Sayfa 701/999 İlkİlk ... 201601651691699700701702703711751801 ... SonSon
Arama sonucu : 7990 madde; 5,601 - 5,608 arası.

Konu: Viop - XXI

Şu durumu bile savunan var. Şimdi tabi bunları boşuna yapmıyorlar. Bir noktadan garanti almışlardır. Ancak işte her zaman o garanti para gelecek gözü ile baktığınız yerden para gelmez. Fişinizi çekerler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2. Neye gore?

Sadece Bankaların zorlama Aktif Rasyosu uygulaması sebebiyle ne kadar yüksek Menkul Kıymet zarari yazma riski var bunu biliyorlar. Yabancı kurumsal her şeyi yerli ky'den kat be kat daha iyi okuyor. İsleri bu.

Kamu/özel arasındaki bozulmuş rekabet düzenine vs. girmiyorum bile.

Bilançolarda göreceğiz ne kadar karşılık ayırdıklarını.
     Alıntı Originally Posted by vicente Yazıyı Oku
    Yabancinin yaptigi da kerizlik bence de cok daha yukaridan alacaklar
    Cop hisseleri %500 %1000 yukarıdan aliyorlar bedava bankalari satiyorlar yine kaybedecekler
    MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Şahsen nakit dolar tutmuyorum. Banka hesabında dolar/euro olur genelde. Altın da keza aynı şekilde. Devletim istediği gibi kullanabilir paramı.. ancak şu var; devlet yolsuzluğa değil, millete çalışacak. Sermayemi gidip inşaatçıları beslerse, yandaşı beslerse zehir zıkkım olsun.
    Borsa işini bıraktım. Foruma öylesine yazıyorum, sakın kaale almayın.

4. 1,5 milyon kişi aylık 1100 TL ye geçinemez bunlar ya kredi den ya karttan açık veriyor. Asgari ödeme yada takla artırıyordur. Bunlar da önümüzdeki yıl karşımıza çıkar.

5. Şahsi fikrimdir, dönemin şartlarını bilemem... yanılıyor elbette olabilirim...
    ancak Atatürk'ün baz aldığı sistem, İsviçre devletinin sistemidir. örnek aldığı ülke de İsviçredir.

ama eleştirdiğim bir nokta var.. Devlet adamları en üst makamlar, lüks saraylar, köşklerde ikamet etmemeli..

Atatürk'ü eleştirdiğim bir konudur.. dediğim gibi sadece eleştiridir.. dönemin şartlarını elbette bilemem..
    Ancak cumhuriyet sisteminde, hele ki İsviçre baz alınıyor ise; köşk de kalmamalıydı. Son günlerini dolmabahçe de ikame etti ancak bana göre bu da yanlıştı. Kurtuluş döneminde gibi yerlerde ikame etmeliydi...

Bildiğim kadarıyla Atatürk'e bu tahsislerin hepsini meclis yaptı. Şahsi fikrim bir hataydı.

Çünkü kurucu olarak, köşkte ve sarayda ikame edersen, bir önceki sisteme geri dönüyor oluyorsun.
    Senden sonra güç zehirlenmesi yaşayanlar, kendilerine ayrı saraylar yaparlar ve milletin sermayesini bu şekilde çarçur ederler..
    Borsa işini bıraktım. Foruma öylesine yazıyorum, sakın kaale almayın.

Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
    Şahsi fikrimdir, dönemin şartlarını bilemem... yanılıyor elbette olabilirim...
    ancak Atatürk'ün baz aldığı sistem, İsviçre devletinin sistemidir. örnek aldığı ülke de İsviçredir.

ama eleştirdiğim bir nokta var.. Devlet adamları en üst makamlar, lüks saraylar, köşklerde ikamet etmemeli..

Atatürk'ü eleştirdiğim bir konudur.. dediğim gibi sadece eleştiridir.. dönemin şartlarını elbette bilemem..
    Ancak cumhuriyet sisteminde, hele ki İsviçre baz alınıyor ise; köşk de kalmamalıydı. Son günlerini dolmabahçe de ikame etti ancak bana göre bu da yanlıştı. Kurtuluş döneminde gibi yerlerde ikame etmeliydi...

Bildiğim kadarıyla Atatürk'e bu tahsislerin hepsini meclis yaptı. Şahsi fikrim bir hataydı.

Çünkü kurucu olarak, köşkte ve sarayda ikame edersen, bir önceki sisteme geri dönüyor oluyorsun.
    Senden sonra güç zehirlenmesi yaşayanlar, kendilerine ayrı saraylar yaparlar ve milletin sermayesini bu şekilde çarçur ederler..
    yıllarca süren belediyeler ve akape vakıfları arasındaki ilişki bile cumhuriyet kuruluş dönemindeki sözde israfların (eğer varsa, olmadığı net ortada aslında) binlerce katı.. akape döneminde devlet tam kontrol altında.. hukuk yok.. her şey keyfi.. yeni kurulan ve halkı eğitimsiz bir cumhuriyet ile gelişimini nispeten tamamlamış bir cumhuriyet karşılaştırması yapmak yannış..

şu gazeteleri biraz okuyun.. neler dönüyor.. ondan sonra Atatürk ü eleştirmenin ne kadar manasız olduğunu annarsın.. ne yapmış Ataturk ?? sülalesini ihya mı etmiş.. var olan sarayı kullanmış.. şu akape dönemindeki rezillikleri cumhuriyet ilk donemi ile karşılaştırmayın artık.. akape dönemi kendi klasmanında ayrı bir rezalet.. sayfalar ciltler yetmez..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
    Şahsen nakit dolar tutmuyorum. Banka hesabında dolar/euro olur genelde. Altın da keza aynı şekilde. Devletim istediği gibi kullanabilir paramı.. ancak şu var; devlet yolsuzluğa değil, millete çalışacak. Sermayemi gidip inşaatçıları beslerse, yandaşı beslerse zehir zıkkım olsun.
    gazete okuyun biraz..lütfeennnn...akape demek inşaat ve rant yağma demek.. uzungöl gibi doğal güzelliklerden bir sürü diğer doğal güzelliğe çöktü adamlar, ki bu doğal güzellikler binlerce yılı atlattı sağ salim ama akape döneminde kurban oldular..

evet..yaparsa ederse diye koşullu düşünmeye gerek yok.. yapıyor adamlar.. her şey açık açık cereyan ediyor.. yıllardır ülkeyi kendileri ve yandaşları arasında paylaştılar.. senin sermayen bu ortaklığın sponsoru, yani öylemidir değilmidir diye düşünmene gerek yok.. her şey açık ortada..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

istanbulda bir karış yeşil alan kalmadı.. akape döneminde parsel parsel paylaşıldı.. kupon araziller.. imar değişiklikleri.. aklına ne tür şeytanlık gelirse hepsi yapıldı.. şu anda istanbulda ailenle yürüyebileceğin sakin alan kalmadı, derinlikli yeşil alan yok.. nadiren de olsa gördüğün 100-200 m2 lik göstermelik parkları yeşil alan sayıyorlar.. tam bir komedi..deprem toplanma alanlarını yokettiler.. halkın güvenliğini ayaklar altına aldılar..kolay para.. inşaat.. rant..sözlük karşılığı akape demek..

Sayfa 701/999 İlkİlk ... 201601651691699700701702703711751801 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •