Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 661/1014 İlkİlk ... 161561611651659660661662663671711761 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 5,281 - 5,288 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Bağdat Caddesi'nde dönüşüm enkazı... Onlarca proje durdu, kiralar iki üç katına ulaştı

İki bin konutun yarım kaldığı Bağdat Canndesi'nde 100'€™ü aşkın müteahhit sıkıntıda. Şantiye görünümündeki bölgede, tamamlanmış konutların satışında da sorunlar yaşanıyor.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/e...na_ulasti.html

Eger bu haber dogruysa.

Yarim kalan 2.000 konut.

Bu cokus degilde nedir ?

Bunun altinda kalan yurttaslarin halini, kayiplarini bir dusunun.

Cokus deyince bazi insanlar oralarda obruklar aciliyor saniyor olmali.
    Cadde bölgesinde projelerin yarım kalması çok zor bir müteahhit yapmazsa başka bir müteahhit talip olur götürür o işi. Hala Anadoluda sermaye yapmış birçok yeni yatırımcı geliyor bölgeye.

2.  Alıntı Originally Posted by CAF Yazıyı Oku
    Cadde bölgesinde projelerin yarım kalması çok zor bir müteahhit yapmazsa başka bir müteahhit talip olur götürür o işi. Hala Anadoluda sermaye yapmış birçok yeni yatırımcı geliyor bölgeye..
    Valla bence hata ediyorlar.

Bu donemi onceki donemlerle mukayese etmek, adami dogru sonuclara goturmeyecek gibi gorunuyor.

3. Ahlaklı yönetilen sitelerde sorun olmayabilir. Ama aidatlar herkese girecek. Tren yapacak çoğu kimse. İşsizlik bu kadar yüksekten fahiş site aidatlarını ödememe sorunu zirve yapacaktır. Sosyal patlama olabilir.

Eğer müteahhit konuttan zarar ettiyse gözünü aidata dikiyor ve çetevari bir yapı ile site yönetimini uygunsuz şekilde yapıyor. Kat Mülkiyeti Kanunu berbat ve kalitesiz olduğu için suistimale açık.

Bu sebeple konut alıp kiraya verme işi bitti. Yüksek aidatlar öldürdü sağolsun konut yatırımını. Ben kendim asla ama asla almam yatırım için.

Anlatmak istediğim bu işin özünde. Umarım başınızı ağrıtmamışımdır. Ama eminim tartıştığımız bu konular bir sürü insanın aydınlanmasına vesile olmuştur. Önemli olan hak adalet. Sen haklısın ben haklıyım önemli değil.

Dubai de Londra da Amerika da Almanya da emlak kanunları o kadar net ve şeffaf ki bizim kanunlar zannedersin Ortaçağdan kalmış. Ev alan zenginler Emlak ile ilgili kanunlarımız net olmadığı için Türkiye yi tercih etmiyorlar! Bize genellikle süprüntüsü geliyor.

Açın TLC kanalında Amerika da ev alıp satan programlar var. Herşey ayna gibi. Kanunu çiğnediğin anda ümüğünü sıkarlar adamın.

Peki ya bizde? Hem emlak kanunları yetersiz hem de olan hali bile verimli uygulanmıyor.

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    pahalılığın ciddi etkilemeye başladığı doğru istanbulda.

ulaşım giderleri bile ciddi arttı. bir çok kaleme artık eskisi gibi para ayıramıyoruz.

benim oturduğum sitede de bu sene arttırmama yönünde bir irade oluştu. şu an aidat 315 tl.

4.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Haftanın 4-5 günü boğazda balık tutan 38 yaşında biri olarak, bu sözünüz bana çok ağır geldi..
    Şu görseli paylaşayım da, üzerine uzun uzun düşünün.

Ha bu arada "denizi olmayan şehirde yaşanmaz" diyerek balık meselesini bu başlığın asıl amacına da bir nebze bağlayabiliriz.
    Her mesajında ankaradaki çılgın projeleri bize bildiren angaralı Ömer kardeşin kulaklarını da çınlatalım.

Bu güne kadar bu forumda gördüğüm en güzel paylaşım,o ne güzel günlermiş öyle,bu arada Tarık Akan ı da rahmetle analım,sanırım'' Canım Kardeşim'' filminden bir kare bu paylaştığınız güzel fotoğraf,ayrıca gereksiz tiplere alınmayın,balık tutmak insanın kendiyle baş başa olabildiği,huzuru ve dinginliği bulabildiği nadir zamanlar dandır,20 günlük yazlık iznimde sırf Saroz Körfezinde balık tutmak için 5 metrelik tekne almıştım,tüm balık dostlarına selam olsun. bu resimde benden olsun... https://i.hizliresim.com/pGAzZL.jpg

Halit Akçatepe de rahmetli oldu , tıpkı Tarık Akan gibi .

Nur içinde yatsınlar.

Balık tutma konusunda ki fikirlerinize gönülden iştirak ediyorum , bu konuda bir acemi olarak.

6. Konut topigi olmus balikci topigi formata geri donmeye davet ediyorum

SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. Konut denizinde balık kalmadı. Ondandır ☺

8.  Alıntı Originally Posted by lorib47 Yazıyı Oku
    Konut topigi olmus balikci topigi formata geri donmeye davet ediyorum

SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    hahaha bu topik efsane bir topiktir. rüzgar bir eser herşeyden konuşulur sonra da hop konuta bağlanır. davete hemen icabet edeceklerdir 😊

Sayfa 661/1014 İlkİlk ... 161561611651659660661662663671711761 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •