Sayfa 697/1009 İlkİlk ... 197597647687695696697698699707747797 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 5,569 - 5,576 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Trump vergi tasarısını açıkladı ama pek heyacan yaratmamış gözüküyor..kurumlar vergisi 35'ten 20'ye inmiş..ve parasını getiren şirketlere bir defaya mahsus vergi uygulanacakmış..bu verginin miktarı ise açıklanmamış..pek hoşa gitmedi herhalde..
    .......................

Trump'ın vergi reformu teklifinin önce Temsilciler Meclisine, daha sonra da ABD Senatosuna sunulması bekleniyor. Teklifin ABD Kongresinden geçmesi halinde bu yıl sona ermeden Trump tarafından imzalanarak yasalaşması öngörülüyor.

http://www.bloomberght.com/haberler/...lifi-aciklandi

Haber yanlış..Trump açıklama yapmadı daha..Biraz sonra yapması bekleniyor..Bu haber sadece vergi reform paketi ile ilgili Trump'ın çevresinden sızan haberlerden kaynaklı..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Bizde vergi artırımı, ABD de vergi indirimi (kabaca) var...

ABD borsaları yeşil.

Türkiye'de özellikle banka endeksi çakıldı. Banka hisseleri % 5 değer kaybettiler.

Daha da ilginci bu sabah hiçbir analist böyle bir şeyi beklemiyordu.

Şu anda dolar endeksi 93 'ün üzerinde.

Abd borsaları yeşil.

Özellikle Nasdaq % 1,24 yukarıda.

Yarın borsada durulma olacağını ben tahmin etmiyorum.

Dolar/TL kuru Trump'ın vergi indirimini (paket diyelim) pek de takmadı. Aynı yerde duruyor. 3,5780...

3. Banka karlarına yıllık fazladan %2 vergi geldi... Türkiye de ortalama 40,000,000,000 TL bankacılık karı varsa normal vergilere ek 800,000,000 TL kar vergi olarak gitti demektir...

Bu da ciddi satış demektir.. Ayrıca jeopolitik riskler ile beraber KGF riski ile ben bu düşüşün devamını bekliyorum...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Sadece finans kesimindeki kurumların kurumlar vergisi oranını % 10 artırmak hiç de dostane bir yaklaşım değil.

Ayrıca kurumların dağıtmadıkları karlarından (fevkalade ihtiyatlar) % 1 vergi almak da aynen Deli Dumrul vergisi olmuş.

Bu maliyeciler oturup düşünmüşler. Kaynak arıyorlar.

Dertsiz tasasız , verimli, kırtasiyesiz ne buluruz diye.

Bir hesaba göre 30 milyarlık bir kaynak bekliyorlar.

Umarım iyi yerlere harcarlar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Malum Ceza hukuku prensibidir.

Suçun işlendiği tarihte lehinize ne hüküm varsa onunla yargılanırsınız. (Makabline şamil olma prensibi)

Ama vergi kanunlarıyla bu yılın kazancını daha yüksek bir vergi oranı ile vergilendirmek olası.

Tatsız ama yasalara uygun.

6. Şimdi fil sırça dükkanının kapısına dayandı,bakalım elindeki çatapatlarla fili dükkandan çıkarabilecek mi.bardaklar kırılırken dükkandakiler fedakarlık yapacaklar mı,sırçacılar kırılanların yerine yenisini verecekler mi.
    Fiyatı 3 yılda 3 kat,5 yılda 5 kat artan birçok tüketim maddesi var.Muhtemelen sadece ekmek fiyatı açıklanan enflasyona uyumludur.Muhtemelen filleri otlatırken çimleri düşünmeyenleri sık sık ekranlarda yeni procelerle göreceğiz.
    Şimdilik sadece usd karşısında pariteler patladı,üstüne bir de TL değer kaybına başlarsa fil içeride tepinmeye başladı demektir.Endekste bu nedenle henüz dramatik bir çöküş olmadı

Sayfa 697/1009 İlkİlk ... 197597647687695696697698699707747797 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •