Sayfa 662/997 İlkİlk ... 162562612652660661662663664672712762 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 5,289 - 5,296 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by şirinbaba Yazıyı Oku
    yasal dayanağını açıklar mısınız? hangi kanun yönetmelik? hakikaten merak ettim. sizin söyleminize göre ilgili şubenin hergün toplam mevduatı kadar nakit para bulundurmak zorunluluğu var ki, ben 6 yıl banka müfettişliği yaptım, böyle saçma bir şey duymadım. fiziki olarak şubelerde para bulundurmanın hem maliyeti hem de riski defalarca açıklandı burada. hala böyle kafa karıştırıcı şeyler yazmak çok doğru olmuyor.
    Nakit yüklü mevduat çekecek olsanız, sabah erkenden bildirseniz şube o gün akşama kadar bu parayı getirtmek zorunda değil `midir !
    Zaten bu devirde hangi aklı evvel gider bankadan yüklü miktarda nakit para çeker o da ayrı bir konu ya ben sadece prosedür gereği böyle bir zorunluluk var mı diye bilmek istiyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by hisar06 Yazıyı Oku
    Bu gün T bank tan aradılar 14,90 dediler 32 gün için. Düşünmem gerek dediğimde sadece size 15 oranı verebiliriz ( çok önemli sadece banaymış , siz sulanmayın ha ) dediler.
    Sizin TL'nizin üzerinde Atatürk resmi dışında bir resim mi var
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

3.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Nakit yüklü mevduat çekecek olsanız, sabah erkenden bildirseniz şube o gün akşama kadar bu parayı getirtmek zorunda değil `midir !
    Zaten bu devirde hangi aklı evvel gider bankadan yüklü miktarda nakit para çeker o da ayrı bir konu ya ben sadece prosedür gereği böyle bir zorunluluk var mı diye bilmek istiyorum.
    sabah erken bildirdiğinizde ilgili şube grup merkezine bilgisini verir ve talep ettiğiniz nakit tabi ki gelir. bunu müşteri memnuniyeti için yapar banka şubeleri. ama öğleden sonra genelde ellerindeki nakidi ve talep edilen nakidi şubeler tamamlar, siz talep etmeniz halinde kaydi olarak istediğiniz yere gönderebileceğinizi, nakit istiyorsanız yarını beklemenizi, beklerken de gecelik repo/mevduat yapabileceklerini söylerler. bu pratikte işleyen süreçtir. bir seferinde, hiç unutmam, yüklü bir nakit gelmiş şubeye, şube müdürü şubeler cariden maliyet yansıtılmaması için müşteriye kiralık kasaya koyma teklifi sunmuş. bununla ilgili soruşturma yapmıştım.
    teoride banka tabi ki ödemekle yükümlü, tabi bildiğiniz gibi bir banka yükümlülüklerini yerine getiremediğinde eft sistemi kapatılır. böyle bir durum yoksa, ki 2001 krizinde bile bu olmadı, öncesinde olduğunu biliyorum, banka bu parayı kaydi olarak tabi ki ödemekle yükümlü. ama o kadar yüklü bir meblağı kasasında bulundurma zorunluluğuna dair herhangi bir kanun/yönetmelik bilmiyorum, okumadım.

4.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    umutabi swift soygunundan kurtulmak için dövizde maalesef yüklü çekmek gerekiyor.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Akinonya Adası Kuzey Şato
    Gönderi
    3,990
    vakıf 14.90 3 mly üstü verdi dün
    deniz günlükte 13.25
    garan 14.64 32 gün
    İŞ İŞ YAPMAZ. ADAM İŞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.

6. dolar alan var mı? dün yüklü bir rakama ancak %4.25 aldım.

7.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Banka yasal açıdan aynı gün içinde mesai sonuna kadar nakit vermeye mecbur. Eğer vermezse noter ile şubenin ödeme yeteneğinin olmadığı tespit edilip mağdur olarak mahkeme ve bddk'ya başvurabilirsin. Vadesiz mevduat teorik anlamda her an çekilebilir mevduat ve mudi haber vermek zorunda değildir.
    Sayın Diproyal,
    Cevap için teşekkürler
    O kadar gıcık kaptım ki, keşke veremeyiz yok deseler de anlattığınız yolu izlesem, çok zevkli olacak

Gününde paramı istiyorum, az yada çok, eft masrafı ödemek istemiyorum, bankanın nakit tutması riskli yada masraflıysa beni ilgilendirmiyor, eft çok mu masraflı birşey de benden masraf istiyor, nakit tutmak masraflıysa da masrafına katlansın o halde

8.  Alıntı Originally Posted by YapraksızYonca Yazıyı Oku
    Sayın Diproyal,
    Cevap için teşekkürler
    O kadar gıcık kaptım ki, keşke veremeyiz yok deseler de anlattığınız yolu izlesem, çok zevkli olacak

Gününde paramı istiyorum, az yada çok, eft masrafı ödemek istemiyorum, bankanın nakit tutması riskli yada masraflıysa beni ilgilendirmiyor, eft çok mu masraflı birşey de benden masraf istiyor, nakit tutmak masraflıysa da masrafına katlansın o halde
    Rica ederim.
    Dediğiniz durum tamamıyla nakit yönetimi ile ilgili olup bunu yönetemeyen bankalar sözlü müdahale (keşke önceden haber verseydiniz) ile geleneksel yöntemleri tercih ediyorlar. Zorlayınca ya da yazılı olarak ben bu bilgiyi istiyorum deyince "bir şekilde" bulup verecekler.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Sayfa 662/997 İlkİlk ... 162562612652660661662663664672712762 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •