Sayfa 698/1001 İlkİlk ... 198598648688696697698699700708748798 ... SonSon
Arama sonucu : 8008 madde; 5,577 - 5,584 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXI

1. Yeniden Refah partili görünüm itibariyle yaklaşık 70 yaşındaki abimiz,
    yine -yeni -yeniden evlenmiş , abinin testesteron u tavan yapmış, olmalı, kurtlar vadisindeki "testere Necmi" lakabı gibi bu abiye "Testesteron Ali " adını veriyor ve mutluluklar diliyorum kendisine eşine , pek gereği olmasa da....

Haber de Aşağıda , babasının oğlu Fatih Geçbakan da nikahta konuşuyor...

"Çok eşliliği savunan ve bir dönem üç eşinin olduğunu söyleyen Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel, dördüncü kez evlendi."

2. Konuyla alakasız ama bir sorum var. Hesabından daha önce yüksek MKK ücreti kesilen var mı?
    Her ay 3 TL 5 TL bir şeyler kesiliyordu ama bu ay sağlam saplamışlar.
    500 TL MKK ücreti normal midir?

3.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Sadece Kaliforniya ekonomisi asagi yukari Fransa'ya esdeger.

Daha 50 tane eyalet var.

Tutturmus ABD batacakta batacak.

Allah cehaletten korusun.
    Ulkeler sirketler gibi batmaz

Amerika orneginde ulke sirtini dolara dayamis her butce aciginda her para lazim oldugunda ya para basiyorlar yada parasal genisleme yapiyorlar. Hani calisayim cabalayim borcumu dusureyim aman faiz vermeyim falan hiiiiiic ugrasmiyorlar. Bas parayi al petrolu yada Cin malini

Olay o kadar vahimki eyaletlerde para sikintisi baslayinca federal hukumetten para istiyorlar. Neden? Cunku eyaletlerin para basma hakki yok.

Yani butce kisintisi yapayim ucretleri dusureyim masraflari dusureyim yok. Hemen federal hukumetten para isteniyor oda basip veriyor yada parasal genisleme.

Bu sistemin sakat oldugunu ve bir gun mutlaka patlayacagini herkes biliyor ama ne zaman kimse bilmiyor

ABD nin cebinde 5 kurus yok bogazina kadar borca batmis ama birileri tepeden emir verdigi icin (kuresel guc, CFR) ukraynaya her ay 5 milyar dolarlik silah yardimi yapiyor. Para yok onun icin borc aliniyor. Silah sirketleri zengin demokratlar mutlu onlarada bi yuzde veriyorlar ulke mutlu cunku Rusyaya kafa tuttuk zannediyorlar ama olen yuzbinlerce insani kimsenin taktigi yok. Olmayan parayla savas yapiliyor.

Esas sorulmasi gereken soru su;

Bu kadar cok borc, bu kadar cok buyumus M1, M2 ve M3 ve ustune bu kadar cok parasal genisleme yapmis geri odenmesi mumkun olmayan meblaglar ortadayken nasil oluyorda dolarin degeri dusmuyor?

Bu sorunun cevabini teknik olarak ayrintisiyla aciklayabilen adama biz ekonomiden anlayan adam diyoruz.
    Son düzenleme : bisikletci; 30-10-2023 saat: 15:38.

4.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Yeniden Refah partili görünüm itibariyle yaklaşık 70 yaşındaki abimiz,
    yine -yeni -yeniden evlenmiş , abinin testesteron u tavan yapmış, olmalı, kurtlar vadisindeki "testere Necmi" lakabı gibi bu abiye "Testesteron Ali " adını veriyor ve mutluluklar diliyorum kendisine eşine , pek gereği olmasa da....

Haber de Aşağıda , babasının oğlu Fatih Geçbakan da nikahta konuşuyor...

"Çok eşliliği savunan ve bir dönem üç eşinin olduğunu söyleyen Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel, dördüncü kez evlendi."

İslam emri olarak değil ama temel felsefe olarak bu duruma karşı değilim. Şöyle ki ;

... Eğer adamın maddi durumu ve fiziki durumu birden fazlasına yetiyorsa neden engel olalım. Zaten kafaya koymuş, bırakın önüne koyacağına birine koysun ...

... Kadınlar bu konuda çok istekliyse , ki onların ortamında hiç şikayetçi kadın görmedim. O halde kadın da belki '' bir- iki tane daha avrat alsın ki ben rahat edeyim. '' diyor olabilir. Malum her kafa başka çalışır.

.... Adam bir kadından 5-6 çocuk yapmaya ve bunları büyütmeye 20 yıl uğraşacağına aynı sürede seri üretimle 15-20 çocuk yapar ve büyütür. belki malı mülkü buna müsaittir. Müsait olmayan da sosyal hizmetleri görevlendirir. Madem ki ülkede herkes 1-2 çocuk yapıyor sizin paralarla benim veletler büyüsün diyebilir.

.... Sosyal hizmetlerde yetişen çocuklar devlet memurluğunda öncelikli atamaya tabidir. Oradan da vurdu mu voleyi....

.... Yaşlandığında birinin işi olsa diğeri koşar babalarına ... Adamlar sağlamcı. Öldüğünde bile tabutunu taşıyacak adam derdi olmaz. Biz modern dünya da kafeslerde ( çok katlı binalarda ) akrabalarımızdan uzak yaşarken bu durumu görmüş olmalılar.

.... Doğrusu , özenmedim desem yalan olur. fakat benim ne kafam ne de ortamım buna uygun değil. yapana da saygılar.

5.  Alıntı Originally Posted by canlı Yazıyı Oku
    İslam emri olarak değil ama temel felsefe olarak bu duruma karşı değilim. Şöyle ki ;

... Eğer adamın maddi durumu ve fiziki durumu birden fazlasına yetiyorsa neden engel olalım. Zaten kafaya koymuş, bırakın önüne koyacağına birine koysun ...

... Kadınlar bu konuda çok istekliyse , ki onların ortamında hiç şikayetçi kadın görmedim. O halde kadın da belki '' bir- iki tane daha avrat alsın ki ben rahat edeyim. '' diyor olabilir. Malum her kafa başka çalışır.

.... Adam bir kadından 5-6 çocuk yapmaya ve bunları büyütmeye 20 yıl uğraşacağına aynı sürede seri üretimle 15-20 çocuk yapar ve büyütür. belki malı mülkü buna müsaittir. Müsait olmayan da sosyal hizmetleri görevlendirir. Madem ki ülkede herkes 1-2 çocuk yapıyor sizin paralarla benim veletler büyüsün diyebilir.

.... Sosyal hizmetlerde yetişen çocuklar devlet memurluğunda öncelikli atamaya tabidir. Oradan da vurdu mu voleyi....

.... Yaşlandığında birinin işi olsa diğeri koşar babalarına ... Adamlar sağlamcı. Öldüğünde bile tabutunu taşıyacak adam derdi olmaz. Biz modern dünya da kafeslerde ( çok katlı binalarda ) akrabalarımızdan uzak yaşarken bu durumu görmüş olmalılar.

.... Doğrusu , özenmedim desem yalan olur. fakat benim ne kafam ne de ortamım buna uygun değil. yapana da saygılar.
    Bireysel olarak kendini paraya satacak kadına bir şey demem onun zaten değeri odur, (ama aç bırakılmamak koşulu ile) , zaten nikahlı veya nikahsız kendini satmak isteyen satar her devirde kadınların bir kısmı vücutlarını paraya çevirmiştir , ama doğuda askerlik yaptığım zamanlardan biliyorum, 12 yaşında kızları, babaları 70 yaşındaki adamlara para karşılığı satardı, bu pisliğe dur demek için bu Refah partili gibi tipleri bir şekilde pişman etmek lazım.

Yapana saygılar sunamam yukarıdaki ilk yazdıklarım da ironidir.

6.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Bireysel olarak kendini paraya satacak kadına bir şey demem onun zaten değeri odur, (ama aç bırakılmamak koşulu ile) , zaten nikahlı veya nikahsız kendini satmak isteyen satar her devirde kadınların bir kısmı vücutlarını paraya çevirmiştir , ama doğuda askerlik yaptığım zamanlardan biliyorum, 12 yaşında kızları, babaları 70 yaşındaki adamlara para karşılığı satardı, bu pisliğe dur demek için bu Refah partili gibi tipleri bir şekilde pişman etmek lazım.

Yapana saygılar sunamam yukarıdaki ilk yazdıklarım da ironidir.
    https://www.instagram.com/reel/Cy37N...c4MmM1YmI2Ng==

desidero abinin anlattıklarını video ile açıklayıp doğru noktadan olaya baktığımızı gösterelim

sevgiler abi

Alıntı Originally Posted by Rj16 Yazıyı Oku
    Konuyla alakasız ama bir sorum var. Hesabından daha önce yüksek MKK ücreti kesilen var mı?
    Her ay 3 TL 5 TL bir şeyler kesiliyordu ama bu ay sağlam saplamışlar.
    500 TL MKK ücreti normal midir?
    Rakam yüksek normal değil günlük çok cüzzi bi rakam alınır ayda 15 civarı bişey olmalı
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,453
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Rakam yüksek normal değil günlük çok cüzzi bi rakam alınır ayda 15 civarı bişey olmalı
    Benden borsadan yıllık kesinti alınmazdı,sadece sattığım hisseden komisyon alınırdı,6 ay önce pat 300 tl kestiler,telefon açtım sistem hata verdi,bende mail attım hakaretli olarak,cevap neymiş,bu zamana kadar muafmışım,pek yürürlüğe koymamışlar,işbanklan çalışırım 40 senedir,zaten maxsi puanda yok son 5 senedir doğru dürüst,neymiş onların tarif ettiği şirketlerden alış veriş yapmam lazımmış,tarif ettikleri şirket okkalı pahallı mal satan şirketler,kızdım çıkacam sizden dedim,baktık diğer bankalarında bundan farkı yok,neyse iyi kazanç getirdiği için borsa ve fonlar bende peşini bıraktım,tahminen yılda 5-10.000 kesiyorlardır.

Sayfa 698/1001 İlkİlk ... 198598648688696697698699700708748798 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •