Sayfa 690/701 İlkİlk ... 190590640680688689690691692700 ... SonSon
Arama sonucu : 5601 madde; 5,513 - 5,520 arası.

Konu: ALGYO - Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

1. GYO lar konusunda beni endişelendiren tek birşey var o da şu vergi-temettü muhabbeti.
    Benim anladığım kadarıyla temettü ödenmezse %30 vergi var, ve %50 ve üzeri ödenmesi durumunda %10'a iniyor ödenecek vergi.

Endişemin sebebi de şu: Şirket günü geldiğinde hesap kitap yapacak ve hangisi mantıklı bakacak. Bu durumda temettü verdiğinde kasadan %50 (temettü) + %10 (vergi) =%60 nakit çıkışı olacak ve vergi vermeyi seçtiğinde de%30. Biz hep temettü verir mantık olarak diye düşünüyoruz peki ya GYO'ların geneli için vergi vermek daha mantıklıysa. Öyledir demiyorum düşünüyorum-peki ya yetkililer GYO ların vergi vermeyi seçeceğini düşündüğü için + daha fazla vergi toplayabilmek için bu şekilde ayarladıysa?
    Ben açıkcası bizim temettülerimizi pek umursadıklarını zannetmiyorum, öyle olsaydı temettüden kesilen stopajları daha da düşürme yoluna giderlerdi. bu borsa için olumlu olurdu.
    Bu arada benim de elimde hisse var. Bunu da belirtmek isterim, al sat demiyorum sadece fikrimi paylaşıyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    2 yıldır sürekli kotasyonda olan bir hisse aynı yerde sayması normal olamaz. Haziran hareketinde 400 milyonluk alım yapıldı. Ortalama 25 lira. Faizi ekle 31 lira maliyet ama 19 liradan satıyorlar?
    Mantıklı gelmiyor.
    Firmanın hisse eder fiyatını ucuz yönetme politikasında mantığın çok da yeri olmadığını gösteriyor zaten .

3. Syn coul, paranın holdinge girmesi var bir de dışarıya çıkması. yani kârın %70'i büyük paydaşa gidiyor.
    Ikinci olarak da Şirketler geri alim yaparak halka açıklığı düşürecek. Misal bizimki %48 halka açıklığı %10-25 arasına çekecek. Dağıtılan kar payı şirkete kalacak.

Syn eliot, grafiğe bakıyorum tarihinde iki tepe arası geçen süre hiç bu kadar uzun sürmemiş. 30 yıl da bir görünen doğa olayına denk geldim. Saygılar.

4.  Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    2 yıldır sürekli kotasyonda olan bir hisse aynı yerde sayması normal olamaz. Haziran hareketinde 400 milyonluk alım yapıldı. Ortalama 25 lira. Faizi ekle 31 lira maliyet ama 19 liradan satıyorlar?
    Mantıklı gelmiyor.
    biraz mantık çerçevesinin dışında düşünürseniz cevabı bulmanız çok basit...

5.  Alıntı Originally Posted by armada467 Yazıyı Oku
    biraz mantık çerçevesinin dışında düşünürseniz cevabı bulmanız çok basit...
    Yaşadığınz travmatik olayları anladık. Gelip gelip laf sokmana gerek. Millet burnunda soluyor. Yatırımcısı olduğun hissedarlarınla konuşman daha faydalı olur.
    Yazdıklarım kişisel görüşlerimdir. Kendi yatırımlarımı bağlar. Yatırım tavsiyesi içermesi mümkün değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by ferden Yazıyı Oku
    Yaşadığınz travmatik olayları anladık. Gelip gelip laf sokmana gerek. Millet burnunda soluyor. Yatırımcısı olduğun hissedarlarınla konuşman daha faydalı olur.
    burda laf sokma nerede var arkadaş bir şey sormuş bizde cevap vermişiz üstelik her düşüşde ortaya çıkyorsun bizim yatırımlarımız var diyen arkadaşada saygı gösterip uzunca süre yazmadım

7. Fiyat olarak 32 TL olursa 2019 dibine anca geliyor. Buradan vermek isteyen verir. Almak isteyen kendi bilir. Hırsıza kaptıracak paramız yok. Konut fiyatlarının yükselişi ortada, dengesizlikte bir yere karar.
    Yazdıklarım kişisel görüşlerimdir. Kendi yatırımlarımı bağlar. Yatırım tavsiyesi içermesi mümkün değildir.

Genel kurula gidecek arkadaş var mı?

Genel kurulda hangi soruları sormalı?

Sayfa 690/701 İlkİlk ... 190590640680688689690691692700 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •