Sayfa 700/999 İlkİlk ... 200600650690698699700701702710750800 ... SonSon
Arama sonucu : 7990 madde; 5,593 - 5,600 arası.

Konu: Viop - XXI

Alıntı Originally Posted by secbul Yazıyı Oku
    Bankalar şahlanır demedim. Zaten tek banka var bistte. Diğerleri hala nasıl al sat yapılıyor hayret.

Corona zamanı gördük kim bu halka hizmet ediyor.
    Halka hizmet etmeyenin ne işi var bistte surda burda.
    Sn secbul,
    Siz bankalar şahlanır dediniz diye bir şey yazmadım. Kaldı ki borsa fiyatı olarak şahlanabilir de, eğer birileri bu güçte ise, neden olmasın. Birçok batık hisse senedinin 5-10 kat prim yaptığını da gördük bu günlerde. Bu fiyatlandırma ne kadar anlamsız ise, bankalarda da anlamsız fiyatlandırmalar karşımıza çıkabilir. Ama bu, reel ekonomi gerçeklerinin üstünü örtmüş olmaz. Ve bu gerçekler, birgün, anlamsız fiyatlamalara kananların karşısına acı bir şekilde çıkar.

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    bu yabancı içind egeeçrli 7 tl ye sattığı garantiyi dönüp 8 den 9 dan almaz 5 tl yi bekler
    7 tl den sattığı banka karşılığında 6,85 ten dovizi alıp çıkıyor. Döviz 1 aydır sabit olduğu için her yükselişte satıp sabit kurdan dçvizini kenara koyuyor.
    garanti 8 oldu dolar da arttı?
    niye girmesin

3.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Kamu bankalarının forex piyasalarında açmış olduğu bir pozisyon yok.Yaptıkları döviz fiyatlarının yukarı gitmesini önlemeye calışırken 9.7 milyar dolar döviz varlıklarını satmışlar.Halbuki kurallar gereği döviz varlıklarının döviz yükümlülüklerine denk olması gerekirdi.Bu durumda 9.7 milyar dolarlık açık pozisyonları olmuş oluyor, bu da sert bir devalüasyonda bankaların sermayelerinin buharlaşma riski manasına geliyor .2001 yılında bazı bankalar bunu yaşayarak batmış, bundan ders alınarak BDDK kurulmuş, sıkı regülasyonlar getirilmişti.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Yerlilerin elindeki döviz aynı zamanda Ülkenin de dövizi oluyor Merkez bankası da bunu kullanarak TL üzerinde operasyon yapmanıza artık izin vermiyeceğim demiş piyasaya abartılacak birşey değil. Yerlinin elinde bu kadar çok döviz olmasa Merkez bankası bu hamlelerini bu kadar rahat yapamaz ama yerli sağolsun baya destek çıkıyor dolar depolayarak ülkesine. Varsın ben kazanmayayım ülkem kazansın diyor dolarcılarımız. Allah razı olsun hepsinden

Yabancı kaybediyor demek doğru önerme midir? Ucuzdan dolarını topluyor ne güzel.

Muhtemel yüzde 10-15 develüasyon sonrası yabancı oranına tekrar bakalım. Ben daha da ucuz olacağını düşünüyorum borsanın.

Dolar ve altın bazlı endeks şu an tek grafiğim.

Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Yani yasal diviz yukumluluklerinden 9.7 milyar fiziki dolari ic piyasa satip 9.7 milyar dolar aciga dusmusler....

Medya konuyu hep short short seklinde vurgulayica bizde kaldiracli short piyasasi anladik...
    Aydinlattiginiz Tesekkur ederiz..

Peki hocam, satilan bu 9.7 milyar dolar karsiliginda alinan TL banka bilancolarinin hangi kaleminde gosteriliyor ??
    BDDK her hafta,haftalık rapor yayınlıyor.BDDK'nın sitesine girip,haftalık raporlarda>>mevduat kamu seçeneğini seçtiğiniz zaman menüde en altta "yabancı para pozisyonu" tıklattığınız zaman geçen hafta sonu itibariyle(10 Temmuz) "Yabancı Para Net Genel Pozisyonu " satırını görüyorsunuz,orada gördüğünüz rakam (-) 66.452 milyar TL,yani.9.7 milyar dolar açık pozisyon.Peki satılan dolarların karşılığı TL'ller nerede gözüküyor. "diğer bilanço kalemleri" içinde çeşitli yerlere dağıtılmış olabilir;yani nakit değerlerde de olabilir,TL kredi olarak da verilmiş olabilir,menkul kıymet olarak da satın alma yapılmış olabilir...değişik seçenekler var.

6.  Alıntı Originally Posted by mühendisyatırımcı Yazıyı Oku
    Yerlilerin elindeki döviz aynı zamanda Ülkenin de dövizi oluyor Merkez bankası da bunu kullanarak TL üzerinde operasyon yapmanıza artık izin vermiyeceğim demiş piyasaya abartılacak birşey değil. Yerlinin elinde bu kadar çok döviz olmasa Merkez bankası bu hamlelerini bu kadar rahat yapamaz ama yerli sağolsun baya destek çıkıyor dolar depolayarak ülkesine. Varsın ben kazanmayayım ülkem kazansın diyor dolarcılarımız. Allah razı olsun hepsinden
    Dolarım yok ama yabancı bankalara öyle sinir oluyorum ki zamanında türk yatırımcısını feci zarara uğrattılar aranızda hatırlayanlar vardır hergün taban açılan hisseler hergün cehennem.. Devlet dolarım olsa kullansın derdim hatta böyle bir seçenek getirseler acil durumlarda dolarınız bizim teminatımız altında kullanılabir deseler. Okey derdim..

7.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    BDDK her hafta,haftalık rapor yayınlıyor.BDDK'nın sitesine girip,haftalık raporlarda>>mevduat kamu seçeneğini seçtiğiniz zaman menüde en altta "yabancı para pozisyonu" tıklattığınız zaman geçen hafta sonu itibariyle(10 Temmuz) "Yabancı Para Net Genel Pozisyonu " satırını görüyorsunuz,orada gördüğünüz rakam (-) 66.452 milyar TL,yani.9.7 milyar dolar açık pozisyon.Peki satılan dolarların karşılığı TL'ller nerede gözüküyor. "diğer bilanço kalemleri" içinde çeşitli yerlere dağıtılmış olabilir;yani nakit değerlerde de olabilir,TL kredi olarak da verilmiş olabilir,menkul kıymet olarak da satın alma yapılmış olabilir...değişik seçenekler var.
    Eyvallah hocam....Katki ve emeklerinizden dolayi tekrar tesekkur ederiz.

Elinizi tutan mı var alın 1000 dolar yanınada 1000 Euro yatırın kamu bankasına devlet paranızı babalar GB kullansın.devlet bmkasıda kgf kredısı dıye batak patronlara dağıtsın.Onlarda Akdeniz otellerınde metreslerıyle catır cutur tersin.Ekonomu sahlansın.nerden mi biliyom 2 hafta önce gozlerımle şahit oldum kulaklarımla duydum da ordan bılıyom....ytd

Sayfa 700/999 İlkİlk ... 200600650690698699700701702710750800 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •