Sayfa 668/1040 İlkİlk ... 168568618658666667668669670678718768 ... SonSon
Arama sonucu : 8319 madde; 5,337 - 5,344 arası.

Konu: Altın fiyatlarının geleceği (XAU)

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Daha önce yazdım, şöyle düşün, dolar rezerv para birimi olarak finans piyasalarında %80-90 oranlarında kullanılıyor..dolayısıyla yatırım amacıyla globalde her türlü para birimine çevrilen dolar, bir şok durumunda tekrar dolara geri sarması lazım ki o yatırımdan/ülkeden kaçabilsin..bu durumda dolara hucum olacağından dolar ciddi oranda değerlenecektir..benim güvenli liman dediğim bu..yine şokun devamında dolara çevrilen paranın ilk kaçacağı yerlerden birisi ABD hazine bonoları(Almanda olabilir) olacaktır..bu anlamda Abd hazine bonolarına güvenli diyebiliriz..tabii bu güvenli olmayı yine karıştırmayalım..likit piyasa ve pek alternatifi yok..olsa dükkan onların(yatırımcıların) ama yok..
    Var var altına da artık bankalar faiz veriyor,kıyamet durumlarında bozarsın da altından daha likit bir şey mi var))))))

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Jim Rickards'ın kendisi bile 10% dan fazlasını önermiyor fiziksel altın/gümüş için.

Devir hala doların devri. Nakitin de kendi avantajları var. (fırsat avantajı) Potansiyel fırsatlar benim altını topraktan çıkarıp bozdurmamı falan beklemez.
    Artık naktinde eriyeceğinin farkındasın değil mi?bütün kapılar tutulu şu an, fırsat dediklerin bile diğerlerinin 3-5 fazlasıdır anca..en azından ben öyle görüyorum..

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Var var altına da artık bankalar faiz veriyor,kıyamet durumlarında bozarsın da altından daha likit bir şey mi var))))))
    inşallah öyle olur..kıyamet durumunda bankalara ne kadar güvenirsin bilmiyorum ama 2008 krizinde margin call olayı geçtikten sonra İtalya (ve birde G.Kıbrıs) altınlarını satıyor dedikodusu çıkartıp altını yine düşürdüler..

inşallah öyle olur..kıyamet durumunda bankalara ne kadar güvenirsin bilmiyorum ama 2008 krizinde margin call olayı geçtikten sonra İtalya (ve birde G.Kıbrıs) altınlarını satıyor dedikodusu çıkartıp altını yine düşürdüler..
    Olay altında kopmıyacak ki sn enki,siz gümüşü seyredin,altın yancı olacak.Gümüşte yüzyılın balonu patlayacak bence.Bu redditçiler hala olaydan vazgeçmedi ki,aynen fiziki gümüş talebi devam ediyor,buna karşı duramazlar,gümüş patlar.ETF ler azalıyor falan dedikleri millet artıık etf lerden de fizikiye geçiyor,değişik bir zaman dilimine giriyoruz.

O yüzden cansiperane altına gümüşe basıyorlar da manasız ,artık o iş çığırından çıktı.

Haha en iyisi altın alıp dağ başında toprağa gömeceksin..15-20 sene sonra hayattaysan topraktan çıkartacaksın..hayatta değilsen bir harita hazırlayıp evladına vereceksin..

İşin şakası, ipneler işleri bu noktaya getirdiler..

7.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Artık naktinde eriyeceğinin farkındasın değil mi?bütün kapılar tutulu şu an, fırsat dediklerin bile diğerlerinin 3-5 fazlasıdır anca..en azından ben öyle görüyorum..
    İşte o 10% fiziksel, erimesi muhtemel nakitin sigortası. (şu kendi kendine negatif faiz verecek dijital para birimlerinden bahsediyorsunuz sanırım) Ha yine diyeceksin ki madem bunlardan bu kadar eminsin niye fiziksel maksimum 10%'da duruyorsun da 100% yapmıyorsun.

Yine aynı yere geliyorum, söylediğim hiç birşeyden 100% emin değilim. Olasılıklar, ihtimaller dahilinde riskleri dağıtmak amacım sadece.

Bence köyde arsası, evi, dikecek toprağı, bir miktar fiziksel altını olan birisinin şu hayatta korkacağı pek bir şey yok. Dışarıda bankacılar ne hainlik yaparlarsa yapsınlar. Geri kalanların tamamı lüks.

Sayfa 668/1040 İlkİlk ... 168568618658666667668669670678718768 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •