Originally Posted by
Desidero74
Doktorlar iki gün greve gitmiş ilaç yazdıracaktım bayramdan sonra veya özel hastane, konyada bir doktor öldürülmüş 2 gün greve gitmişler , doktorların bayram tatili öncesi 2 gün greve gitmesi iyi niyetli bir eylem değil.Bugün gidip yarın islerinin başında olsalardı tamam ancak bu Konyadaki doktor için istanbuldaki 2 gün kafa izni yapıyor demek .
Ben sağlık personeline şiddete kesin karşıyım ancak personel su anda bütün Turkiyeye şiddet uyguluyor .Amerikada olduğu gibi doktor hatası nedeniyle olum tespiti için hastaya tazminat hakki doktora da sigorta gelmeli ,bu sorunu çözer.Ayrıca adli olaylar az da olsa iskandinav ülkelerinde bile olur.
Eski avukatım , yanlış sünnet nedeniyle küçük bir çocuğun iki noktadan çatallı işeme yaptığını mahkemeye ve adli tıp a tespit için gittiğinde sonucun bunun normal olabilecek bir durum olduğu sonucu çıktığını söylemişti.
Türkiye de doktorlar zor şartlarda ve cahil hastalarla mücadele ediyor ancak sağlık hizmeti , pastanecilik gibi keyfe keder bir iş değil .Bu iki günlük grev çok yanlış bir karar , iki gün olması , ve bayramdan önceye getirilmesi iyi niyet taşımıyor.Nasıl sa bir şey olmaz mantığının bir sonucu. Doktorları ve diğer personeli kınıyorum , bayramdan sonra bir ara günde ve 1 gün yapabilirlerdi.
Özel hastanedeki doktorlar bugün yarin grev yapıyorlar mi , bu şımarıklık bütün sağlık sistemini özelleştirmeye götürüyor. Daha az paraya daha çok çalışınca anlayacaklar ayrıca tıp fakülteleri de ücretli olacak tam miçacaklar.Cahil halk 10 defa soruyor derdini anlatamıyor çalışanı sıkıyor evet doğru ama pek çok hekimin ana baba si da benzer kişiler.
Yer İmleri