Viop 1.21e geriledi
Bu filmde cok basrol oynadim
Hep soyun dediler
Ben yokum artik 😀
üstadım haklı olarak söyleniyoruz da bırakamıyoruz. bunun iki sebebi var. birincisi resmi rakamlardan çok daha yüksek olan enflasyonun paramızı sabun gibi eritip bizleri arayışa itmesi. asıl ve en önemlisi ise psikolojik. yani uzmanların tabiriyle borsa bağımlılığı. bu, tıpkı madede bağımlılığı gibiymiş. peki ben bunu nereden biliyorum? çünkü 2019 başında 24'lerden sattığım aselsan 26'ya doğru çıkınca o kadar durdum biraz daha bekleyemedim gibi duygular canımı sıkmaya başlayınca soluğu piskologta alıp bu illetin çaresini aradım. uzun bir sohbetin ardından bana kısaca şunlar söylendi. sen tıpkı kumar bağımlılıları gibi borsa bağımlısı olmuşsun. bu durumla ben ilk kez karşılaşıyorum ama daha önce karşılaşan arkadaşlarımdan biliyorum. tıpkı sigara gibi sürekli bu işle meşkul olmanın zararlı olduğunu düşünürsün ki zararlıdır, ama ne yaparsan yap bırakamazsın. yıllardır sigara içen bir kişi, uzun bir merdiven çıksa "bu sigara da beni öldürecek, iki adım atınca tıkanıyorum, şu meretten bir kurtulsam der, her şeyin farkındadır ama içmeye devam eder, sen de böylesin. şu anlattığına göre sen de kolay kolay borsayı bırakamazsın. aynen böyle söyleyip ilaç verdi. her ay kontrole gelmemi ve durumu anlatmamı söyledi. peki ben ne yaptım? ilk ay ilacı kullandım ama tabiri caizse ilacın düşünme yeteneğimi sınırladığını anladım, borsa inmiş çıkmış baksam da uzun süre bu işlere odaklanmadan hafif bir sersemlik hissetmeye başladım kendimde ve 15 gün kadar sonra ilacın kalanını da çöpe atıp kontrola da gitmedim. aslında bu tür olayları kendimiz beynimizde bitirmeliyiz. ilaç zoruyla olmaz. ilaç, sadece kullandığım süre içinde o mevzuya odaklanmamamı sağlar ama sonuçta ömür boyu içilmeyeceğine göre kendim karar veriğp verdiğim kararın da ardında olmam lazım. şu an itibarıyla çok şükür borsayı hisse senedi bağlamında bıraktım. bankaya gidip yatırım hesabımı hisse alım satımına kapattırdım. şimdi aselsan uçsa umrumda değil. istesem de alamam. tekrar bankaya gidip açtırmam lazım ki zaten gitmem. şimdilik durum böyle
Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
Yer İmleri