Sayfa 656/1000 İlkİlk ... 156556606646654655656657658666706756 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 5,241 - 5,248 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Şahsi görüşüm ABD'nin mortgage krizi benzeri krizin ortasındayız....Ama maskeleme güzel olduğundan sesi çıkana anında çöktüklerinden kimse kriz falan kelimesini ağzına alamıyor..... Neyse yaşayıp göreceğiz.....
    Bunu 2015 ten beri söylerim zira yanılmıyorsam 1997 yada 98 uzak doğu krizi o yüzden çıkmıştı, Japon yada önce ev fiyatları şişiyor sonra millet ödeyemez hale gelince Bankaların elinde patlıyor...2014 ten sonra anlamsız bir şekilde bizdede ev fiyatları şişmeye başladı 100 K lık evler bile 300K ya dayandı...buna rağmen ha bire lüx projeler aldı başını gitti...

Benimde tezim aynı ama durum budefa inşaat şirketlerininden patladı bu Bankaları zorladı Bankalar piyasayı (doları) o da döndü eflasyonu ,dolar diğer firmalı firmalar işsizliği işsizlik ev ödemelerinide vurunca bitmemiş yada satılmamış evlere birde Bankaların elinde patlayacak...Şirketlerin dolar ve batık ev kredilerden Bankalar nasıl yırtacak onu merak ediyorum... Japonyayla aramızda üretmek gibi küçük bir fark var 😁

Ama bizde ABD gibi yapar para genişlemesi yapar tüm dünyaya ucuz TL pompalarız 😎

Son tez uydumu😁😁😁

2.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Ne destek vereceğim hocam,emekli adamım kendi ayağıma kurşun mu sıkayım.Ocak zammı sakata mı gelsin yani)))))))))Ha benim gibi 12 milyon emekli var benim bildiğim,düşmezse düşmesin diye düşünen bence.
    Not ironidir ha cevap yazan arkadaş olmasın.Enflasyonun neticede beni de oyacağı malum elbet)))))))
    Yok çok haklısınız... bu yıl verebildikleri maxumum zammı versinler 2020 de hiç vermesinler...zira 2018 temel tüketim maddelerinde %100-200 eflasyonu yedik...bari 2019 da maxumum zamla karnımızı doyurup şayet 2019 herşey iyi giderse 2020 de diyete devam eder 2021 de düzlüğe çıkarız...

NOT: bu tezim inanılmaz iyimser ihtimaller üzerine kurulmuştur 😔

Alıntı Originally Posted by AntalyaDR Yazıyı Oku
    Yok çok haklısınız... bu yıl verebildikleri maxumum zammı versinler 2020 de hiç vermesinler...zira 2018 temel tüketim maddelerinde %100-200 eflasyonu yedik...bari 2019 da maxumum zamla karnımızı doyurup şayet 2019 herşey iyi giderse 2020 de diyete devam eder 2021 de düzlüğe çıkarız...

NOT: bu tezim inanılmaz iyimser ihtimaller üzerine kurulmuştur ��
    Bence çok iyimser oldu hocam,hatta darılmazsanız hayalci olarak bile nitelenebilir.Daha yeni başladı kriz,karpuzun kesilmesi yenmesi falan 2025 i buluyor ortalığın durulması valla anca 2025 de az bişi rahatlık olur ))))))))) Saygılar.

4.  Alıntı Originally Posted by creed Yazıyı Oku
    Aslında en önemlisi tekrar bu seviyelere nezaman geliriz? Konut faizler 0.60lara nezaman düşer? 5 yıl? 10 yıl?

SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Şaka ediyorsun😁😁😁 Dışardan dolar al binanın bilmem kaçta kaçını dolarla mal et,sonra banka halka, dolarla borç alıp kredi dağıtsın ,millet gidip o evi alsın sonra içini ithal ürünlerle dekore edip döşesin...eee o kadar lüx evin önünede dolar kredisiyle ithal lüx araba yakışır😁😁😁😁😁

Özetle şu anki sıkıntıdan ders çıkarabilirsek bundan sonra kimse bu sistemi destekleyen politikalar üretmez...

Şahsi kanım ev maliyetlerinde temel sorun arsa maliyetlerinin yüksek oluşu...arsa sahibine %40-60 pay nedir...sonra şişen fiyatlar...ucuz kredi de inşaat şirketlerinin işine geliyor bide oradan şişiriyor sonra bir bakmışsın herkes 20 yıl boyunca ev kredisi öder hale geliyor....özetle 10 yıl iyimser bir tahmin...10 yılda inanılmaz bir sanayi devrimi gerçekleştirmezsek. ..

5.  Alıntı Originally Posted by AntalyaDR Yazıyı Oku
    Bunu 2015 ten beri söylerim zira yanılmıyorsam 1997 yada 98 uzak doğu krizi o yüzden çıkmıştı, Japon yada önce ev fiyatları şişiyor sonra millet ödeyemez hale gelince Bankaların elinde patlıyor...2014 ten sonra anlamsız bir şekilde bizdede ev fiyatları şişmeye başladı 100 K lık evler bile 300K ya dayandı...buna rağmen ha bire lüx projeler aldı başını gitti...

Benimde tezim aynı ama durum budefa inşaat şirketlerininden patladı bu Bankaları zorladı Bankalar piyasayı (doları) o da döndü eflasyonu ,dolar diğer firmalı firmalar işsizliği işsizlik ev ödemelerinide vurunca bitmemiş yada satılmamış evlere birde Bankaların elinde patlayacak...Şirketlerin dolar ve batık ev kredilerden Bankalar nasıl yırtacak onu merak ediyorum... Japonyayla aramızda üretmek gibi küçük bir fark var 😁

Ama bizde ABD gibi yapar para genişlemesi yapar tüm dünyaya ucuz TL pompalarız 😎

Son tez uydumu😁😁😁
    Hepsini kamulaştırırsın olur biter.Konutlar da devletin olur,herkes devlete kira öder.Hatta kiraları da sukuk olarak satar.Böyle böyle komünizme kadar gider işte.
    Rusya'dan S400 İrandan nükleeri de aldımıydık ABD'ye kafa bile tutarız.Kim Yong'dan neyimiz eksik,Kim Yong'un doları mı var sanki.İtiraz eden de çıkmazsa asgari müşterekte buluşup toplumsal barış bile sağlanır.Kriz olunca Yunanlılar bile dönüverdi.
    Betoncular battı diye ülkenin batması şart değil ya.Top bizim,3 korner 1 penaltı der oyunun kuralını değiştiririz.Yıllardır belli ki İngiliz'in koyduğu kurallarla bu topu oynamayı beceremiyoruz,torunlarımız 2002 deki başarımızı nesilden nesile anlatarak idare eder.
    Çoktan çok,azdan az gider,vatandaş öyle de sürünecek böyle de sürünecekse tek fark para babaları dolarları Bodrum'da değil Miami'de ezer.
    Bu da bir tez.

6.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Malum yeşil inşaat gümlüyor.Borsada kağıtları var oradan okuduğum kadarı ile bir toplantı yapmış şirket.İnnovia 4 den ev alanlara açıklama yapılmış.6000 daire varmış arsa sahibi payı yüzde 15 miş,düşük bir pay.Evlerin benim anladığım üçte ikisinin inşaatı kaba inşaattan biraz daha hallice.2 bloğun inşaatına hiç başlanmamış.İnşaatta gecikme olunca cezai şart var o ödemeler var,15 20 milyon tl dava açmak tehdidi ile çek karşılığı projeden çıkanlar var,satış falan da yok artık doğal olarak..Yani maddi anlamda bitmesi mümkün değil bu ortamda,proje batık.Şimdi bu kadar şeyi buraya niye yazdın diyorsunuz.Bu kez yanlışlıkla değil bir şey sormak için yazdım bu bilgileri))))))))) Arkadaşlar proje üstünde 350 milyon halkbank ipoteği var ,halkbankın bu kredisi benim gözümde batık.Bu kredinin tahsili mümkün değil,ama bu olayın çözülmesi veya hukuken bir yere varması en az 10 yıl.Bu kredi 10 yıl boyunca halkbankın bilançosunda aktif sağlıklı kredi olarak gözükür mü,bankacılık sistemi bu kadar uzun süreyi mümkün kılar mı.Benim anladığım inşaatta tek bir projede bu kadar batık varsa ortada bir aysberg var resmen.Titanıc gibi üzerimize geliyor veya biz onun üzerine gidiyoruz ,bu iş banker faciasını 10 kez katlar .Bu kredinin büyüklüğüne çok şaştım))))))))
    Oradan iki tane daireyi çok ucuza aldım diyen arkadaş vardı .

Her hafta uğrar bize konuyu hiç açmıyor o bende birşey diyemiyorum .

Ama üzücü bir durum .

Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir

7.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Vakıfbank yerli ve milli kart çıkarmış adıda troy ad konusunda millilik saglayamamislar
    Tr ödeme yöntemi 🤣🤣🤣

Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir

8. İYİ Partili Türkkan: Türk savunma şirketlerinin yabancı ülkelere altın tepsi ile sunulmasına engel getirilmelidir.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, savunma sanayi alanında faaliyet gösteren "HARP ARGE" adlı şirketin Hollanda merkezli bir şirkete satıldığını söyledi. Türk savunma şirketlerinin yabancı ülkelere altın tepsi ile sunulmasına engel getirilmesini isteyen Türkkan, "Türk savunma sanayisi teknolojileri yabancı ülkeler tarafından kıskaca alınmıştır" ifadelerinde bulundu.

Savunmada gitti ülke savunmasi dahil herşey yabancıların elinde.

Sayfa 656/1000 İlkİlk ... 156556606646654655656657658666706756 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •