Sayfa 666/1049 İlkİlk ... 166566616656664665666667668676716766 ... SonSon
Arama sonucu : 8389 madde; 5,321 - 5,328 arası.

Konu: Altın fiyatlarının geleceği (XAU)

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Sn. Hkm milletin bu seferki kaçışı enflasyon nedeniyle..mesela siz bırakalım güveni güvensizliği dolarınızı bozup mevcut TL faizlerine neden geçmiyorsunuz?biliyorsunuz ki mevcut enflasyon sizin alacağınız faizden çok daha yüksek..dolayısıyla en başta TL faizde kalarak zarar etmek istemezsiniz değil mi?

Kısaca abd hazine bonosu yatırımcısı da enflasyonun geldiğini görüyor ve mevcut faizlerden zarar etmemek için elindekini satıyor..
    Hah onları satıp neye geçecekler zaten milyon dolarlık soru o,o tahviller patates bütün dünya bunu biliyor görüyor.

2.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Bu ayki geçim paramdan arttırdıklarımla altın mı gümüş mü alsam diye düşünürken, geçmişteki altın/gümüş rasyosuna bakarak kendimce bir karar verdim.

Bu oran 55'in üzerinde olduğu sürece gümüşü ucuz kabul edip gümüş alacağım.
    Oran 55'in altında olduğu sürece altını ucuz kabul edip altın alacağım.

Mantıklı geldi...bu kararı izninizle copy-paste yapıyorum
    Yatırım tavsiyesi değildir! Yanılma ihtimalim her zaman vardır!

3.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Yo ben eminim ayda 10 bin dolar kazansanız gene buralarda olurdunuz,bence siz de zehirlenmişsiniz artık dönüşünüz yok.Yazılarınızdan edindiğim izlenim bu sn patrick.
    O da olabilir. Şu da var bu işlere kafa yormayı bırakıp, hazıra dayanarak yaşayanların sonu hep kötü bitiyor gibi geliyor bana.

Ne kadar paran olsa da daha fazlasını, ne kadar iş yapsan da daha fazlasını istemek gerekiyor.

"Büyüyemeyen şirket küçülür" demişler. O hesap.

4.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Hah onları satıp neye geçecekler zaten milyon dolarlık soru o,o tahviller patates bütün dünya bunu biliyor görüyor.
    D*****n kuyruğu orada kopacak işte
    Yatırım tavsiyesi değildir! Yanılma ihtimalim her zaman vardır!

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    O da olabilir. Şu da var bu işlere kafa yormayı bırakıp, hazıra dayanarak yaşayanların sonu hep kötü bitiyor gibi geliyor bana.

Ne kadar paran olsa da daha fazlasını, ne kadar iş yapsan da daha fazlasını istemek gerekiyor.

"Büyüyemeyen şirket küçülür" demişler. O hesap.
    Olabilir değil,öyle ,dediğimin doğru olduğunu siz de ben de biliyoruz sn patrick))))),ayrıca doğrusu da bu zaten,bence parayı kazanmaktan daha önemlisi parayı değerlendirmek.

6. Amerikalıların yarısı muhtemelen bu hafta alacakları 1400 dolarlık çeki 1 hafta içinde varsa borçlarınıda kapadıktan sonra bitirirler.
    Bu çek covid den sonraki 3.çekleri oldu.
    https://www.youtube.com/watch?v=ZQhVr2KkP7s
    https://www.youtube.com/watch?v=oaWNS0ulIkE

Yakında 4.çek talebi gelir bir 3 ay sonrada 4.çekleri öderler.

Bakalım bu süreç nerede bitecek yada kopacak.

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Sn. enki yanlış anlamasın ama biraz ABD fanboyluğu seziyorum.

ABD batmaz, ABD batarsa biz neyiz ki gibisinden şeyler okudum yukarıda.

Bizim birşey olduğumuz yok. Biz ABD'den kat be kat daha kötü durumdayız ama bu ABD'deki çürümüşlüğü görmemize engel değil.

2008'den 2013'e kadar dolar nasıl 1-1.5 tl aralığında sabit kaldı? Biz mi çok iyiydik yoksa ABD mi çok kötüydü?
    Est. bu ve benzeri ortamlarda düşündüklerimi dile getirdiğimde senin belirttiğin tarz suçlamayla karşılaştığım oldu..aslında ben kendimi Anadoluda yaşayan bir köy çocuğu olarak görüyorum..ben Amerikayı(finansal sistemini) övsem ne, övmesem ne..

Mesela dolar güvenli limandır dediğimde birisi ''dolara nasıl güvenli dersin'' diye çıkışmıştı bana..oysa yukarıda yazdım nasıl güvenli liman olduğunu..yine örn. Japon yeni de güvenli limandır..oda bir şok durumunda memleketine, Japonyaya doğru yola çıkar..

Burada asla ABD batmaz demedim..Evet ABD nin durumu iyi değil ama hangi gelişmiş ülkenin durumu iyi ki?Avrupa mı, Çin mi, Japonya mı?benim demek istediğim diğerlerinin durumu ABD den daha iyi değil..paralarıda, tahvilleride benzer durumda..dolayısıyla para ve tahvil vs. konusunda halazırda Abd nin alternatifi yok..buna benzer şeyleri yazdım daha önceleri, fakat biz şu sıra sırf Amerika üzerine yoğunlaşınca siz olayı fanboyluk olarak algıladınız sanırım..esasen olayın özeti finansal sistem genel olarak risk altında olması..

Kaldıki benzer portföy yapıları içindeyiz..Ben sadece sizin beklediğiniz çöküş için daha fazla bekleyeceksiniz demeye çalışıyorum..bu arada bence diyeyimde eksik kalmasın..

Alıntı Originally Posted by HURKUŞ Yazıyı Oku
    Amerikalıların yarısı muhtemelen bu hafta alacakları 1400 dolarlık çeki 1 hafta içinde varsa borçlarınıda kapadıktan sonra bitirirler.
    Bu çek covid den sonraki 3.çekleri oldu.
    https://www.youtube.com/watch?v=ZQhVr2KkP7s
    https://www.youtube.com/watch?v=oaWNS0ulIkE

Yakında 4.çek talebi gelir bir 3 ay sonrada 4.çekleri öderler.

Bakalım bu süreç nerede bitecek yada kopacak.
    Şimdi burada şu noktaya özellikle dikkat etmek lazım.Piyasaya verilen bu para kredi olarak falan verilmiyor,karşılıksız serseri para bu.Bu para ilk verdiğin adamda iki gün kalmaz,1 ay içinde bu paranın tümü bu parayı yatırım yapacak ellere geçer ,o eller de ne yapacak gidip amerikan tahvili alacak değil ya elbet altın ,gümüş alınacak.Borsa da derdim de borsada artık bu fiyatlardan o kadar çok paranın oraya akacağını sanmam.

Sayfa 666/1049 İlkİlk ... 166566616656664665666667668676716766 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •