Sayfa 697/1001 İlkİlk ... 197597647687695696697698699707747797 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 5,569 - 5,576 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VI ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    Tahmini gun sonu :

ACC 1,24%
    EID 1,51%
    FPH 1,24%
    GL1 1,25%
    GMR 1,15%
    MAC 1,51%
    MPS 0,64%
    TCD 1,49%
    TKF 0,57%
    TTE -0,89%
    YDI 0,36%
    TZD 0,97%
    ZPE 0,47%
    RBH 0,83%
    XU100 1,39%

Ayrica MAC fonu %1.50 yukarı kapattı (BIST 1.39%).

https://twitter.com/Marmaracapital/s...505430528?s=20
    TCD için fikir beyan edeyim. Mayıs ayı portföy dağılım tablosundaki hisseler aynen duruyorsa; yanılmıyorsam yirmi hisse var. Bugün bu hisselerin altısında genelde küçük çaplı düşmeler olurken; on üç ünde ise yükseliş vardı ki bazıları %9 du. Yani başka bir olumsuzluk olmaz ise bu açıkladığınız orandan da fazla yükseliş olabilir. Acaba daha düşük olabilir mi işte o soru işareti?

2.  Alıntı Originally Posted by cerento Yazıyı Oku
    Tcd son donemde eksi ve yatayda iyi
    Bist artida kotu getiriyor
    Fid de iyi gidiyodu bu hafta sonu az eksi yapmis.
    Tcd son 20 gunde iyiydi son hafta bocalar oldu. Ters turev islerimi yapiyorlar bilmiyorum aylik getiride ilk siradaydi
    Dusmeye basladi.
    Bende bugun degisken aldim.tcd ye elim gitmedi. Fid opb ve ysu aldim
    Birazda kiradan yfv aldim
    Fazla bi beklentim yok ortalamada
    Mk.%10 a denk gelse yeter

ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Hocam TCD de türev tefaş daki dağılımda %5,42 görünüyor. Fazla bir etkisi olmaz sanırım. Ama asıl olay seçilen hisselerde. Bunlardan çok daha iyi seçim yapılabilirdi. Portföydeki hisseleri incelemedim ama bir çoğu derinliği olmayan hisseler gibi geldi bana (eski borsa tecrübeme göre konuşuyorum) Bu hisseleri tercih etmelerinin nedeni daha rakat hareket edebilmeleri için mi? bilmiyorum. Tercih etmelerinin mutlaka bir nedeni vardır.

3.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Hocam TCD de türev tefaş daki dağılımda %5,42 görünüyor. Fazla bir etkisi olmaz sanırım. Ama asıl olay seçilen hisselerde. Bunlardan çok daha iyi seçim yapılabilirdi. Portföydeki hisseleri incelemedim ama bir çoğu derinliği olmayan hisseler gibi geldi bana (eski borsa tecrübeme göre konuşuyorum) Bu hisseleri tercih etmelerinin nedeni daha rakat hareket edebilmeleri için mi? bilmiyorum. Tercih etmelerinin mutlaka bir nedeni vardır.
    TCD'de sorun yok
    TCD değişken fon türevde açsa sorun değil ama
    Asıl sorun TKF'de
    Yeni ACC olmaya aday gibi son birkaç gündür.

4. Gpa: -0,1573

5. TCD cok eleştirilmiş ama yoğurt yiyiş tarzı belli bu fonun. Zaten izahatnameyi okuyunca da belli. Kazandırdığı dönem de belli.

özellikle ve TCD ve MAC oldukça spekülatif yan tahtalarda işlem yapmakta ve volatilitesi de bu yüzden yüksek ve bist100 ile kiyaslamak anlamsız. Bir yatırım fonunun DARDL gibi negatif ozsermayeli bir şirkete yatırım amacından çok spekülatif olarak girecegini düşünüyorum. Yada MAC yöneticisinin rygyo gibi "nano-cap" kovaladığını söyleyen Hintli yatırımcılarla irtibatli olduğu iddiasi.

Yani yan tahta rallisinde cok iyi is yapan bazı fonlar bist30 ve xbank öncülüğündeki harekette geri kalabilir.

Şahsi fikrim bu tarz fonlar risk profiline göre ağırlıklandirilarak kesinlikle taşınmalı. Rüzgar varken.

MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. 24 Marttan beri düzeltme olacak, ikinci dip gelecek, bekleyelim o zaman alırız

7.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    24 Marttan beri düzeltme olacak, ikinci dip gelecek, bekleyelim o zaman alırız
    Gelsin ekleme yaparız hocam, sıkıntı yok

8.  Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku
    Gelsin ekleme yaparız hocam, sıkıntı yok
    Yanlış anlamasın kimse
    Kendime gülüyorum.
    İkinci dip, düzeltme derken nerelere geldik
    Allahtan yeter artık deyip bir ara atlamışım trene
    Yoksa hala bekliyor olacaktım.
    Nerden bileyim düşmeyen borsanın icat edildiğini.

Sayfa 697/1001 İlkİlk ... 197597647687695696697698699707747797 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •