Arkadaşlar; öncelikle sayın moon shadow başta olmak üzere rahatsızlığımdan dolayı nezaket gösteren herkese çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. 4.5 sene taşıdım bu hisseyi ve 4.5 maliyetle taşıdığım hisseleri 24 TL verdim. Anayasa mahkemesi 1. kararında YABANCI DEVLETLER DOKUNULMAZLIK YASASI gereğince halkbank yargılanabilir demişti. Ama bir de iç hukuka göre Temyi mahkemesi blr kez daha baksın dedi ve temyiz mahkemesi yine RED kararı aldı. Açıkcası Yabancı devletler dokunulmazlık yasası gereğince Halkbankın başvurusunu 1. kez RED eden Anayasa mahkemesinin bu 2. kez değerlendirmesinde TAHMİNİMCE olumlu bir karar çıkma İHTİMALİ DÜŞÜK gibi görünüyor.. Peki olumsuz karar çıkarsa ne olabilir? Dosya davanın açıldığı ilk yer olan New YORK Güney mahkemesine geliyor. Burada da duruşmalı mahkeme süreci devam edecek. Ne kadar sürecek bilemiyorum? Bu mahkemenin vereceği kararıda bilmeyen yok.. YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. YTD
Halkbankası; dosya Newyork güney mahkemesine gelirse mahkeme sürecine devam edilecek diye okumuştum. Yani bu mahkemenin vereceği karar nihai karar oluyor. Öncesinde anlaşma olabilir mi? Olabilir ama şimdilik bir işaret ne gördüm ne de bi yerden okudum.. Ceza verilirse veya anlaşma yoluna gidilirse ödenecek miktar nereden karşılanacak? banka finansallarına etkisi olur mu? gibi konular bende soru işareti olarak kalmıştı.YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. YTD
Atıyorum 3-5 gün sonra Anayasa mahkemesi Halkbank davası için şu tarihte duruşma takvimi verdik diye karar aldı diyelim.. İlk başta karar olumlu algılanır ama Anayasa mahkemesinin tekrar 2. kez mahkemeyi görüp karar alması 8-10 ayı bulabilir. Geçmiş takvim böyle olmuştu. Hukukçu değilim ve uluslararası bir mahkemeyi bilmekte mümkün değildir. Bir tahmin- olasılık yürüttüm sizlerlede paylaştım. HİSSEM YOKTUR. YTD
KAYNAK : https://www.ekonomim.com/ekonomi/hal...-haberi-828162
ALINTI : savcılık 5 Ağustosta savunmamıza cevap verecek, daha sonra da Yüksek Mahkeme ekim gibi bunu bir sonuca bağlayacak. Eğer aleyhimizde çıkarırsa bu sefer yerel mahkemede esastan duruşmalarda bankamızı savunacağız ve burada da ciddi hazırlıklar içerisindeyiz. Çünkü bunun normal bir bankacılık soruşturması olmadığını düşünüyoruz, bunun siyasi olduğunu düşünüyoruz dedi. YTD
19 NİSAN 2023 ABD ANAYASA MAHKEMESİ KARARI ŞU ŞEKİLDE OLMUŞTU:
ABD'de son yargı merci olan Yüksek Mahkeme, Halkbankın Yabancı Devlet Dokunulmazlık Yasası kapsamında, hakkındaki davanın düşmesi talebiyle yaptığı başvuruyu değerlendirdi.
Karara göre, Yüksek Mahkeme, Yabancı Devlet Dokunulmazlık Yasası kapsamında Halkbank'ın ceza yargılamasından muaf olduğu itirazını reddetti.
Yüksek Mahkeme, New York'taki istinaf mahkemesinden Halk Bankası'nın itirazını teamül hukukuna göre yeniden gözden geçirmesini istedi.(İstinaf mahkemesi yine Red kararı vermişti.) Hayırlısı olsun.YTD
evet arkadaşlar sabah vererek başlamaları en azından iyi diyordum ama sanki bokunu çıkaryorlar gibi reiste bununla ilgili bir açıklama yapmayarak sadece her şey iyi diyerek geciştirmesi piyasayı kan emicilere bıraktı
Yer İmleri