Sayfa 688/882 İlkİlk ... 188588638678686687688689690698738788 ... SonSon
Arama sonucu : 7056 madde; 5,497 - 5,504 arası.

Konu: BRKSN - Berkosan Yalıtım

1. berkosan ve sanfm u tesadüfen ve sırası ile aldığım 10 hisse ile karşılaştırdığımızda berkosan ve sanfm un aralarında yıldız gibi parladığını görebiliyoruz...özelikle de berkosan çok daha güzel duruyor...brüt kar marjı, favökü , geçen yıla göre artan net kar miktarı çok güzel...tüm bu güzellikleri dinamik yapısı vede büyümeye odaklı bebek hisse olmaya borçludur...

sanfm ciro olarak çok daha iyi olmasına rağmen finansal yapısından dolayı bunu net kara aynı oranda yansıtamamış...sanfm berkosan ile aynı sermayeye sahip ama berkosan finansal yapısından dolayı çok verimli...berkosan kadar bile kar yapamayan sanfm 76 fiyatında ama berkosan 36,6 fiyatında...

borsada piyasa bu güne değil geleceğe bakar...geleceğe de baktığımızda %70 ihracatçı yapısı ile yurtdışı piyasaların canlanması ile cirosunun çok artacağı aşikardır...yine ihracatçı şirketlerin en önemli dayanağı olan döviz kurunun da önümüzdeki aylarda yükseleceğini bir çok uzman söylemeye başlıyor....buda gelecekte berkosanın çok daha iyi olacağını işaret ediyor...

yurtiçinde de faizlerin düşürüleceği mesajını sayın erdoğan verdi..buda iç piyasanın canlanacağını gösteriyor...ekstra olarak da yurtiçinde kentsel dönüşüm çalışmaları söz konusudur...berkosanın toki ile yakından çalıştığını biliyoruz...buda berkosanı destekleyecek bir faktördür...sabırla beklemeye devam ediyorum...acelem yok...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    şimdilik yukarıda paylaştığımız 10 adet hisseye berkosanı vede sürekli karşılaştırdığımız sanfm hisselerini de eklemek istiyorum...

hisse adı.......satışlar....brüt kar.....favök.....n.parasal kazanç....n.dönem karı....2023/3 çey.karı
    CELHA...............340............13,7.......-11,5.............44................-17,8..................-34
    ALMAD...............53,6...........16,7........16, 9.............-51................-16,8................-43,7
    KGYO.................64,8...........11,8.........-19,8...........-173...............-93...................52,2
    ARDYZ................363............213........... 213............-151,6.............-24,9...............-112
    MOBTL................1,965.........304..........18 6..............-52,9..............6,5..................86,8
    BIOEN.................603............82,4......... 139.............374.............557............... .334
    IHEVA..................630...........64,7......... .36,5............-41..................-22,8...............-95,5
    IHLGM..................76,6..........17,6......... .-24,6............117,3.............174............. .....-490
    IHYAY....................532............27,5...... ...-74,4.............-37,8.............-72,6................-94,6
    GEREL....................579...........93,4....... ...376..............315................289,9...... ........179

BRKSN....................134..........48,7........ ...20,2..............-6.................19,4................5,9
    SANFM.....................222..........13,6....... ....-5,8.............-42,2..............18,9................1,8

Berkosan ve sanfm u karşılaştırdığımızda ,sanfm un çok daha fazla ciro yaptığını görüyoruz...ama bu ciroya rağmen brüt karı çok düşük gelmiş...favökte ise -5,8 milyon zarar yazmış...ama enflasyon muhasebesi ile ilgili bir şeyler olmuş ve sonuçta 2024 yılı ilk çeyrekte 18,9 milyon kar yapmayı başarmıştır...geçen yılın 1,8 milyonluk karına göre karını 10 kat artırmış ama buna rağmen berkosanın 19,4 milyonluk karına ulaşamamış...

berkosan ise 134 milyonluk ciro yapmış bu ciroda brüt kar marjı yüksek olduğu için brütte 48,7 milyon kar yapmıştır..favök karı ise 20 milyon olmuş...enflasyon muhasebesinden -6 milyon kar törpülenmesi olmasına rağmen net karını 19,4 milyon yapmayı başarmıştır...geçen yıl aynı dönemde 5,9 milyon kar yapmıştır...karını geçen yıla göre kabaca 3,5 kat artırmıştır...

sanfm şu anda 76 fiyatı ile 33 fk ve 6,5 pd rasyolarından değer görüyorken ,aynı sermayeye sahip berkosan ise 36,62 fiyatı ile 12 fk ve 2,5 pd rasyolarından değer görüyor...
    Sayin Keko,

Sanfm ornegini vermissiniz. Bu arada sanfm efk si eksi degil +35m. Orada da em kari 42m torpulemis. Keske bunlardan da bahsetseniz. Son olarak sanfm nin 33 fk ile islem gormesi dogru bir olcut degildir. Oradada fiyat sisik olavilir. Bu durumda 207 fk ile segmen gida halka arz ediliyor. 5 6 fk li gida hisseleri var. Onlari almak daha mantikli olmaz mi bu durumda.

3.  Alıntı Originally Posted by Gg1101 Yazıyı Oku
    Sayin Keko,

Sanfm ornegini vermissiniz. Bu arada sanfm efk si eksi degil +35m. Orada da em kari 42m torpulemis. Keske bunlardan da bahsetseniz. Son olarak sanfm nin 33 fk ile islem gormesi dogru bir olcut degildir. Oradada fiyat sisik olavilir. Bu durumda 207 fk ile segmen gida halka arz ediliyor. 5 6 fk li gida hisseleri var. Onlari almak daha mantikli olmaz mi bu durumda.
    dostum ben bu verileri fintables sitesinden aldım...bu veriler doğrudur...efk si dediğiniz tam olarak nedir dostum anlayamadım...o verilere göre favök karı -5,8 milyondur...ama enflasyon muhasebesinden de -42,2 milyon törpülenmiş..buna rağmen kar nasıl 18,9 milyon olmuş açıkçası ben de anlamadım...ama sonuçta net karın 18,9 milyon olduğunu görüyoruz ve bu kar da berkosanın 19,4 milyonluk karın altındadır...

yalnız ciro artışı çok güzeldir...ileride finansallarını da düzeltirse ?? karlılığı daha da artabilir...ama şu anki şartlarda berkosandan iyi olduğunu söyleyemem...benim kişisel düşüncelerimdir...kimseye de tavsiye vermiyorum...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

4.  Alıntı Originally Posted by Gg1101 Yazıyı Oku
    Sayin Keko,
    Sayin Kazanckapisi

Ben bilanco kotu demiyorum ama soylediginiz kadar da iyi olmadigini iletiyorum. Hep iyi tarafindan bakiyorsunuz. Yada bilerek iyi taraflarini gosteriyorsunuz. PD si en dusuk hisselerden birisi bu ancak finansallari bunun artmasini desteklemiyor. Nakit akimda eksiye dusmus. Yurtdisi satislar yerinde saymis. Hatta kur farkini da dikkate alirsak geri bile gitmis diyebiliriz. Efk da aman aman bir artis olmamis. Daha bunun gibi birkac seyde yazabilirim. Buna scumtech tarzi bir hikaye lazimki spek gitsin. Ama su bir gercek bizim borsamizda bu degerle hicbir firma kalmaz. İllaki gider ama soru ne zaman gidecegidir?
    yurtdışı herkesin malumu olduğu gibi bir resesyon yaşıyordu...faiz indirimleri yeni yeni başlıyor...yurtdışı piyasaları artık daha iyiye gidecek...berkosanın finansallarına baktığımızda kısa vadeli borçları 114 milyondan 94 milyona tam 20 milyonluk bir düşüş olmuş...bu kısa vadeli borçlarının içinde finansal borçları 30 dan 20 ye düşmüş....ticari borçları da 63 ten 47 e düşmüştür..böylece finansalları daha da iyiye gitmiştir...faizlerin çok yükseldiği ve kredi maliyetlerinin çok yükseldiği bir ortamda borçlarını azaltması demek faiz giderlerinin azalması buda karlılığın artması demektir..

stumtech hikayesine gelince ,bu hikaye bitmiş olabilir ama bu kadar kar eden ve bu kadar iyi finansalları olan bir şirket ister istemez ya kapasitesini artıracak yada organik olarak büyümek için başka şirket alma yoluna gidecektir...yani her an öyle bir hikaye yeniden doğabilir...bu tür bir hikaye olursa güzel olur ama olmazsa da sıkıntı yoktur..kendi dinamikleri ile büyümesi de bana yeterdir..

biz bir şirketi değerlendirirken o şirketi akranlarına ve benzerlerine göre değerlendiririz...sizin bir evinizin değerini belirlerken bile ya kendi binanıza yada yan komşudaki binanın değerine göre bir fiyat biçiyorsunuz...berkosanı da değerlerken çok büyük sanayi şirketlerine göre değil ,kendisi gibi küçük şirketlerine göre değerlemek gerekiyor...buna en güzel örneklerden birisini de ben sanfm u görüyorum...o yüzden de hep onunla karşılaştırıyorum...bu karşılaştırmada da bir çok şey göz önüne geliyor...kararı da yatırımcılar veriyor...borsada su akar yolunu muhakak bulur...temel analizcilerin güzel bir lafı vardır bu lafı çok seviyorum...hisse fiyatları eninde sonunda temelin gösterdiği yere gider...er veya geç...

5.  Alıntı Originally Posted by Gg1101 Yazıyı Oku
    Sayin Keko

Daha once yazdigim gibi illaki gidecektir ama ne zaman sorusu? Bu arada Fintanles favok artida. Resim ekleyemedim ama linki birakiyorum.

https://x.com/fintables/status/18038...K2u_xY7ww&s=19
    berkosanın paylaşmışsınız....berkosanın favökü zaten 20 milyondur..bunu listede zaten belirtmiştim...

6. Evet simdi farkettim bende. Efk esas faaliyet kari

7.  Alıntı Originally Posted by Gg1101 Yazıyı Oku
    Sayin Keko,
    Sayin Kazanckapisi

Ben bilanco kotu demiyorum ama soylediginiz kadar da iyi olmadigini iletiyorum. Hep iyi tarafindan bakiyorsunuz. Yada bilerek iyi taraflarini gosteriyorsunuz. PD si en dusuk hisselerden birisi bu ancak finansallari bunun artmasini desteklemiyor. Nakit akimda eksiye dusmus. Yurtdisi satislar yerinde saymis. Hatta kur farkini da dikkate alirsak geri bile gitmis diyebiliriz. Efk da aman aman bir artis olmamis. Daha bunun gibi birkac seyde yazabilirim. Buna scumtech tarzi bir hikaye lazimki spek gitsin. Ama su bir gercek bizim borsamizda bu degerle hicbir firma kalmaz. İllaki gider ama soru ne zaman gidecegidir?
    Hep iyi tarafindan bakiyorsunuz. Yada bilerek iyi taraflarini gosteriyorsunuz ben bu iyi yönlerini görerek bu hissede kalıyorum...kötü yanını görenler de elbette bu hisseyi almazlar...hatta kötü yönü görenler gördüklerini bizimle paylaşırlarsa seviniriz...ki sen olumsuz gördüğün tarafları kendince söylemişsin..bunun için ayrıca teşekürler....

bu forum bardağın dolu tarafını da boş tarafını da görmek için vardır....fikir paylaşımları güzeldir...katkı veren herkese teşekürler....bana göre olumlu bardağın dolu tarafı ciddi potansiyeller sunuyor..tabi sabır ile birlikte...

8.  Alıntı Originally Posted by Gg1101 Yazıyı Oku
    Sayin Keko,
    Sayin Kazanckapisi

Sizce şirketin çıplak değeri kaç..?

Sayfa 688/882 İlkİlk ... 188588638678686687688689690698738788 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •