Sayfa 664/1027 İlkİlk ... 164564614654662663664665666674714764 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 5,305 - 5,312 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Evet biliyorum ama bu akşam alınan şahin kararlar ile ilk raundu fed almalıydı.
    Yarın Londranın insafına kaldık, öbür günde. Umarım kuru zıplatmazlar biz tatilde iken içerde.
    Dolar endeksi açısından ECB'nin yarınki kararı çok önemli. Eğer tahvil alımını durduracağını detaylı olarak açıklarsa ve ilk faiz artışına dair tarih ile ilgili bir ipucu gelirse bu dolar endeksini baskılayabilir. Amerika'da Trump'ın da zoruyla fazla derecede mali genişleme yapılması söz konusu. Bu konu Powell'a da soruldu.

Amerika'daki mali genişleme adımı ile ECB'nin tahvil alımını durdurma kararı dolar endeksinin yükselişini törpüleyebilir.

Ancak bu durum TL için orta vadede olumlu olmaz zira Türkiye'nin dış borçlanması ve cari açığını kapatan kaynak büyük oranda ECB kontrolündeki kaynaklardan geliyor.

Ben yukarıdaki gelişmeleri tcmb'nin de benzer okuyacağını düşünerek TL faizine kuvvetli derecede abanacağını düşündüğüm için TL'de pozisyon aldım. Tabii ki şahsi tercihim. Risk içermediğini söyleyemem.

Bugün öğleden sonra TL mevduatlara %20'nin üzerinde faiz verilmeye başlanmış. Mevduatlara verilen faiz %21-22'yi geçerse bu da ciddi anlamda bir baskı unsuru olabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2. Euro 5.50 oldu vayy be.
    İtalya falan dedik boş çıktı.
    Aldı başını gidiyor Euro günlerdir.

3.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Rxpu dostum mevduat kararınız kutlu olsun.
    Şu 1 ay çok kritik döviz ve altın ile devam edeceğim.
    Para kazanmak değil maksat güvende olmak dostum.
    Kesinlikle benim aldığım TL pozisyon örnek alınmamalı. İhracat ve döviz gelirim olduğu için böyle bir riske girmekte sakınca görmüyorum. Bir nevi hedge gibi oluyor. Ancak TL kazanan için kesinlikle portföyünün kendi risk tercihine göre bir bölümünde döviz mutlaka olmalı diye düşünüyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4. Rxpu dostum hayırlı olsun tekrar.
    Faizler baştan çıkarıcı bu gerçek.
    Ama kur çıldırtıcı oda bir gerçek.

İçerde mevduat faizleri fezaya gidecek galiba seçime kadar.

Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Bu gavurun parası bile kendisi gibi puşt. Adamlar 3 gündür bize göstere göstere '' haydi sıkıysa al bakalım '' diyor. 3-5 kuruş asansör gibi yukarı hoplatıyor, bizimkiler ''Ahaa gidiyor, alalım '' diye alıyor. Sonra 3-5 salınca '' Eyvah ele verme operasyonuymuş, hemen satalım zarar artmasın '' psikoloji çalışıyor.

Şimdi de fed faiz artırmış, dolar güçlenecekmiş salağa yatıyor. Yarın öğleye kadar kararsızmış gibi yatay gezdirirler. Bizim piyasa kapanınca asansörü çalıştırırlar. Cuma günü de 4,80 lere çeker ve kimseye koklatmazlar. Nasıl senaryo ama.
    dolar öyle al sat yapılacak bir aytırım aracı değil alacan yatacan alırsın satarsın alırsın satrsın br gün bir bakmışsın uçmuş gitmiş almaya korkarsın ama o gene gider
    bir halt olacağı yok.

6. Beklenen karar... Yarın önemli..
    hakuna matara....memento mori.

Alıntı Originally Posted by C.ÜNLÜ Yazıyı Oku
    Eşek yüküyle mal aldık,yine mi hüsran mınaki..

Doler bazında çok ucuzladıydı ya..

Yarın eşekoğlueşek modunda mala tam sarılırız artık.

Düşse de eccük daaa alsak..
    sayenizde borsa ayakta duruyo
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by thejackalav. Yazıyı Oku
    Beklenen karar... Yarın önemli..
    Sn thejackalav ne yaptın ettin bilmiyorum ama , gün içi yine ilk tahmini aralığına getirdin

Eu'nun yükselişi yarınki beklentiyle alakalı diyebiliriz miyiz?

Bakalım bir limanda demirleyecek illa bu gemi
    Yazdıklarımın Hiçbirisi Yatırım Tavsiyesi değildir.

Sayfa 664/1027 İlkİlk ... 164564614654662663664665666674714764 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •