Bugün yeni bir şey keşfettim.
Geçen hafta yazmıştım banka topiğine, Akbank vade sonu veriyor opsiyonu diye, başla bir arkadaş da yok %80 i vade başı %20 sini vade sonu veriyor opsiyonun diye yazmıştı. Tekrar başka şubeden sordurunca, arkadaşın doğru söylediği ortaya çıktı bizimkisi olaya Fransızmış, opsiyonun %79 unu peşin, %21 ini vade sonu veriyormuş.
Neyse bugün gittik tekrar bun diyene, mevzu öyle de değilmiş, abla toplam paranın %79 una %23 opsiyon veriyormuş peşin, paranın %21 ine de %12 yıllık dolar faizi uyguluyormuş o da vade sonunda...
Yeminle, kimin ne yaptığı belli değil, koştum ING ye, hadi yakın diye butik bir şubesine, tutturdu o da sigorta yapacam diye, abla kredi çekmiyorum ben ne sigortası yapacaksın sen, yok diyor sigorta yapmayacaksan dolar opsiyonu %16 o zaman...
Hemen telefon açtım büyük şubeye, yok öyle bir şey yok diyor, %18 ve sigortaya da gerek yok...Hadi bi koşu oraya gideyim dedim, 15:30 a kadar gelemeyeceksen gelme dediler.
Ya şubedekiler mevzuyu hiç bilmiyor (İlk Akbanktaki abla), ya kafasına göre uyguluyor (ilk ING deki abla), ya da kim ne tutturursa...vallahi yıldım..
Arada şettireyim dedim..
Yer İmleri