüşlerde paniklemeden moral bozmadan uzun vade dayanabilmek çok önemli unutabileceğin paran olması lazım yoksa sıkıntı
    Ben pişmanlıkları yazmıyorum aslında.

Gereksiz bence de.

Benim vurgulamak istediğim husus şu: Takım tutar gibi, dolar kuru hep yükselecekmiş gibi bir çok kişiyi yanıltabilen, goygoycu, temelsiz tarafgirlik.

Bilgiye analize, dayanan bir tercih de hüsrana uğrayabilir.

Ama sadece slogan atarak yatırım tercihi yaparsan, kurun böyle düştüğü durumlarda (ki kurdur bu düşer çıkar) susar kalırsın.

Diyecek lafın kalmaz.

8.  Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Merkez Bankası Kısa'da ise Uzun olan kim? Tabi ki Yerleşik kurum ve kişiler. Merkez Bankası tepelerden gelen dövizi düşürün talimatına uygun olarak vadeli piyasalara satıcı olarak giriyor vatandaş da TL'deki negatif reel faizden kaçmak ya da ileride ihtiyaç duyabileceği dövizi makul fiyatlardan bir köşeye koymak için alıcı oluyor.

Ben Merkez Bankası'nın serbest iradesi olduğuna ve ipini tutan güçlerin de sağduyu ile hareket ettiğine inanmıyorum. Maksat günü kurtarmak. Yerleşik kişiler ülkeyi yönetenlere güvenmediği için döviz de uzun, ikna edilemezlerse bu talebin etkisi tsunami gibi olur. Merkez Bankası'nın da kısıtlı rezervlerle yapacağı etki sınırlı kalır. Şu ana kadar dövize bulaşmayanlar açısından kademeli alım için fiyatların uygun olduğu düşüncesindeyim.
    Doğru düşünce..MB kısa da belli..
    Zaten 6.25 faiz artışıda bu pozda olduğu için geldi..

Fakat katılamadığım nokta yerleşiklerin döviz alıp almaması önemli değil..
    Dışarıdan yabancı sermaye girişi tek dayanak noktamız..

Bu olursa zaten dolar da düşer faiz de düşer enflasyonda düşer..
    Vatandaş ın burnu iyi koku alır..
    İşlerin açıldığını hemen farkeder se dolar da almaz..

Sayfa 654/777 İlkİlk ... 154554604644652653654655656664704754 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •