Sayfa 699/2453 İlkİlk ... 19959964968969769869970070170974979911991699 ... SonSon
Arama sonucu : 19618 madde; 5,585 - 5,592 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Sn Deniz
    Sizce dot.com balonu ile şu anki coin konusunun benzer tarafları mevcut mudur ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Digital paraların geleceğin dünyasında yeri ve önemi olacak ama şu andaki hali ile coin piyasasını daha ziyade lale çılgınlığına ya da ponzi oyununa benzetiyorum.DOT.COM balonu başka bir şey ,orada çok pahalı olsa da ortada bir "dayanak varlık" vardı.

Küresel ölçekte gıda fiyatlarındaki tırmanış Şubat ayında da devam etti.

http://www.fao.org/worldfoodsituatio...ricesindex/en/

Birleşmiş Milletler gıda ve tarım örgütü FAO'ya göre Şubat ayında gıda fiyatlarındaki yıllık artış %16.7'ye ulaştı.

Bu artış oranında tahıl fiyatları %26.46,bitkisel yağlar %51.0 yıllık fiyat artışlarıyla başı çekti.

Geçen yıl aralıkta zeytinyağın 5 lt si 140 dan açılış yaptı diye hatırlıyorum bu sene 220 den kontak açtı 2 ayda 240 a vurdu
    bir halt olacağı yok.

...:::vobelıt:::...

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Geçen yıl aralıkta zeytinyağın 5 lt si 140 dan açılış yaptı diye hatırlıyorum bu sene 220 den kontak açtı 2 ayda 240 a vurdu
    Normalde zeytin yağının fiyatını ayçiceği tutardı. Zeytinyağı artınca ayçiçeği vb yağlar tercih edilir fiyat dengelenirdi. Ama ayçiçek vb yağlar artınca seçenek kalmıyor.
    Bunun en somut sonucu GDO’lu ürünlerin önündeki bariyerlerin kalkması olacak diye düşünüyorum.
    Diğer yandan nüfusu bol, parası az ülkelerde iç huzursuzlukların başlaması yakındır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by fan Yazıyı Oku
    fed yöneticilerinin ısrarla 2023 e kadar faiz artışı beklemiyoruz söylemi hakkında ne düşünüyorsun deniz hocam. gelecek enflasyonun gecici olduğunu mu düşünüyorlar.
     Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Ciddiye almıyorum.Nasıl pandemiden sonra politikalarını ve söylemlerini bir anda 180 derece değiştirmişlerse ,enflasyon patladıktan sonra da politikalarını bir anda değiştirirler.Önceki sayfada yazdım ABD devasa üretim kapasitesini harekete geçirerek aylık 100 milyon doz aşı kapasitesine ulaştı.Haziran ayında muhtemelen tüm yetişkinler aşılanmış olacak ve ertelenmiş talep harekete geçecek+1.9 trilyon dolarlık paket de bu ay yasalaşmış olacak ve hem maliyet baskısı,hem de talep baskısına rağmen bol para piyasadan çekilmeye başlanmazsa ve faizler yükseltmez ise ,bir daha enflasyonu kontrol altına almak çok zor olur.Şunun da altını çizmek gerekiyor.para politikalarının etkisini göstermesi en az 6 ay-12 ay arasıdır.Enflasyon başını çıkarttıktan sonra alınan önlemler bir işe yaramaz,enflasyon yükselmeye devam eder.Son dönemde uzun vadeli tahvil faizlerinin yükselmesi de bu nedene dayanıyor.

Fed başkanı Powell'dan satır başları

Hedeflerimize ulaşma sözümüze güçlü şekilde bağlıyız
    - Hedeflerimize ulaşmanın halen çok uzağındayız
    - İstihdamda artış beklemek için güçlü gerekçeler var

Powell:
    - Enflasyon yüzde 2'nin altında ve baz etkisi ile yükselecek
    - Enflasyonda artışın tek seferlik olması daha yüksek ihtimal(kesinlik ifade etmiyor)
    - Maksimum istihdam hedefine ulaşmak biraz zaman alacak

Fed Başkanı Powell:
    - ABD halen 10 milyon istihdam kaybetmiş durumda
    - Ekonomide toparlanma ile enflasyonda da yukarı yönlü hareket göreceğiz

Powell:
    - 2021 yılında maksimum istihdam hedefine ulaşmamız muhtemel değil
    - Finansal piyasalarda düzensiz koşullardan rahatsız oluruz (tahvil faizlerindeki artışı kastediyor)

Fed Başkanı Powell:
    - Enflasyon hedefimize ulaşmak için araçlarımızı kullanacağız
    - İşçi ücretlerinin artmasını istiyoruz
    - Maksimum istihdam için standartlarımız yüksek

Powell:
    - Tahvil faiz artışları dikkatimi çekti
    - Finansal piyasalarda spesifik bir oran değerlendirmesi yapmayacağım
    - Şartlar sağlanana kadar faiz artırmayacağız(Uzunca bir süre ya da 2023 yılına kadar değil,"şartlar sağlanana kadar" yapmayacağız diyor.Yani enflasyon zıplayınca faiz artışı da bir zaman sınırlaması olmadan hemen olacak manasına geliyor.)

Fed Başkanı Powell:
    - Finansal koşulların sıkılaşması bizi rahatsız eder
    - Enflasyonda geçici artış görmemiz halinde sabırlı olacağımızı düşünüyorum(Kesinlik ifade etmiyor)
    - Niceliksel gevşetme programında değişiklik hedeflere doğru ve etkili bir ilerleme gerektirir, bu da zaman alacak

6. Yapan fed olsa bile sözlü yönlendirmeler yerine kendi düşündüğün yönde kalmak tecrübe istiyor. Söylem değişir dedin 24 saat geçmedi. Tebrik.

Güne başlarken

]U.S. 10 Year Treasury US10Y:U.S.
    RT Quote | Exchange
    Yield | 11:43 PM EST
    1.582%+0.032

U.S. 30 Year Treasury US30Y:U.S
    Yield | 11:43 PM EST
    2.348%+0.04

Küresel "Benchmark" ABD Hazine uzun vadeli tahvil faizleri Powell'ın konuşması sonrasında hızlı bir şekilde yükselişte, .
    Son düzenleme : deniz43; 05-03-2021 saat: 07:43.

8. Günaydın dostlar, abd tahvil faizlerinin tırmanışa geçmesi doları iyice hortlatıp bisti düşürebilir. Bu ay mb. Yine doları durdurmak için büyük ihtimalle faiz artırımı yapacak. Deniz Hocam peki ons ta yükseliş ne zaman başlar? Tahvil faizlerinin yükselişinin durması ile mi olur?

Sayfa 699/2453 İlkİlk ... 19959964968969769869970070170974979911991699 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •