Sayfa 679/1012 İlkİlk ... 179579629669677678679680681689729779 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 5,425 - 5,432 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Kalori hesabı yapılmıştır.
     Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    Fıtrat-kader tazminatı diyelim...Evet bir de elmanın yazdığı gibi kalori durumu var gerçekten...
    Kalori kıstas olmamalı zira işverenler zaten yaptırdığı işe uygun kalorideki gıdayı vermek zorunda. Ziyaret ettiğim bütün fabrikalarda buna dikkat edildiğini gördüm.
    Ayrıca daha yüksek kalori veren gıdalar daha pahalı değil ki!

Ağır iş yapanın ücreti de daha yüksek olmalıdır derlerse ona tamam ama asgari geçim limiti daha yüksektir deniyorsa o bence pek olmamış, epey bir zorlama olmuş hatta.

Ayrıca hangi işler ağır iş hangileri orta ağır hangileri hafif?!
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Maalesef bilmiyorum.
    Ancak AB üyesi olan ülkelerde ziyarete gittiğimde merhaba hesap açmak istiyorum dediğimde yapamamıştım.
     Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    Sen iranlimisin?
    sekerbank hesap aciyormu bizlere hala?
    Hayır değilim. Bir Türk olarak yurt dışında hesap açmaya çalışmıştım.
    Şekerbank sizlere açıyor mu bilmiyorum.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Hayır değilim. Bir Türk olarak yurt dışında hesap açmaya çalışmıştım.
    Şekerbank sizlere açıyor mu bilmiyorum.
    Oturumunuz yoksa zor. Oturumunuz olsa bile zor hatta. Bazi ulkeler en az 1 yildir calistigina dair belge bile isteyebilir.

Eger yurtdisinda hesap acmak kolay olsaydi herkes acar kara para aklardi. Bunun yerine adam gidiyoe o ulkede is kuruyor parayi oyle akliyor

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Maalesef bilmiyorum.
    Ancak AB üyesi olan ülkelerde ziyarete gittiğimde merhaba hesap açmak istiyorum dediğimde yapamamıştım.

Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Oturumunuz yoksa zor. Oturumunuz olsa bile zor hatta. Bazi ulkeler en az 1 yildir calistigina dair belge bile isteyebilir.

Eger yurtdisinda hesap acmak kolay olsaydi herkes acar kara para aklardi. Bunun yerine adam gidiyoe o ulkede is kuruyor parayi oyle akliyor

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Zormuş. Merhaba ben geldim diye hesap açmaya çalıştım ama sonuç hüsran oldu...
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bence olması gereken rakam bu da değil. Asgari ücret diye bir ücret olmamalı. Herkesin emeği , kabiliyeti eşit değildir, Vasıfsızın da kademeleri var. Bu rakam da vasıfsızların içindeki vasıf kazanması muhtemel çalışanlar için haksızlık olabilir. Bence ücretler serbest olarak piyasada belirlenmeli. Hiç kimse vasıfsız veya az vasıflı damgası ile belirli bir ücrete mahkum edilmemeli.
    Aslında asgari ücretin adı vasıfsız işçi ücreti olarak degistirilmeli.

Çünkü özellikle özel sektörde asgari ücret suistimal ediliyor.

Örneğin bir tezgahta calistirilan işçi ile aynı iş yerinde çaycı olarak calistirilan işçi aynı ücrete zorlanıyor.

Şimdi olaya geçim standardı olarak bakarsak ikiside asgari geçineceği kadar bir ücret alması gerekir.

Ama biri basit iş yaparken diğeri vasıf sahibi.o halde vasfı olan asgari ücrete zorlanmamali daha yüksek ücret almalı.

6. Yurtdışında (Almanya) hesap açmak istiyenlere faydalı olabilir !

Komşum, kızı ile birlikte, kızının master'ı için ceplerinde okul ve 1 yıllık geçim parası ile Almanya'ya gittiler.
    Okula gidip parayı yatırmak istediler.
    Okul kabul etmedi , 'bir banka hesabından gelmesi lazım' dedi..
    Bankaya hesap açmaya gittiler, banka 'sen kimsin, ne yapmaya geldin, git göçmen dairesinden onay yazısı getir' vs dedi ..(15 gün sürermiş)
    Okul açılacak , zaman yok...

Göçmen dairesi yatırılacak paranın , aylık asgari geçim için geçerli olan tutarı tespit edip (yaklaşık ,yatırılacak paranın 12 de 1 i)'nin, her ay serbest kalacak şekilde bankaya bir yazı veriyormuş, ana para bloke ediliyormuş.
    Burda amaç, öğrencinin tüm paraya ulaşmamasını ve eğitimini aksatmamasını sağlamak !!!!!
    Eşe dosta danıştıktan sonra Almanya'da mukim bir Türk'e yönlendirdiler,Türk, parayı elden alıp ,
    kendi hesabından kızın okul ücreti gönderdi..

Okulda kalacağı yer için , kampusta yer yok , Meksikalı bir kız (açıktan) kendi odasını 6 aylığına kıza verdi.
    Ancak , anahtarın aslının (kart) kendinde kalmasını , bir yedek kartın yaptırılmasını istedi.
    Çilingire gidildi , çilingir , 'kira kontratı , belediyeden yazı vs vs ' istedi ...
    Meksikalı kıza durum izah edildi ..
    Meksikalı kız dediki 'dert ettiğiniz şeye bakın, Türk çilingirler sorgusuz sualsiz yapıyor' !!
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

7.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bence olması gereken rakam bu da değil. Asgari ücret diye bir ücret olmamalı. Herkesin emeği , kabiliyeti eşit değildir, Vasıfsızın da kademeleri var. Bu rakam da vasıfsızların içindeki vasıf kazanması muhtemel çalışanlar için haksızlık olabilir. Bence ücretler serbest olarak piyasada belirlenmeli. Hiç kimse vasıfsız veya az vasıflı damgası ile belirli bir ücrete mahkum edilmemeli.
    katılıyorum ama romantik insanlar herkes eşit olsun istiyor

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    35.5
    Gönderi
    577
     Alıntı Originally Posted by Omega0607 Yazıyı Oku
    İhtiyaç yok ama ilerde stok fazla diye fiyatlar düşecek diyemi sattınız ?
    Mantıksız bir iş benim aklım almıyor .Ev zaten kira getirir 3-5 .Genel olarakda bir kaç yıl durağan gitsede bir gün mutlaka değerini bulur .öyle değilmi ?
    Zamanında bir ev satıp sıfır araba almıştım .Şimdi o ev 2 araba alıyor .Kira getiriside extra onu saymıyorum bile .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Sorma yoldaş bende 10 sene önce ev sattım cabrio merso aldım ,şimdi merso 75 ev 150 ediyor kirasıda cabası ,ama mersodada çok içtik çapkınlık vs yaptırdı hakkını vermek lazım dünyaya bir dahamı gelecegiz ;)

Sayfa 679/1012 İlkİlk ... 179579629669677678679680681689729779 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •