Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 690/1014 İlkİlk ... 190590640680688689690691692700740790 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 5,513 - 5,520 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Insan yasini basini alinca, mecburen deneyim oluyor.

Yillarla birikiyor bu yenen kaziklar.

O nedenle oturmak icin dahi konut almam, alana da hayirli olsun derim, kimsenin isine karismam.

Demem o ki, herkes yasami, kendi deneyimleri ile degerlendiriyor.

Yas'i kirk, ben kiracimda en ufak bir yanlis gormedim diyor, haksiz mi, hayir, onun da deneyimi bu.

Burada yaziyoruz, yaziyoruz ki, bizim yasadiklarimizi yasamasin.

Cep telefonu bile soruyor, gonder diyorsun, eminmisin diyor, evet diyorsun, oglum bak iyi dusun diyor.

O nedenle, belki bir arkadasa fikren yardimimiz olsun diye yaziyoruz, yoksa kimseyi tenkid etmek, yargilamak bizim haddimiz degildir.

2. Söylüyorum ya, yurt dışından kira toplamaya çalışmak baştan yanlış olmuş..biz oturduğumuz şehirde cesaret edemiyoruz...ha, dededen kaldı, kıyamadık diyorsunuz belki..kader diyelim, dededen bir çöp kalmayan bile var

Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Yurtdisindayim, kirami alamiyorum.

Yurt disinda is yeri Turkiye'deki gibi degil, gitmem lazim dersen, atarlar.

Ya bu iyi adamdi demezler.

Neyse 7 sene gelemedim.

Benim ev'i, mahallenin belalisi ele gecirmis, kira vermedigi gibi bolum bolum kiralamis, kira topluyor.

Neyse, geldim, adami, asiretinin buyuklerine ulasarak attim.

En son kalan bu belalinin kiracisi cakal, biliyor cikartamayacagimi.

Ama her nasil olduysa bir arac almis Reno, beyaz bir arac, gozu gibi bakiyor.

Gittim, bak dedim plakani aldim, hemen bugun gidip, icrada satilamaz kaydi koyduracagim, adam o aksam gitti.

Bes kurus alamadim, evin yipranmasi surada dursun, son 8 yillik su parasini ben odedim.

Ev dededen kalma, Unkapani Merkez Bankasi arkalarinda, 90 sene onceki kulture gore yapilmis, bahceli havuzlu sahane bir yer.

Baktim ugrasmak mumkun degil, hasta olacagim, mecburen sattim, para ihtiyacimdan degil.

Sene 2007.

10 sene gecti, yerin mevkiini bilen bilir, bir dusunun bu kiraci milletinin verdigi zarari.

Adama cik diyorum, biz insan degilmiyiz diyor, oteki abi yok, iste canimi veriym diyor.

Hangisini anlatayim ?
    SUÇ SENDE !!

7 sene gelmeyeceksin evide ortalık malı yapacaksın.

insan bi bakar evine gelip .. sen dua et evde ölümlü kalımlı bir mesele olmalış.

10 sene sonra öğrenirdin birde üzerine açılan mahkemeleri.

4.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    SUÇ SENDE !!

7 sene gelmeyeceksin evide ortalık malı yapacaksın.

insan bi bakar evine gelip .. sen dua et evde ölümlü kalımlı bir mesele olmalış.

10 sene sonra öğrenirdin birde üzerine açılan mahkemeleri.
    Haklisin buna da sukur.

aynı olay mahallede yaşandı alamancının biri aldı gitti evi . gidiş o gidiş. sonra yakın bir emlakcısı varmış burda gönül hatırı işi derken evi ilk önce motorcular tuttu. ee emlakçının tanıdığı arada kendide uğruyor falan.

sonra onlar neyse durduk yere çıktı sonra aynı emlakcı yine gönül hatır askerden yeni gelmiş 22 yaşında birine verdiler. çocuk başladı arkadaşlarını toplamaya evde 4 5 kişi kalıyor giren çıkan belli değil abuk subuk tipler. uyuşturucu getirtip duruyorlar karşıda konuşmaları bile duyuyorsun. al katında yaşlı biri vardı polise şikayet ediyor polise kapıyı açmıyorlar polis gidiyo gidiş o gidiş. ee evde kimse yok diyip geçiştiyor bende gülüyorum terastan.

mahalleli başladı rahatsız olmaya ses gürültü küfürler tırla gidiyor. evi sahibiniarıyoruz ortada yok elektrik su faturasına baktım üstüne bile almamış gitmiş. tel yok bişey yok.

neyse çocuk bir zaman parasız kaldı. evdeki tüm eşyaları ( ev sahibinin ) ikinci el diye sattı.

yetmedi. termosifon vs hepsini söktü yine sattı. ev sahibi iki sene sonra geldi çilingirle açtırdı kapıyı mahalleli temiz sopa çekmediğine şükretti adam safın teki ama bi şekilde para geçmiş yatırım diye aldım diyor evi ne bileyim böyle olacağını falan. 5kuruş kira alamadım bu zamana kadar evi komple tadilat ettirip satacam diyor şimdide

6. ah şu alamancılar..benim de var öyle bir akraba...senede bir sırf kiradaki üç-dört evi kolaçan etmek için geliyor adam...neyse, diyecek lafım yok, herkes kendi kaderini yaşar.

Her şeye eyvallah ama oturmayıp kiraya vermek için sitelerde yeni bir betona yatırımı yapanlara cidden hiç akıl sır erdiremiyorum. Nasıl bir mantıktır insan ben yemedim sen ye diye her şeyiyle yeni bir evi kiraya verebilir !

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    ah şu alamancılar..benim de var öyle bir akraba...senede bir sırf kiradaki üç-dört evi kolaçan etmek için geliyor adam...neyse, diyecek lafım yok, herkes kendi kaderini yaşar.
    yahu bir yaşarsın iki yaşarsın.

olmadı mutlaka ordaki 3 5 komşuna vereceksin numaranı. ve diyeceksinki ev size emanet.

sonuçta kiraya gelen kişi onların komşusu olacak . komşu beğenecek. bırak onlar versin kiraya. sen verirmisin bitişik daireni böyle seni huzursuz edecek kişilere.

adamın dubleksine bir boyacı geldi yetmedi ikinciyi boyatıyor naptılarsa evde.

Sayfa 690/1014 İlkİlk ... 190590640680688689690691692700740790 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •