Sayfa 667/998 İlkİlk ... 167567617657665666667668669677717767 ... SonSon
Arama sonucu : 7979 madde; 5,329 - 5,336 arası.

Konu: Viop LIX

1. İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret davasına ilişkin istinaf incelemesinin duruşmalı yapılmasını istedi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle ceza aldığı davayla ilgili Bölge Adliye Mahkemesindeki istinaf incelemesinin, duruşmalı yapılmasını talep etti.

İmamoğlu, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 24. Ceza Dairesine sunduğu dilekçede, İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini öne sürdü.

Mahkemenin verdiği kararın aşırı, ölçüsüz ve daha ilk bakışta "adaletin açıkça reddi" anlamına geldiğini iddia eden İmamoğlu, Bölge Adliye Mahkemesi'nde istinaf incelemesinin de duruşmalı yapılmasını talep etti.

Dilekçede, mahkeme huzurunda doğrudan savunma yapmanın hukuka olduğu kadar hukukun kaynağı olan milli iradeye de saygının bir gereği olduğunu savunan İmamoğlu, "Seçilmiş bir yöneticinin, görevini yapmaktan ve siyasi faaliyette bulunmaktan yasaklanmasının evrensel hukuk ölçüleri ve kamu vicdanı karşısında meşru olabilmesinin temel şartlarından birinin söz konusu yöneticiye kendini bizzat savunma hakkı tanıması olduğunu düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Siyasi faaliyetlerden yasaklanma kararlarının vatandaşın seçimlerde ortaya koyduğu ve bundan sonra koyacağı iradeyi yok sayma, etkileme ve yönlendirme niteliğine sahip olduğunu savunan İmamoğlu, bu tür kararların sonuçlarının ceza verilmek istenen kişiyle sınırlı kalmayacağını dile getirdi.

İmamoğlu, dilekçesinde ayrıca şunları kaydetti:

"Ben bir suç işlemedim. Bu nedenle beraat etmem gereken bu davada, eğer bir cezaya hükmedilecekse, bu cezanın yüzüme tefhim edilmesinin hakkım olduğuna inancım tamdır. Türk milleti adına karar veren sayın mahkemenizin bu hususu dikkate alması gerekliliğini, durumu değerlendirebilmeniz için yüz yüze gelebileceğimiz bir duruşmada bu durumu bizzat ortaya koyma isteğimi takdirlerinize arz ediyorum."

- Ne olmuştu

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi, İmamoğlu'nun o dönem YSK Başkanı olan Sadi Güven ile 10 YSK üyesine yönelik zincirleme şekilde "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen hakaret" suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar vermişti.

Mahkeme, İmamoğlu hakkında TCK'nin "Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma" konusunu içeren 53. maddesinin uygulanmasına hükmetmişti.

TCK'nın 53/1 maddesinde, kişinin kasten işlemiş olduğu suçtan dolayı hapis cezasına mahkumiyetin kanuni sonucu olarak; "sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden; bu kapsamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden veya Devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen, atamaya veya seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten" yoksun bırakılacağı kaydediliyor.

Bu maddede ayrıca, kişinin "seçme ve seçilme ehliyetinden, velayet hakkından; vesayet veya kayyımlığa ait bir hizmette bulunmaktan, vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif ve siyasi parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmaktan, bir kamu kurumunun veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşunun iznine tabi bir meslek veya sanatı, kendi sorumluluğu altında serbest meslek erbabı veya tacir olarak icra etmekten" yoksun bırakılacağı hükme bağlanıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı

2.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    bear abi saat 1 gibi uyandım

benim robut boyuna jeton yükle deyor ...

son 2 gündür hissede kar ettiren hissen oldumu ? net kar'a geçiren yani..

benkini son 4 gündür deniyorum son 4 günde endeks felaket düştü ama 10 hisseden yarısından fazlası net karda şuan.

eccük iteleseler hepsi net kara geçicek...

Oooo ayırlı olsun. Bol kazançlar...

Sen bu robotun back testini felan yaptın mı Emlak başkan?
    Yoksa direkt canlıya mı bağladın?

Zaten geç kalkan bir adamsın, önceden öngöremediğin bir piyasa oluşursa sıkıntı olmasın?
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

3. Kısa vade 9140 - 9150 ye doğru bir hareket gelebilir.
    FORMASYON AVCISI 53
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.

Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Oooo ayırlı olsun. Bol kazançlar...

Sen bu robotun back testini felan yaptın mı Emlak başkan?
    Yoksa direkt canlıya mı bağladın?

Zaten geç kalkan bir adamsın, önceden öngöremediğin bir piyasa oluşursa sıkıntı olmasın?
    abi back test mümkün değil.. çünkü piyasadan almıyor..fiyat olarak.

alırsa küllüm zarar eder aslında. çünkü fiyatı 10-30 tl arasındaki hisselerde her kademe önemli.

bar kapanışından baktığında sistem güzel kar ediyor ama bar kapanışından bile hisse aldırsam ne kadarı geleceği belli değil ?

yani ne yaparsam yapayım % 30 falan gitmiyor.

işin tuhaf tarafı bar kapanışından yani pasife emir yazdığımda durum bu iken.. bar kapanışından alım için 2 kademe alta amir yaz dediğimde durum yine aynı .. % 30 falan

satarkende iki kademe üste verdiğimi düşün. pasiften değil.

back test bu nedenle öngörülebilir değil.

abi tonla şey denedim inan bu iş kademede bitiyor. yeterki hisse açılıştan itibaren akşama kadar düşmesin.

düşersede sorun değil ama bukez jeton bitiyor

10 hisseye bağladımı biri diğerini amorti edebiliyor falan tonla faktör var.. biri akşama kadar düşerken diğeri akşama kadar yükselebiliyor neyi öngerebileceksinki.

ben çok yüklenmiyorum üstüne birde. yani geç kalkmalar vs olmasına rağmen durum bana göre çok iyi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,161
     Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    bear abi saat 1 gibi uyandım

benim robut boyuna jeton yükle deyor ...

son 2 gündür hissede kar ettiren hissen oldumu ? net kar'a geçiren yani..

benimkide jeton istiyordu,
    viop tarafından hem dün hem bugün teminat çekip verdim önüne alıp satıyor.
    2 gündür kar eden oldumu dersen mutlaka vardır.
    hem manuel yaptıklarımdan hem robottan.

düşerken al-sat yapıp ayarlıyorda kendini. yukarı gitmeye başladığında bizim robot bişey almayacak alamayınca da satamayacak. dinlenme moduna geçeçek.

esas kar bende zaten düşükten aldırıp sonra yavaş sattırınca oluyor.

mesela bugün 6. kademe dahil büyük poza girmesi gerekenlerle başlattım
    onlar aldı sattı boşa para çıkınca 5. kademe sonra 4. kademeye kadar olanlardan al dedim.
    Bear_Bull
    @BearBull26

6. oooo adamlar haklıymış uçuşa geçtik harbidenn
    Buradaki görüşler kişisel görüşlerimdir. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    abi back test mümkün değil.. çünkü piyasadan almıyor..fiyat olarak.

alırsa küllüm zarar eder aslında. çünkü fiyatı 10-30 tl arasındaki her kademe önemli.

bar kapanışından baktığında sistem güzel kar ediyor ama bar kapanışından bile hisse aldırsam ne kadarı geleceği belli değil ?

yani ne yaparsam yapayım % 30 falan gitmiyor.

işin tuhaf tarafı bar kapanışından yani pasife emir yazdığımda durum bu iken.. bar kapanışından alım için 2 kademe alta amir yaz dediğimde durum yine aynı .. % 30 falan

satarkende iki kademe üste verdiğimi düşün. pasiften değil.

back test bu nedenle öngörülebilir değil.

abi tonla şey denedim inan bu iş kademede bitiyor. yeterki hisse açılıştan itibaren akşama kadar düşmesin.

düşersede sorun değil ama bukez jeton bitiyor

10 hisseye bağladımı biri diğerini amorti edebiliyor falan tonla faktör var.. biri akşama kadar düşerken diğeri akşama kadar yükselebiliyor neyi öngerebileceksinki.

ben çok yüklenmiyorum üstüne birde. yani geç kalkmalar vs olmasına rağmen durum bana göre çok iyi.

Sen önlemini almışsındır elbet ama... Yine de ürkütücü geldi böyle anlatınca...
    Repaint, vb. tonla faktör var işin içinde anlaşılan.
    Gönlüne göre olsun abi.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    benimkide jeton istiyordu,
    viop tarafından hem dün hem bugün teminat çekip verdim önüne alıp satıyor.
    2 gündür kar eden oldumu dersen mutlaka vardır.
    hem manuel yaptıklarımdan hem robottan.

düşerken al-sat yapıp ayarlıyorda kendini. yukarı gitmeye başladığında bizim robot bişey almayacak alamayınca da satamayacak. dinlenme moduna geçeçek.

esas kar bende zaten düşükten aldırıp sonra yavaş sattırınca oluyor.

mesela bugün 6. kademe dahil büyük poza girmesi gerekenlerle başlattım
    onlar aldı sattı boşa para çıkınca 5. kademe sonra 4. kademeye kadar olanlardan al dedim.
    sen geceye poz taşıyormusun peki ? yoksa nakite geçiyor mu sistem akşam

Sayfa 667/998 İlkİlk ... 167567617657665666667668669677717767 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •