Sayfa 666/736 İlkİlk ... 166566616656664665666667668676716 ... SonSon
Arama sonucu : 5882 madde; 5,321 - 5,328 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Doğal olarak yatırım yapıyoruz ve bunu da günlük takip etmemiz doğal.
    Tabi hisse fonu, borçlanma araçları fonu vb fonlarda min 1 aylık takip edip ona göre değerlendirme yapmak lazım..
    Twitter da okuyorum. Fonu 1 gün negatif getirdi diye kızıp satanlar oluyor..Bu fonlar trade etmek için değiller..
    Özellikle borçlanma araçları fonu belli bir süre tutulması gereken fonlardır...Ppf gibi günlük standart getiri aramamak lazım..
    Yaptığınız açılamalar için teşekkür ederim.
    Bir tık daha ileri gidip şunu öğrenmek istiyorum.
    %90 ı devlet tahvili olan. geri kalan kısmı da trepo, özel sektör tahvili, fin bono gibi enstrümanlar nasıl oluyorda %1 eksi verebiiyor. mesela dün TBT hırsını alamamış bugün az da olsa eksi de. açıkcası tahvil in değil, tahvil fonlarının nasıl çalıştığını özümsüyemedim.

2.  Alıntı Originally Posted by regal1 Yazıyı Oku
    %90 ı devlet tahvili olan. geri kalan kısmı da trepo, özel sektör tahvili, fin bono gibi enstrümanlar nasıl oluyorda %1 eksi verebiiyor. mesela dün TBT hırsını alamamış bugün az da olsa eksi de. açıkcası tahvil in değil, tahvil fonlarının nasıl çalıştığını özümsüyemedim.
    Tahvillerde yoğun satış olduğu zaman tahvil fiyatları düşüyor ve doğal olarak fon değeri de düşüyor. Dolayısıyla, tam tersi durumda tahvillerde alım yönlü ivme olduğunda da tahvil faizleri düşüyor, tahvil fiyatları artıyor ve fon değeri de yükseliyor. Fonun bu hareketlerden etkilenme derecesi de taşıdığı tahvillerin vadelerine göre değişiyor. Mesela bugün 10 yıl vadeli tahvil faizleri %1.5, 5 yıllık tahvil faizleri %0.8 gibi düşüş yaşamış. Demektir ki tbt gibi ağırlıklı olarak çok uzun vadeli tahvil taşıyan fonlar yarın iyi bir getiri sağlayacaklar ve orta vadeli tahvil taşıyan fonlar onun biraz altında getiri yazacaklar. Benim yarın için beklentim ve olayları çözümleme durumum bu şekilde.

Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.

3.  Alıntı Originally Posted by regal1 Yazıyı Oku
    Rica ederim.
    Tamamen tahvillere olan talep ile ilgili..
    Sayın culsuzborsacı detaylı yazmış, tekrar etmiş olmayayım..
    Sadece geçen sefer de yazdığım gibi tahvil faizi yükseldi fon o gün kesin eksi yazar, yada tahvil faizi düştü fon o gün kesin artı yazar gibi bir denklem yok...
    Uzun vadeli tahviller, faizlerin düşük olduğu dönemlerde yüksek, sabit faiz getirisi sağladıkları için daha çok talep görür ve değerlenir. Fakat uzun vadeli oldukları için ekonomik gelişmelere daha çok tepki gösterir ve dalgalanma yaşarlar

Alıntı Originally Posted by çulsuzBorsacı Yazıyı Oku
    Tahvillerde yoğun satış olduğu zaman tahvil fiyatları düşüyor ve doğal olarak fon değeri de düşüyor. Dolayısıyla, tam tersi durumda tahvillerde alım yönlü ivme olduğunda da tahvil faizleri düşüyor, tahvil fiyatları artıyor ve fon değeri de yükseliyor. Fonun bu hareketlerden etkilenme derecesi de taşıdığı tahvillerin vadelerine göre değişiyor. Mesela bugün 10 yıl vadeli tahvil faizleri %1.5, 5 yıllık tahvil faizleri %0.8 gibi düşüş yaşamış. Demektir ki tbt gibi ağırlıklı olarak çok uzun vadeli tahvil taşıyan fonlar yarın iyi bir getiri sağlayacaklar ve orta vadeli tahvil taşıyan fonlar onun biraz altında getiri yazacaklar. Benim yarın için beklentim ve olayları çözümleme durumum bu şekilde.

Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
    Azar azarda olsa bir tık bir tık anlamaya doğru ilerliyoruz.

şu anda konumum, su soruyu getirdi. örneğin : yoğun satış, 10 yıl lık tahvilde oldu dersek. alıcı ve satıcı taraflarlar kimler oluyor

5.  Alıntı Originally Posted by regal1 Yazıyı Oku
    Azar azarda olsa bir tık bir tık anlamaya doğru ilerliyoruz.

şu anda konumum, su soruyu getirdi. örneğin : yoğun satış, 10 yıl lık tahvilde oldu dersek. alıcı ve satıcı taraflarlar kimler oluyor
    Borsadaki hisseler gibi düşünün. Bir hisse yoğun satış görebiliyor ama diğer taraftan alıcısıda olabiliyor. Onun gibi birşey. Saygılar

6. Ayrıca bazı fonlar mutlak getiri diye çıkmış sahaya ama bazı günler ekside yazabiliyor. Dikkatinize.

7.  Alıntı Originally Posted by zeytinci Yazıyı Oku
    Borsadaki hisseler gibi düşünün. Bir hisse yoğun satış görebiliyor ama diğer taraftan alıcısıda olabiliyor. Onun gibi birşey. Saygılar
    Yada uzun vadeli %50 faizli tahvili olan, tam da şimdi ne diye bunu elden çıkarır 🤔
    😂 para lazımdır belki

8.  Alıntı Originally Posted by çulsuzBorsacı Yazıyı Oku

nik süper

Sayfa 666/736 İlkİlk ... 166566616656664665666667668676716 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •