Originally Posted by
discretus
bunun içinde daha kapsayıcı bir sosyal altyapı gerekiyor. köyde yaşayan daha çok olanaklara ulaşabilmeli. bir sinemaya gidebilmeli, çok uzakta olmayan bir yerde konser izleyebilmeli, kahve kültürü yerine starbucks tarzı kadın ve erkeğin beraber girebildiği yerler olmalı.. elbette bunu yaparken tutucu yapınının kırılarak daha liberal bir iklime de ulaşmak gerekiyor.
aksi takdirde gençler taşrada tutulamaz, yapılan uğraşlar sürdürülebilir olmaz. öyle bir sistem olmalı ki şehirdeki adam bile, "yawww bu yeni köy-kasaba yapısında hayat gayet rahat, yılda 6-7 ay çalışıyorum, temiz hava, masraflar az, kendime vakit ayırabiliyorum, kitap okuyorum, zeytin topluyorum, ceviz topluyorum, domates ekiyorum ama gayet tatminkar bir para kazanıyorum vb.." diyebilmeli. yani sosyal statünün yükselmesi ve bilinç gerekiyor.
bunlar olduğunda köyde, çiftlikte çalışmanın fabrikada çalışmaktan farkı kalmaz. adam bilecek ki her türlü imkana sahip ama daha az stress altında ve doğadan kopmadan üretken biçimde katkı sağlayabilecek.
Yer İmleri