konu dr lar dan açılmış şimdi gördüm..bizim insanımız da bir acaiplik başgösterdi..gecengün bir haber görmüştüm mehmet ali erbil..hastaneye gitmiş sivilcesi için 1300 tl para istemişler diye çemkiriyordu..diyelim ki bir dügününz var ve organizsayonda sunucu olarak bu cıvık herifi çıkartacaksınız kaç para ister di ? kendi ben ne yapıyorumda bu kadar para kazanıyorum diye sorgulamıyor ama dr 1300 isteyince çok diyor...eşiniz bir kuaföre gitse ve sacını boyatsa üstüne biraz kesim ve şekil verilse 500-750 arası para isterler..ve bu insanlar muhtemelen ilk okul mezunu..gidip ev alıyoruz...ilkokul mezunu bir mütahitin yaptıgı ..herhangi bir mimari veya mühendislik içerigi olmayan ..estetiklikten yoksun beton yıgınlarına 300-500 bin dolar veriyoruz...ama dr lar diyor ki ..yaw ben veya eşim evden kaçmış ilkokul mezunu kıza ağda için 150-200 lira..kuaföre 500 lira ..mafya bozuntusu bir adamın işlettigi bir mekanda eşimle yemege 700-800 lira bayılıyorum..ev almak istiyorum ilk okul mezunu mütahite 300 bin dolar bayılıyorum..arabamı tamiere götürüyorum ( atıyorum enjeksiyorn popasın degişmesi lazım abi diyorlar ) 750 -800 tl şçilik yazılyır...ova işçisi bildigin amele ..domates topluyor..günlük yövmiyesi 250 tl ..ben 6 sene tıp okudum..ve hayatım boyunca da yeni makaleleri takip etmem lazım ..bunlar içinde benim iy paa kazanmam lazım diyor..ama adama reva görülen para 1000 dolar bile degil..ben doktorlar %100 haklı diyorum..ben dr falan degilim ...lise mezunu bir adamım..herhangi dr yakın akrabamda yok...ama doktorların gördügü muamele benim içimi acıtıyor..ilkokul mezunu müthitler jeeplere binerken .itü mimarlık meznu gencin açlık sınırında maaşla bim de tezgahtarlık yapaması kanıma dokunuyor...haa tembellik ve kolay iş secme toplum geneline yayılmış vaziyette o ayrı bir konu ..ama ülkeyi komple yıkıp yeniden inşa etmek gerekiyor...
Atıcılar pardon tahmin yapanlar lokali
BİST U100 Günlük Kapanış Tahmini KAPANIŞ METRE VIII
Burada elestrilen Doktor'larin eylem bicimi.
Hakli haksiz konusu degil.
Yonetime tavir alacagim diye vatandasa eylem koymasi yanlis.
Basimdan gecti bir kac kez, adam konusmuyor.
Sozum ona deger vermiyor, adam hesabina almiyor.
Karsinda dikiliyorsun. Ilaci kendin soyluyorsun.
Bir de surat, sanki onun calisma kosullarini ben belirlemisim gibi.
Bu tavir, zamanla nefrete donustu ve vatandas artik can'a kastediyor.
Hakli olduklari, cok kucuk paralara calistiklari, insani sartlarda calistirilmadiklari, can guvenlikleri olmadiklari herkesin malumu ama vatandasa bu tavirlari yanlis.
Eylem koyacaksan, yonetime koy, gorelim ne delikanlisin ama karsinda parasi pulu olmayan fakire fukaraya babalanirsan hakli davani da anlatamazsin.
Yer İmleri