Sayfa 69/736 İlkİlk ... 1959676869707179119169569 ... SonSon
Arama sonucu : 5882 madde; 545 - 552 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

1.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Büyük ihtimalle benim tahminim de öyle, yabancı yukarıdan girmeyince bu bahaneyle iyice düşürdüler, yüksekten dolar bozdurup düşükten biste girmek isteyeceklerdir ama onlar için yeterince düştü mü acaba? bana göre düşmedi bu seviye yine yüksek, dolar da yeterince yükselmedi, bugünkü çıkışa bile inansam mı bilemedim, bir de faiz kararını bekleyelim bakalım sonrası ne olacak.
    O çıkış değil tepki idi. Yarın veya çarşamba her taraf kan gölü olacaktır. Hacim yok.

Alıntı Originally Posted by ayhanol1 Yazıyı Oku
    https://invst.ly/11ujdl
    XU100 HAFTALIK..
    ZAMANSALLIĞI BABALAR BELİRLER..AMA BANA GÖRE SEÇİME KADAR DEVAM EDER..
    Bugün sonu bitince bir daha çiz bakalım grafiğini

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alıntı Originally Posted by ayhanol1 Yazıyı Oku
    Bu kadar yazdım . Portföyümden de ipucu vereyim. 10 gün önce hisse fonları ve hisselerden çıkıldı sıfıra indirildi. Altın fonu, döviz ve mevduat ile devam. Akşam yastığa başımı rahat koyuyorum en azından ... (Portföy büyüklüğü 3M..)
    Sana altın tekniğini söyleyeyim benim fikrim tabi.

Onsda 2000 doların üzerinde 2 ay kalmadıkça altında kalıcı yükseliş olmaz.

Hele savaşta farklı ülkeler dahil olmadıkça 2000 üzeri zor.

1800-2000 bandında gider gelir.

4.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    Sana altın tekniğini söyleyeyim benim fikrim tabi.

Onsda 2000 doların üzerinde 2 ay kalmadıkça altında kalıcı yükseliş olmaz.

Hele savaşta farklı ülkeler dahil olmadıkça 2000 üzeri zor.

1800-2000 bandında gider gelir.

bir hisse düşünün 12 yıldır aynı fiyatı geçemiyor ayrıca bunca sene temettü de vermiyor
    normal şartta elinizde tutar mısınız, neymiş altın enflasyona karşı hedge enstrümanıymış

doların 12 yıllık kümülatif enflasyonu en az %50 civarında, hadi bir varlık 1-2 yıl getiride geri kalır da 12 yıl geri kalır mı, bir yatırımcı için yarı ömür geçmiş, kaç dolar olacak ta kaybını kompanse edecek, bir de kaç sene sonra, vatandaş ölünce mi..?

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    bir hisse düşünün 12 yıldır aynı fiyatı geçemiyor ayrıca bunca sene temettü de vermiyor
    normal şartta elinizde tutar mısınız, neymiş altın enflasyona karşı hedge enstrümanıymış

doların 12 yıllık kümülatif enflasyonu en az %50 civarında, hadi bir varlık 1-2 yıl getiride geri kalır da 12 yıl geri kalır mı, bir yatırımcı için yarı ömür geçmiş, kaç dolar olacak ta kaybını kompanse edecek, bir de kaç sene sonra, vatandaş ölünce mi..?
    ayşe teyze altın biriktireceğine , dolar biriktirip faize koysaydı daha çok getirisi olurdu. bu, bu kadar basit, ulaşılabilir bir bilgi... fakat bazı yurt paydaşları ısrarla istatistik bilimine matematiğe karşı çıkıp, sarışını savunurlar... bir de kendilerini altın uzmanı olarak tütsülerler ki tam bir komedi... altında dolar bazında al satla para kazanabiliyorsan 20 yılda, doların mevduat faizi ile oluşan bileşik getirisini geçebildiysen ancak o zaman söz hakkın olur... 5 yıl trading hayatında başarıyı ölçmek için kısa süredir.
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

6.  Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku

Aslında doğru bir düşünce tarzı. Verilebilecek yanıtlar,

- Altın ons fiyatı olması gereken yerden çok daha düşük bir seviyede. Diğer bir deyişle USD'nin değerini korumak için baskı altında.
    - Altın yatırımı için internette pazarlama faaliyeti yapan bir sürü kanal var. Hedefler 2400-2500 USD/ounce. Bunlar yatırımcının fikrini değiştiriyor.

Not: Zamanında portfoyünün %75 lik kısmı gram altın olan ve 1650 TL ortalama maliyetli pozisyonu yaklaşık 1760-1770 TL lerden yeni elden çıkaran bir yatırımcıyım. İyi bir trade mi? Ne iyi ne kötü.

7. Literatürde sıklıkla karşılaşılan anomali
    türlerinden en önemlilerinden biri Ocak ayı etkisidir. Ocak ayında, hisse senetlerinin diğer
    aylara kıyasla genellikle daha yüksek getiri sağladığı ortaya konuldu

8.  Alıntı Originally Posted by AmigoOrhan Yazıyı Oku
    Aslında doğru bir düşünce tarzı. Verilebilecek yanıtlar,

- Altın ons fiyatı olması gereken yerden çok daha düşük bir seviyede. Diğer bir deyişle USD'nin değerini korumak için baskı altında.
    - Altın yatırımı için internette pazarlama faaliyeti yapan bir sürü kanal var. Hedefler 2400-2500 USD/ounce. Bunlar yatırımcının fikrini değiştiriyor.

Not: Zamanında portfoyünün %75 lik kısmı gram altın olan ve 1650 TL ortalama maliyetli pozisyonu yaklaşık 1760-1770 TL lerden yeni elden çıkaran bir yatırımcıyım. İyi bir trade mi? Ne iyi ne kötü.
    2011-2012 yılında emekli olan bir amerikalı veya avrupalıyı düşün
    adam podcastlere veya gurulara güvenip altın 5000 dolar olacak nidalarına güvenip yüklendi
    ardından 15.000 dolarcılar çıktı, bir umut kazanç büyük olacak dedi, indi çıktı aynı yerde dön dolaş
    hadi türkiyedeki yatırımcı dolar/tl artışından kendini avutuyor, uncle sam ne yapsın kazanç aynı dolar aynı euro.

Sayfa 69/736 İlkİlk ... 1959676869707179119169569 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •