Yaş ve büyüklük küçüklük konusundaki tahminin doğru sevgili arkadaşım.
Bu günkü performansa gelince, ben başlarda bunun efektif bir silkeleme operasyonu olduğunu ya da olacağını düşünmüştüm ki halen düşük de olsa böyle bir olasılığın mevcut olabileceğini düşünüyorum. Çünkü bu gün, BofA ve yancıları adeta şirketin açıkladığı bu karlılığın onlar için hiç bir kıymeti harbiyesi olmadığını gösterecek şekilde satış yaptılar. Bu durum tüm yatırımcıların psikolojisini öyle bozdu ki insanlarda umut bırakmadılar. Herkes kendine ulan bu hisse şirket iyi kar açıkladığında bile yükselmiyorsa ne zaman yükselir? Sorusunu sordu ve cevabını verdi. Nitekim eğer yarın bir gün, bu hisse, kazara ya da daha doğrusu bunların tezgahıyla tekrar 17 TL üzerine çıkacak olursa, emin ol , bir çok küçük ve orta ölçekli yatırımcı lanet olsun diyerek hisseyi satıp çıkacak ve bunlar da ancak ondan sonra hisseyi istedikleri seviyeye götüreceklerdir.
Öyle ya, eğer herkes büyük bir yükseliş olacak umudu ya da beklentisi ile bu hisseye sımsıkı sarılacak ve bahsedilen hedef fiyatlara kadar elinde tutmaya devam edecek olursa...(artık devamını okuyucuların duygu ve düşünceleri tamamlasın)
Ama evet haklısın, bu gün alım ya da satımlara yön veren bir algoritma ya da robot kesinlikle yoktu, çünkü BofA ve yancıları; ne endeksi, ne kademelerdeki lotları, ne de fiyatı dikkate almadan durmaksızın satış yaptılar. Yani değerlendirmene aynen katılıyorum.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri