Sayfa 6893/7020 İlkİlk ... 5893639367936843688368916892689368946895690369436993 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 55,137 - 55,144 arası.

Konu: Sanat Mozaik

Ben geldim

Bugünkü işlerim bitti ve keyif zamanı. Sanat Mozaiğim ile değerlendiricem.

Kaldığım yeri unuttum ama her sayfa başlangıç noktası

Alıntı Originally Posted by Terraluna Yazıyı Oku
    20 Mart Dunya Mutluluk Gunu / International Day of Happiness / Giornata internazionale della felicità

Mutlulugu aradigin surece,
    Mutlu olacak kadar olgun degilsindir,
    Ve ulasacak kadar her istedigine.
    Kayiplara yakindigin surece
    Ve hedeflerin varsa durmadan yoneldigin,
    Bilemezsin huzur nedir diye.
    Vazgecersen sayet her arzudan,
    Ne hedef, ne de istek taniyip
    Mutlulugu artik adiyla anmiyorsan,
    O zaman olup bitenlerin akisina
    Dayanamaz yuregin ve ruhun erisir huzura
    Olay yine anı yaşamakta bitiyor

Ukrayna asilli Rus roman ve oyun yazari Nikolay Vasilyevic Gogol'un dogum yildonumu ( 20 Mart 1809 )

Ivan Ivanovic, kendine ozgu incelikle her yana egilerek: ‘ Tanri kolayliklar versin! Merhaba efendim! ’ dedi.

Tanrim, davranislariyla herkesi nasil etkileyecegini biliyordu. Ben, kimsede bu kadar incelik gormedim. O, kendi degerini cok iyi bilir ve cevreden kendisine gosterilen saygiyi, yapmak zorunda olduklari bir gorev sayardi. Yargic, Ivan Ivanovic'e kendisi iskemle verdi ve burnuyla ust dudagindaki butun burunotu cekti; bunu genellikle buyuk bir hosnutluk duydugu anlarda yapardi. ” Ivan Ivanovic ile Ivan Nikiforovic'in Oykusu

Böyle tatlı insanlar var hayatta

Amerikali yazar ( Lois Ann Hammersberg ) Lois Lowry'nin dogum gunu ( 20 Mart 1937 )

"Ama artik o gercek uzuntuyu gormustu. Kederi hissetmisti. Boyle duygularin kolaylikla avutulmadigini biliyordu. Bunlar daha derin duygulardi ve anlatilmalari gerekmiyordu. Yalnizca hissedilirlerdi.
    Oluyor bazen ama sonrasında daha da güçleniyorsun. Bu yüzden güzeller

Gözlerim doldu ya

Alman yazar, bilim adami ve filozof Kurd Laßwitz'in dogum yildonumu ( 20 Nisan 1848 )

Seni anliyorum, anliyorum Oxygen, diye dusundu, sadece topluma degil dunyaya da elveda deyisini. Tahmin ediyorum, doganin gucleri uzerindeki etkini kendini onlardan kurtarmak icin kullandin. Varolusun sifir noktasina gitmek istiyordun ve kendince bu gorevin ustesinden geldin. Kendini kozmosun buyuk kusagindan, yer cekiminden kurtardin, serbestce ucuyorsun, hicbir sey tarafindan cekilmeden, hicbir sey tarafindan yonlendirilmeden, mutlak bagimsizlikla, gercekten gonullu ve geri donusu olmayan bir surgundesin. Evrene surgun! Ve yine de ozgurlugu yakalayabilmis degilsin! Oluyorsun ve dolayisiyla ozgurlugunu yasayamiyorsun! Ve gercekte varolusun buyuk birlginden de kopabilmis degilsin!
    Varolusun Sifir Noktasina Kadar
    Oxygen lütfen bize yardım et

Dracula'nin Irlandali yazari Abraham Bram Stoker'in olum yildonumu ( 20 Nisan 1912 )

" Tiras aynami pencereye asmis, tiras olmaya baslamak uzereydim. Birdenbire omzumda bir el hissettim ve Kont'un sesinin, 'Gunaydin' dedigini duydum. Onu gormedigim icin irkildim, cunku aynadaki yansima arkamda kalan odanin tumunu kapliyordu. Irkildigimde hafifce yuzumu kestim, ama o anda bunun farkina varmadim. Kont'un selamina karsilik verip nasil yanildigimi gormek uzere yine aynaya dondum. Bu sefer ortada bir yanlislik olamazdi cunku adam yakimimdaydi ve omzumun uzerinden onu gorebiliyordum. Fakat aynada yansimasi yoktu! Arkamdaki odanin tumu gorunuyordu; fakat icinde kendimden baska birine iliskin belirti yoktu.

Bu durum korkutucuydu ve bunca tuhaf seyin uzerine binince, Kont yakinimadayken hep hissettigim o ustu kapali huzursuzluk artmaya basliyordu, ama tam da o sirada kesigin belli belirsiz kanadigini gordum; kan ceneme dogru akiyordu. Yara bandi aramak uzere hafifce donerek tiras bicagini biraktim. Yuzumu gordugunde Kont'un gozleri seytani bir ofkeyle parladi ve birdenbire bogazimi yakaladi. Hizla geri cekildim. Bu, onda ani bir degisiklige neden oldu; ofkesi oyle hizli bicimde gecti ki daha once var olduguna zar zor inanabildim.

' Dikkat edin, ' dedi, 'kendinizi nasil kestiginize dikkat edin. Bu durum, bu ulkede dusundugunuzden daha tehlikelidir.'

Okurken gerildim.. Kitaplardaki anlatım filmlerdeki sahnelerden daha çok geriyor beni

Ingiliz roman yazari, gazeteci ve yayinci Sebastian ( Charles ) Faulks'in dogum gunu ( 20 Nisan 1953 )

" Muzigin islevi, kalbimizde sakli tuttugumuz duygulari ozgurce ruhumuza yansitmaktir. Gecmisin buyuk bestecileri bunu basarabiliyordu. Oysa bugunun muzisyenleri, kose baslarinda satilabilecek kadar siradan, uc-bes notalik sarkilarla yetinebiliyorlar. Deha olarak kabul edilmek o kadar da kolay degil sevgili Madam Azaire. " Kuslarin Sarkisi
    Her melodi birilerinin kalbine çarpıp bir hissiyat oluşturuyordur mutlaka. Bu yüzden hepsi değerli bence

Romanya dogumlu Fransiz sair Paul Celan, 20 Nisan 1970’de Seine Nehrine atlayarak intihar etti.

Hemen yaz bana, lutfen,
    benden haber almak isteyip istemedigini de yaz,
    sefkatimi ve sevgimi kabul edip edemeyecegini,
    sana herhangi bir seyin yardimi olup olamayacagini,
    ara sira hala elini bana uzatip uzatmadigini
    ve icinde isik olmak istedigim agir ruyayla
    beni karartip karartmadigini yaz.
    Bana yazmayi dene, bana sor,
    senin cok yakinidayim,
    yureginde ne varsa hepsini yaz!
    Keşke hayatına son vermeseydin çünkü Seni Seviyorum

Sayfa 6893/7020 İlkİlk ... 5893639367936843688368916892689368946895690369436993 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •