Sayfa 682/1003 İlkİlk ... 182582632672680681682683684692732782 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 5,449 - 5,456 arası.

Konu: Viop XXXVI

1. Bence zaten yeterince malı toplamışlar, haber sonradan geliyor
    teknik grafikisine bakarsanız Ekim ayının 10 undan sonra yükseliş açısı artmış hissede, tabii biz uyanamadık.. birde son günlerde çok iyi üstadlar longlarını kapattığını yazınca ve hedefim buraya kadar deyince bu hafta ptesi haftanın ilk günü yoncayı tavana yapıştırması kolay oldu pala açısından.
    durumun özeti bu
    Malesef makina longcu ve şortcuya göre agresifleşiyor
    Hamdım Piştim Yandım

2. 1/6 - BBVA, Garantindeki kendisine ait olmayan hisseleri 12.20 Tl den alacağını taahhüt etti. İşlemin detaylarının da yakında açıklanacağı yazıyor KAP notunda. Alım işleminin 2022 ilk çeyreğinde gerçekleşmesi öngörülüyor.

2/6 - Şirketin %50.15 ine ilişkin bir alım taahhüdünden bahsediyoruz. Bu kesin alınacağı anlamına gelmiyor. Alım için hisseleri elinde bulunduranların da satmaya gönüllü olması lazım. Diyelim ki 2022 ilk çeyrek sonu yani Mart 2022 de bu işlemin gerçekleşmesine karar verildi.

3/6 - Elinizde Garanti hissesi var ve piyasada 12.20 nin üstünde işlem görüyor, 12.20 den BBVA ya satar mısınız? Satmazsınız. Böylece Türkiye ye herhangi bir sermaye girişi gerçekleşmez.

4/6 - Bugüne gelelim. Açıklama yapılmadan önce Garan hissesi 10.58 TL ydi. Bugün %10 a yakın yükseldi ve 11.63 TL. Peki 11.63 ten bugün bu hisseyi (bu haber dolayısıyla) almak anlamlı mı? Değil. Mart sonuna daha 4.5 ay var. En basitinden bugün TL vadeli mevduat faizi kaç?

5/6 - Net %16 olsun. Yıllık %16, kabaca 4.5 aylık %6 ya denk gelir. 11.63 TL yi hisse almak yerine, faize yatırsanız 4.5 ay sonra elinize faiz+anapara 12.33 TL geçer, yani 12.20 den yüksek.

6/6 - Dolayısıyla bugünkü fiyattan Garan hissesi alıyorsanız, Mart sonunda BBVA ya değil, daha yüksek fiyattan piyasadan başka bir yatırımcıya satma umuduyla alıyorsunuz demektir. Yani yaptığınız işlemin bugünkü haberle bağlantısı artık kopmuştur.

twitter alıntı...

3. Kahramanın koyunu sonra çıkar oyunu. Shortuz diye suçluyuz benden giden toplamda 28 oldu güzel öpüldük. Hayırlısı vardır bir hikmeti. Tek teselli aralık vade olması 1550 varant. düşsede çıksada umrumda para değil. kabullenemediğim nokta bbva garantiyi alıcam diyor.
    Ama biz alayınızı alacam diye anlıyoruz.

4.  Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    neden GARAN 7-8 lirayken geri alım açıklamadı acaba? bir şirket malını neden daha pahalı almak ister ki?

7-8 liradan işlem görürken mesela 9,5-10 lira bir fiyattan alacağım deseydi...o günkü fiyata göre yine ciddi bir primli satış imkanı vermiş olacaktı çağrıya uyacaklara...ve ciddi miktarda malı toplardı...yeterli talep olmazsa kalanı içinde mesela bugünkü gibi yeni bir fiyat aralığı verir oradan alırdı bu işi çok daha uygun maliyetle bitirebilirdi...

ben mi yanlış düşünüyorum acaba?
    dolar yeterince pahalı yani türk lirası yerince düşük olmaması sebep olabilir mi Artı mal belki yeterince toplanmamış olabilir o vakitlerde..

5.  Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    neden GARAN 7-8 lirayken geri alım açıklamadı acaba? bir şirket malını neden daha pahalı almak ister ki?

7-8 liradan işlem görürken mesela 9,5-10 lira bir fiyattan alacağım deseydi...o günkü fiyata göre yine ciddi bir primli satış imkanı vermiş olacaktı çağrıya uyacaklara...ve ciddi miktarda malı toplardı...yeterli talep olmazsa kalanı içinde mesela bugünkü gibi yeni bir fiyat aralığı verir oradan alırdı bu işi çok daha uygun maliyetle bitirebilirdi...

ben mi yanlış düşünüyorum acaba?
    O zaman alsa dolar bazlı daha pahalı almaz mıydı? Bende size soruyorum anladığımdan değil.

6. Ucuza aldı tabiki
    Enayimi ki elin yabancısı

7. abey simdi bizim borsa esaslı bir ralli yapacaktiysa bu haber kotu olmadi mi..
    12 diye adini koydular.
    halbisem ralli bu kalkti mi belki 20 olacaktı.
    sindi pangalar ucuz anelezi de biraz totoya geldi gibi...
    cunki %15 daha uçuzmuş gibi oldu...
    bizim pangalarin kimisi o zaman tam da ederinde işlem görüyor mu acap

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    GARAN mart ayında 0,8 USD miş bugün ise 1,1562 den kapandı USD bazlı...yani hayır daha ucuza alacaktı...üstelik henüz 12,20 TL fiyata ulaşmadı oraya ulaşınca bakalım kaç USD olacak...

Alıntı Originally Posted by kaplumba Yazıyı Oku
    O zaman alsa dolar bazlı daha pahalı almaz mıydı? Bende size soruyorum anladığımdan değil.

Sayfa 682/1003 İlkİlk ... 182582632672680681682683684692732782 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •