Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 689/1014 İlkİlk ... 189589639679687688689690691699739789 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 5,505 - 5,512 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Bu hizmetleri alıp 140 tl aidat verdiğiniz bir sitede oturuyorsanız kanımca siteniz hem İstanbul dışında bir şehirde hemde çok daireli bir sitedir. Aksi taktirde bu para sadece kapıcısı olan bir apartman aidatı olur. Sitelerde verilen aidatların çokluğu sanıldığı kadar yüzme havuzu falan gibi yerler için değil çalışan insanlara verilen ücretler nedeniyle olur. Örneğin oturduğum 120 dairelik bir site , sitede 2 güvenlik ( 3 vardiya 6 kişi) 3 temizlik görevlisi, 1 teknik eleman, 1 site müdürü, 1 bahçıvan var, yıllık bütçemizin %70 i bu insanlara ödenen paralardan oluşuyor. Yüzme havuzu bahçe bakımı falan diğer %30 luk kısmı oluşturuyor. Ve aidatların en düşüğü sizin ödediğinizden çok ama çok yüksek.
    Çekmeköy'de oturuyorum...mahallemin konumundan ve sitemin genel durumundan gayet memnunum...eskiden şehir dışıydı belki, ama şu an bence istanbulun hem ulaşım açısından, hem de ormanlara yakınlığı açısından en güzel yerlerinden...üç köprüye de 10-15 dk mesafede, metro durağı 50 metre ilerimde...1 ay sonra açılacak.

ha sitemiz 480 daireli, bunun avantajı var..bir de çalmayan bir yönetim var..(nazar değmesin)..7*24 güvenliğimiz, günde üç defa kapıcı servisimiz var...temizlik, bahçe bakımı, aydınlatma çift asansör vs...bunlar artık olmazsa olmaz kurallar....yaşlı bireyler için sabah ve öğlen servisi bile tek başına büyük nimet.

diyorum ya..hayat sandığınız kadar olumsuz değil..güzel örnekler de var...ve genelde güzel örneklerin lafı pek olmaz...herkes halinden memnundur, genelde sorun yaşayanların sesi çıkar.

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Çekmeköy'de oturuyorum...mahallemin konumundan ve sitemin genel durumundan gayet memnunum...eskiden şehir dışıydı belki, ama şu an bence istanbulun hem ulaşım açısından, hem de ormanlara yakınlığı açısından en güzel yerlerinden...üç köprüye de 10-15 dk mesafede, metro durağı 50 metre ilerimde...1 ay sonra açılacak.

ha sitemiz 480 daireli, bunun avantajı var..bir de çalmayan bir yönetim var..(nazar değmesin)..7*24 güvenliğimiz, günde üç defa kapıcı servisimiz var...temizlik, bahçe bakımı, aydınlatma çift asansör vs...bunlar artık olmazsa olmaz kurallar....yaşlı bireyler için sabah ve öğlen servisi bile tek başına büyük nimet.

diyorum ya..hayat sandığınız kadar olumsuz değil..güzel örnekler de var...ve genelde güzel örneklerin lafı pek olmaz...herkes halinden memnundur, genelde sorun yaşayanların sesi çıkar.
    He valla AKP'lilerde oyle diyor.

3. Sadece UYAP'ta ev sahibi - kiraci davalarina bakmak bile soyluyor aslinda neyin ne oldugunu.

Simdi ben iyiyim, burada hakkin hukukun krali var diyecegiz ha.

Valla sahane mantik.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

Sayın forumdaş hayat benim için ülkede ki bir sürü insana göre daha kolay ama ben ülkede ki kalite standartının çoğunluk için iyi olmasını arzuluyorum. Yoksa azınlık olan %10-20 içindeyim, iyi yaşam standartına sahibim diye beton ekonomisini savunup insanları kandırmak benim ahlak anlayışıma uymaz, hep muhalif olmamın nedeni bu. Kaldıki %80 in iyi yaşam koşuluna sahip olmadığı bir ülkede gelecekte benim gibilerin de rahat yaşayacağını düşünmüyorum. Ha bu insanlara çok kızıyorum, hem bu pastanın kırıntısını bile almıyor hem halinden memnun oluyor yada olmuş gibi yapıyorsa bu işte bir yanlışlık var diyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Sayın forumdaş hayat benim için ülkede ki bir sürü insana göre daha kolay ama ben ülkede ki kalite standartının çoğunluk için iyi olmasını arzuluyorum. Yoksa azınlık olan %10-20 içindeyim, iyi yaşam standartına sahibim diye beton ekonomisini savunup insanları kandırmak benim ahlak anlayışıma uymaz, hep muhalif olmamın nedeni bu. Kaldıki %80 in iyi yaşam koşuluna sahip olmadığı bir ülkede gelecekte benim gibilerin de rahat yaşayacağını düşünmüyorum. Ha bu insanlara çok kızıyorum, hem bu pastanın kırıntısını bile almıyor hem halinden memnun oluyor yada olmuş gibi yapıyorsa bu işte bir yanlışlık var diyorum.
    %100 ben de yukarıda yazdığın gibi düşünüyorum...aşırı muhalif biriyim, etrafımdaki insanların %90 ı ile görüşlerim uyuşmuyor..%10 ile sırf görüş uyuşmazlığı nedeniyle aram bozuk.

durumumuz çok benziyor yani...ben sadece kısa vadede çok olumsuz, orta vadede nötr, uzun vadede olumluyum...bu yüzden biraz daha pozitif bakıyorum büyük resme.

yoksa 1-5 yıllık vadede çok karamsarım...hatta sakarya, bursa ve rize de köy hayatı yaşayabileceğim üç alternatif oluşturdum kendime...40 yaşında erken emekliliği tercih ettim...türkiye şartlarında çok iyi sayılabilecek bir maaşı elimin tersiyle iterek yaptım bunu...yani olumsuzluk diyince, sizden çok da aşağıda kalmam

6. daha önce de yazmışlığım vardır...20 seneye yakın profesyonel iş hayatım yatırım fizibilitesi yapmakla geçti..yani 100 lerce iş için yap-yapma kararı verilebilsin diye analizler yaptım...nacizane kendi yatırımlarımı yönetiyorum ve sözümü dinleyen çevremdeki insanlara tavsiyede bulunabiliyorum...elimden bu geliyor sadece, ülkeyi kurtaracak halim yok...etki alanımın sınırlı olduğu konularda kendimi çok üzmüyorum, üzsem de bir işe yarayamayacak zaten.

Bakın size yaşadığım bölgede taze bir kiracı vakası anlatayım. Sitede 2+1 bir daire 2 yıl önce aylık 2250 Tl den kiraya verilmiş, aidatı 475 Tl imiş. Kiracı ( kendisi Euro ile borçlanıp uyanık geçinen, hayata benim kadar kötü bakmayan ! bir iş yeri sahibi imiş ) 1 yıl sorunsuz kirasını ve aidatlarını ödemiş , bu yıl Marttan beri beş kuruş kira ve aidat ödememiş. Geçen ay mahkeme sonuçlanmış icra yoluyla çıkarmışlar. Tabi tahsil edilecek beş kuruş para olmadığı için ne birikmiş kiraları ne bu yıl 550 Tl olan 10 aylık aidatları tahsil edebilmişler . Aidatları ev sahibi ödemek zorunda kalmış. Şimdi bu daireyi kiraya veren şahıs %20 lik şansız bedevi sınıfına mı giriyor yoksa önümüzdeki yıllarda sayıları hızla aratacak bu ve benzeri yerlerde yatırım amaçlı beton alan ev sahiplerinin grubuna mı ? Neyse hayat bu ülkede benim sandığım kadar olumsuz değilmiş bana ne ...

8. Yurtdisindayim, kirami alamiyorum.

Yurt disinda is yeri Turkiye'deki gibi degil, gitmem lazim dersen, atarlar.

Ya bu iyi adamdi demezler.

Neyse 7 sene gelemedim.

Benim ev'i, mahallenin belalisi ele gecirmis, kira vermedigi gibi bolum bolum kiralamis, kira topluyor.

Neyse, geldim, adami, asiretinin buyuklerine ulasarak attim.

En son kalan bu belalinin kiracisi cakal, biliyor cikartamayacagimi.

Ama her nasil olduysa bir arac almis Reno, beyaz bir arac, gozu gibi bakiyor.

Gittim, bak dedim plakani aldim, hemen bugun gidip, icrada satilamaz kaydi koyduracagim, adam o aksam gitti.

Bes kurus alamadim, evin yipranmasi surada dursun, son 8 yillik su parasini ben odedim.

Ev dededen kalma, Unkapani Merkez Bankasi arkalarinda, 90 sene onceki kulture gore yapilmis, bahceli havuzlu sahane bir yer.

Baktim ugrasmak mumkun degil, hasta olacagim, mecburen sattim, para ihtiyacimdan degil.

Sene 2007.

10 sene gecti, yerin mevkiini bilen bilir, bir dusunun bu kiraci milletinin verdigi zarari.

Adama cik diyorum, biz insan degilmiyiz diyor, oteki abi yok, iste canimi veriym diyor.

Hangisini anlatayim ?

Sayfa 689/1014 İlkİlk ... 189589639679687688689690691699739789 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •