dolar vatandaşa devredildiği değerin en az 1:1 i kadar düşmeden yükseliş trendine girmez, trendler 2-3 yıl sürer ve kesintisiz devam eder, borsa gibi düşünün siz bir hisseyi 4 tl den vatandaşa kitleyip geri yerine koyacağınız yer 1,50-2,00 arası olur, ne 3,50 den ne 3,0 dan o hisseyi vatandaş satmaz ama 1.50-2 tl olunca satmak için birbirlerini yerler, dolarsa zaman zaman tepki çıkışları olur, bunlar genel başlangıcı olarak kabul görmez, trend başlangıcı malın yerine koyulduğu vakit olur, seneye 2,70-2,90 görülür seneye görülmez ise 2019 da er geç görülür, fazla bir birbirinizi üzmeyin alın satın ekonomiye can katın, alım satımda bankalara ve aracı kurumlara komisyon ödeyin ki orda çalışanların maaşları çıksın evine ekmek götürsün, arada zarar yada kar fark etmez yeterki sistemin içinde kalın eninde sonunda tüm paranızı ahtopotun vantuzları gibi emer bunlar, hepimizden daha zeki ve daha donanımlılar, yada her saniye yeni şeyleri öğrenmeye açıklar, sürekli kendini yenileyen canlı türü gibiler, ben emekli oldum bu işlerden elimi kolumu çektim şurda üç beş sene kalan kısacık ömrüde para kazanma saçmalığına ayırmak abes olur, 50 yaşından sonra her kim para kazanmaya çalışırsa elindeki parasını daha çok kaybeder, ölmeden yiyin yiyebilidiğinizi , 40 yıl bu işlere kafa yordum şimdi 40 yıl geriye gidecek imkanım olsa hem borsandan hem fx gibi türev piyasalardan uzak dururdum, %100 yapardım bunu

Yer İmleri