Sayfa 658/1001 İlkİlk ... 158558608648656657658659660668708758 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 5,257 - 5,264 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. 3,8393 ten 10 K $ aldım bugün. Yatırım tavsiyesi değildir. Ben 3,70 lere geleceğini sanmıyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Uyutmakta bir çeşit ikna etmektir. Halkın nasıl ikna edildiğini veya tabirinizle uyutulduğunu eleştirebiliriz. Ama sonuçta bu da bir ikna yöntemidir. İkna olan burada bir sorun görmüyorsa ve çoğunluktaysa yapacak bir şey yok demektir. Demokrasi ikna edilen çoğunluğun verdiği karardır ve bu kararın her zaman evrensel doğru olması gerekmez.
    Adamın biri nalbura gitmiş abi tek ucu boklu değnek var mı demiş...
    Nalbur da kardeş takımı bozamıyoruz kusura bakma demiş... 😂
    Demokrasi böyle birseydir...
    Takımı bozarsan demokrasi değil oyun olur. Birileri seçiyor gibi yapar birileri de halkı ikna ediyor gibi...

Bağımsız ve özgür medya yoksa, hukuk sistemi adalet dağıtmıyorsa, fikir-kanaati açıklama ve protesto özgürlüğü yoksa demokrasi sadece lafta ve kitapta kalır...

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    Teknokrat seçimle siyasetle gelmez önce bunu bir araştırın. TR bir ayrıma gelmiştir,ya teknokrat yola girecek yada suriye gibi olacak. Derin devlette o kadar salak değil. Derin devlet vardır ve gereklidir.
    Düne kadar derin devlete karşı olan mücadele eden bir iktidar da devlete tam hakim olduğunu düşünmeye başlayınca bu görüşe geldi...
    Normaldir. Hiçbir iktidar demokrasi istemez. Elindeki güçten olur çünkü.

4.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Adamın biri nalbura gitmiş abi tek ucu boklu değnek var mı demiş...
    Nalbur da kardeş takımı bozamıyoruz kusura bakma demiş... ��
    Demokrasi böyle birseydir...
    Takımı bozarsan demokrasi değil oyun olur. Birileri seçiyor gibi yapar birileri de halkı ikna ediyor gibi...

Bağımsız ve özgür medya yoksa, hukuk sistemi adalet dağıtmıyorsa, fikir-kanaati açıklama ve protesto özgürlüğü yoksa demokrasi sadece lafta ve kitapta kalır...

Demokrasinin demokrasiyi amaç değil araç olarak kullananlara sunduğu imkanlar olduğu kesin. Ama dünyada mükemmel bir sistem de yok.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5. http://www.fullhdfilmcehennemi2.net/...aj-izle.html/2

bu filmi izledikten sonra değişime uğradım
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Demokrasinin demokrasiyi amaç değil araç olarak kullananlara sunduğu imkanlar olduğu kesin. Ama dünyada mükemmel bir sistem de yok.
    ben demokrasi kötüdür demiyorum yanlış anlaşılmasın...
    Ama " halk yanlışı seçiyorsa, yanlış kişiler haklı kandırıyor ikna ediyorsa ne yapalım" düşüncesine karşıyım...
    Tam rekabet piyasasının sartlarindan biri Tam Bilgi dir... bunun gibi insanlarin doğru bilgiye erişimi engellenmiş ise yanlış karar vermesi olağandır... insanlar buna kadar vermiş doğrusu bu denemez bu durumda...

7. Demokrasi ''ekonomik'' olarak iflas etmiştir. (bkz ülkelerin borçları)
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

8.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    ben demokrasi kötüdür demiyorum yanlış anlaşılmasın...
    Ama " halk yanlışı seçiyorsa, yanlış kişiler haklı kandırıyor ikna ediyorsa ne yapalım" düşüncesine karşıyım...
    Tam rekabet piyasasının sartlarindan biri Tam Bilgi dir... bunun gibi insanlarin doğru bilgiye erişimi engellenmiş ise yanlış karar vermesi olağandır... insanlar buna kadar vermiş doğrusu bu denemez bu durumda...

Dünya asimetrik olarak dağıtılmış doğru ve yanlış bilgilerle ve bu bilgileri savunan kaynaklarla dolu. Biz zaten bu karmaşa ve keşmekeş içinde doğru olanı algılayabilene başarılı diyoruz. Tabiki yanlışı savunan aktörler olanca güçleriyle taraftar toplamak için uğraşacaklar çünkü aslında onların doğrusu da aslında yanlış olan. O nedenle bu aktörlerin çabalarını da doğal olmayan bir dinamik olarak göremeyiz.
    Ama bütün bu hengame içinden evrensel olarak doğru olanı seçemeyip yanlışa yönelenleri de sadece başarısız olarak nitelendirebiliriz. Ve bir halkın çoğunluğu başarısız ise bu o halkın kendi sorunudur, ve bu sorunun kaynağı yine haklın kendisidir, o yanlışı ona dikte eden ve kabul ettirmeyi başaranların değil.

Umarım kendi düşüncemi açıkça ifade edebildim.

Basit bir örnek: Sütü sıcakta ve açıkta bırakırsanız sinek ve larvalar süte saldırır, hatta sütün kendi bünyesi sinek ve larva oluşturmaya başlar. Bu manada suçlu sinek ve larvalar değil sütün sıcakta açık bırakılmayacağını bilmeyenlerdir. Sonuçta tüm aktörler de halkın içinden çıkar.
    O nedenle başarı ve başarısızlık halkın bizzat *kendi* ürünüdür.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 658/1001 İlkİlk ... 158558608648656657658659660668708758 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •