Sayfa 690/999 İlkİlk ... 190590640680688689690691692700740790 ... SonSon
Arama sonucu : 7985 madde; 5,513 - 5,520 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by frappe Yazıyı Oku
    DUYURU VE İLKE KARARLARI 1. Kurul Karar Organı’nın i-SPK.52.4.s (12/03/2019 tarihli ve 16/347 s.k.) sayılı İlke Kararı: Kurulumuzun i-SPK.52.4 (20.06.2014 tarih ve 19/614 s.k.) sayılı İlke Kararı olarak kabul edilen “Yatırım Fonlarına İlişkin Rehberâ€in (Rehber); 4. Fon Portföyünü Oluşturan Varlık ve İşlemlere İlişkin Esaslar†başlıklı bölümüne “4.7. Para Piyasası Fonlarına İlişkin Esaslar†maddesi olarak aşağıdaki hükmün eklenmesine karar verilmiştir. “4.7. Para Piyasası Fonlarına İlişkin Esaslar i) Para piyasası fonlarının fon toplam değerinin asgari %50’si mevduat/katılma hesaplarında değerlendirilir. Ancak tek bir bankada değerlendirilebilecek tutar fon toplam değerinin %6’sını aşamaz. Söz konusu fonlar tarafından ters repo işlemlerine ve Takasbank para piyasası ve yurtiçi organize para piyasası işlemlerine yapılan yatırımın toplam tutarı ise fon toplam değerinin %40’ını aşamaz. ii) Para piyasası fonlarından alınan yönetim ücreti, fon izahname ve yatırımcı bilgi formlarında yer alan mevcut yönetim ücretinin yarısı oranında uygulanır. Bu düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren mevcut yönetim ücreti oranının arttırılması amacıyla yapılan başvurular Kurulca değerlendirmeye alınmaz.†2. Kurul Karar Organı’nın 12/03/2019 tarihli ve 16/347 sayılı İlke Kararı: Kurulumuzun i-SPK.52.4.s (12/03/2019 tarihli ve 16/347 s.k.) sayılı İlke Kararı ile “Yatırım Fonlarına İlişkin Rehberâ€â€™e (Rehber) eklenen 4.7. nolu maddenin uygulanmasına ilişkin olarak aşağıdaki esaslar belirlenmiştir: i) Rehber’in 4.7. nolu maddesinde getirilen sınırlamalar kapsamında oluşabilecek fon portföy yapısı değişiklikleri göz önüne alınarak fon karşılaştırma ölçütlerinde/eşik değerlerinde kurucular tarafından gerekli görülmesi durumunda değişiklik yapılabilir. Bu kapsamda, fon izahname ve yatırımcı bilgi formlarında yapılan karşılaştırma ölçütü/eşik değer değişikleri ilgili düzenlemelerde yer alan ilan ve tescil işlemleri yerine getirilerek yürürlüğe konur. ii) Para piyasası fonları tarafından Rehber’in 4.7. nolu maddesi ile getirilen

Burasi cok onemli ;)

portföy yapısı ve yönetim ücretine ilişkin sınırlamalarına 15.03.2019 tarihi itibariyle uyum sağlanması zorunludur.
    Mevduat bu fonlar aracılığı ile gecelik vadeye kaymıştı. BDDK hemen önlemini aldı. Artık PP Fonları da bizler için çöp. Fonun en az %50 si %24 le gecelik değil %20.50 ile aylık değerlendirilecek. Hayırlı olsun!!
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...28#post6673528

2.  Alıntı Originally Posted by joli Yazıyı Oku
    Mevduat bu fonlar aracılığı ile gecelik vadeye kaymıştı. BDDK hemen önlemini aldı. Artık PP Fonları da bizler için çöp. Fonun en az %50 si %24 le gecelik değil %20.50 ile aylık değerlendirilecek. Hayırlı olsun!!
    ...............
    https://www.bloomberght.com/spk-dan-...utuldu-2203972

3.  Alıntı Originally Posted by joli Yazıyı Oku
    Stopaj indirimini uzatıp tl ye teşvik etme üstüne böyle dalaverelerle küstür sonra dolar alan hain, he mi?

4.  Alıntı Originally Posted by joli Yazıyı Oku
    Aylık mevduatta mı değerlendirilir yoksa günlükte mi, malum bunlar likit fonlar

Bir de vergilendirme nasıl olacak acaba.
    Banka mevduattan %15 kesecek, sonra bir de fondan %10 mu kesilecek
    Öyle olursa iyice yalan olur bu iş

5.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Aynen öyle. Buradaki bankalar mevduat faizlerinde risk primi yüksek olması gerekirken sanki gelişmiş ülke bankaları ile aralarındaki farkı görmezden geliyor, riski mevduat sahiplerine yıkıyor.
    Yurtdışında ben Citibank veya Standart Chartered'dan %3.5-4 faiz alabiliyorum şu anda, stopaj da %10.
    Onlarda zaten gelip Türkiye Hazinesine %8'den fonlama yapıyorlar

6. Para piyasası Fonlarının içeriğinde olan ve min %90 ını oluşturan ters repo oranı nasıl alınır? Aracı kurum veya banka vasıtası ile paramızı mevduat yerine ters repo da günlük değerlendirebilir miyiz?

7.  Alıntı Originally Posted by 40YILLIKSANAYICI Yazıyı Oku
    Para piyasası Fonlarının içeriğinde olan ve min %90 ını oluşturan ters repo oranı nasıl alınır? Aracı kurum veya banka vasıtası ile paramızı mevduat yerine ters repo da günlük değerlendirebilir miyiz?
    Aracı kurumlar satıyordu sanırım, bankalarda yok diye biliyorum.

Alıntı Originally Posted by Varyemez Amca Yazıyı Oku
    Yurtdışında ben Citibank veya Standart Chartered'dan %3.5-4 faiz alabiliyorum şu anda, stopaj da %10.
    Onlarda zaten gelip Türkiye Hazinesine %8'den fonlama yapıyorlar
    Citibank veya Standart Chartered hangi ülke şubeleri?

Sayfa 690/999 İlkİlk ... 190590640680688689690691692700740790 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •