Sayfa 699/992 İlkİlk ... 199599649689697698699700701709749799 ... SonSon
Arama sonucu : 7935 madde; 5,585 - 5,592 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - I

1. Gecenlerde benimde oldu maalesef her bankanin uygulamasi farkli bende 6-7 bankanin mobil subesinden islem yapiyorum .aktif, finans , ykb den cok basit oldu bir tel ile lakin teb , fiba da imanim gevredi.burganda sizin dediginiz gibi yaptim hemen halloldu .
     Alıntı Originally Posted by hascan Yazıyı Oku
    İyi akşamlar,formu uzun süredir takip ediyor ve bilgileniyorum. Burgan bank ile yaşamakta olduğum sorunu sizlerle paylaşmak isterim.4 gün önce sım kartım değişti ve bankalar sim blokesi uyguladı.İş,Enpara,Cepteteb gibi banlar da blokemi maksimum 2 dakika içerisinde hallettim ve işlemlerimi internetten sorunsuzca yaptım.Burgan a gelince cagrı merkezini aradım,bende whatsap üzerinden ıslak imzalı,kimlik fotokopili dilekce istediler,ehliyetin fotokopini printledim altına da dilekçeyi yazıp gönderdim.Sonra başladım beklemeye,sorun çözülmeyince tekrar bankayı aradım,ehliyet fokokopisi geçerli değilmiş.Ben hesabı bile ehliyet le açtım,bankalardan ehliyetle para çekiyor tüm resmi dairelerde bile tc numaralı islak imzalı ehliyeti kullanıyorum ama SIM blokemi kaldıramıyorum ki bunların hiçbir tanesine de gerek olmadığını yıllardır biliyorum.Yorumu size bırakıyorum.Bilginiz olsun istedim.Bakalım kaç gün daha bekleyecek,bankadakı paramı ne zaman havale edebileceğim.

2. fibabanka sim kart değişikliği için şubeye gitmeyi şart koşuyor, telefon ile kaldırtmak istediğinizde ise 1 hafta geçmiş olmalıymış sim kart değişikliğinin üzerinden.saçma buldum aklınızda bulundum.

3.  Alıntı Originally Posted by yorgun nihilist Yazıyı Oku
    fibabanka sim kart değişikliği için şubeye gitmeyi şart koşuyor, telefon ile kaldırtmak istediğinizde ise 1 hafta geçmiş olmalıymış sim kart değişikliğinin üzerinden.saçma buldum aklınızda bulundum.
    Çok doğru bir uygulama
    Sahte kimliklerle SIM kartı yeniletip 2 saat içinde milletin hesabını boşalttılar dolandırıcılar.Adam telefonunun neden çalışmadığını anlayamadan SIM kart blokesini anında kaldırıyorlardı dolandırıcılar.
    Fibabankayı tebrik ediyorum.

SIM değişikliği sonrası bloke kaldırma ya şubede yapılmalı yada makul bir süre geçmeden yapılamamalı.

2 dakikada SIM blokesi kaldıran bankalardaki hesaplarınız büyük risk altında bunu unutmayın.
    Telefonunuzun hattının kesildiğini fark edene kadar hesabınız 0'a indirilebilir.

4. Gayrimenkul Değer Artış Kazancı Vergisi ile ilgili bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

2016 aralık yılında 450 bin peşin alınmış konutun aralık 2019 yılında 720 bin e satılmasından dolayı bir vergi çıkar mı? internetten yaptığım hesaplamaya göre 760 bine kadar vergisiz satılabilir diyor ancak pek inandırıcı gelmedi. Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

5.  Alıntı Originally Posted by mrfatih Yazıyı Oku
    Gayrimenkul Değer Artış Kazancı Vergisi ile ilgili bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

2016 aralık yılında 450 bin peşin alınmış konutun aralık 2019 yılında 720 bin e satılmasından dolayı bir vergi çıkar mı? internetten yaptığım hesaplamaya göre 760 bine kadar vergisiz satılabilir diyor ancak pek inandırıcı gelmedi. Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.
    Önce alım değerinizi Yİ-ÜFE'ye göre güncel değere getirin,
    Satış bedelinden güncellenen alış değerini çıkarın
    Farktan yıllık istisna değerini düşün(14.800 olması lazım)
    Kalandan satıştaki tapu harcını, alımı kredi ile yaptıysanız faizleri düşün
    Kalan vergi matrahınızdır.
    Ertesi yıl Martta beyanname verin.
    İki taksitte ödeyin.

6.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Önce alım değerinizi Yİ-ÜFE'ye göre güncel değere getirin,
    Satış bedelinden güncellenen alış değerini çıkarın
    Farktan yıllık istisna değerini düşün(14.800 olması lazım)
    Kalandan satıştaki tapu harcını, alımı kredi ile yaptıysanız faizleri düşün
    Kalan vergi matrahınızdır.
    Ertesi yıl Martta beyanname verin.
    İki taksitte ödeyin.
    Yaptığım hesaplamada bu şekildeydi ancak vergi çıkmıyor bu durumda ne yapmam gerekir? bu bilgilerin kesin doğru olduğuna güvenebilir miyim?

7. 2016 Yılı Kasım Ayındaki Yİ-ÜFE: 266,16
    2019 Yılı Kasım Ayındaki Yİ-ÜFE: 450,97
    Endeks Değişim Oranı: %69,44 artış
    Değerlenmiş Alış Bedeli: 762.460,55 TL
    Gayrisafi Hasılat: -42.460,55 TL
    Toplam Gider: 0,00 TL
    Safi Değer Artışı: -42.460,55 TL
    İstisna Tutarı: 14.800,00 TL
    Vergiye Tabi Matrah: -57.260,55 TL
    Gelir Vergisi Tutarı: -8.589,08 TL

8.  Alıntı Originally Posted by mrfatih Yazıyı Oku
    Yaptığım hesaplamada bu şekildeydi ancak vergi çıkmıyor bu durumda ne yapmam gerekir? bu bilgilerin kesin doğru olduğuna güvenebilir miyim?
    Satış değeri artan alış değerinden dahamı az ki fark çıkmıyor.

Sayfa 699/992 İlkİlk ... 199599649689697698699700701709749799 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •