Sayfa 69/1000 İlkİlk ... 1959676869707179119169569 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 545 - 552 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1. Sonuçta bu bahane dile getirilecek...Avrupa-Çin-ABD bile daralmaya başladı...Bizim de daralmamız, bunu yaşamamız normal...Bu dile getirilecek en sonunda birileri tarafından...

2.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Valla krizi en şiddetlisinden görseydim tüm döviz ve altınlarımı bozardım, çünkü orası dip demek olurdu. Yani herşeyin fiyatlandığı anlamını taşırdı benim için
    Ben kriz falan görmüyorum o yüzden dolarlarımı en dibi görene kadar tutacağım.

Ne krizi yahu? ağustosta dolar 7,28 deyken bile tatilde herkesi eller havaya yaparken gördüm birikimi olan bendim ama her gece dışarı alemlere akan benden daha fakir arkadaşlarımdı.

Hala Aynı havayı hala görüyorum.

Siz forum-twitter gibi sosyal medyalara bakmayın reelde herkes deli gibi para harcıyor. Özellikle cevahir örneğini verdim çünkü İstanbul'da orta ve alt gelirlinin daha sık gittiği AVM olduğu için. Yedikleri yemeği evde 2-3 kat daha ucuza mal edebilecekken...

Hala iddia ediyorum krizin K sini bile görmedik.
    Valla TÜİK bugün açıkladı bende 10-15 dakka önce bu başlıkta paylaştım....
    İnsanlar bırakın deli gibi harcamayı ,boğazından bile kısmaya başlamış...
    Şimdi sizin kısıtlı dünyanızdan/çevrenizden, subjektif değerlendirmelerinizle bize yansıttıklarınıza mı inanayım yoksa TÜİK in rakamlarına mı?

Kısıtlı dünyanız/çevreniz diyorum çünkü kaç kişidir çevreniz?
    10-20-50-hadi 100 kişi olsun...
    Çok sınırlı bir örneklem sayısı...
    Herhalde 100 kişinin tek tek lokmalarını saymayorsunuzdur

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

3. Cevahirin hepsi kısıtlı dünyamız/çevremiz Heterojen değil yani...Hepsi bizim akraba

Ama imzam da geçerli bu arada tabiki...CUMHUR kısmı da böyle maalesef toplumun...Ama onlar hem oy verip hem kameraya çekmeyin diyip hem de kuyruğa giriyorlar...Yapacak ta fazla bişey yok onlar için...Oy vermesinler onları bu hale getirenlere tek söyleyeceğim bu onlara...

4.  Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    Cevahirin hepsi kısıtlı dünyamız/çevremiz Heterojen değil yani...Hepsi bizim akraba
    82.000.000/5.000=164.000
    Tr nin 164.000 de birini yansıtıyor Cevahir AVM nin yemek katı...(ki 5000 kişi almaz orası)
    Asla doğru sonucu yansıtmaz

saygılar/başarılar

5. Ama imzam da geçerli bu arada tabiki...CUMHUR kısmı da böyle maalesef toplumun...Ama onlar hem oy verip hem kameraya düştükleri durumu çekmeyin diyip hem de kuyruğa giriyorlar...Yapacak ta fazla bişey yok onlar için...Oy vermesinler onları bu hale getirenlere tek söyleyeceğim bu onlara...

Konu benim açımdan kapanmıştır...

6.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Valla TÜİK bugün açıkladı bende 10-15 dakka önce açıkladı
    İnsanlar bırakın deli gibi harcamayı ,boğazından bile kısmaya başlamış...
    Şimdi sizin kısıtlı dünyanızı/çevrenizi, subjektif değerlendirmelerinizle bize sunduğunuza mı inanayım yoksa TÜİK in rakamlarına mı?

Kısıtlı dünyanız/çevreniz diyorum çünkü kaç kişidir çevreniz?
    10-20-50-hadi 100 kişi olsun...
    Çok sınırlı bir örneklem sayısı...

saygılar/başarılar
    Tüik in ölçtüğü mü obketif?
    Sayılar yorumlayan kişiye göre değişir o yüzden tek gerçek gösterge doların fiyatıdır diğer her şey izafi.

İlla ki deneyimlerden değil de sayılardan konuşacaksak, Dolar bir sonraki zirveyi geçmediği sürece bence kriz yoktur.
    Hatta ağustos ayındaki aylık bardan üst üste 2-3 bar olmadığı sürece ben yaşadığımız sürece kriz demem.

7. Cevahir AVM nin kat planına baktım
    50 adet fastfood/cafe filan görünüyor yemek katında...
    100 kişilik sandelyesi olsa her bir restarauntun 5.000 kişi eder...
    Ki bazılarının o kadar yoktur...

saygılar/başarılar

Dışarıda yemek yemeyi lüksten saymayın artık yahu. Burgercilerde 15 liraya menü dolu. Evde o fiyata çıkaramazsın. Krizde kebap yenmez diye birşey de yok. Aksine insanlar için dışarıda yemeğe çıkmak çok ucuz ve önemli bir sosyal aktivite oldu.

Sayfa 69/1000 İlkİlk ... 1959676869707179119169569 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •