Originally Posted by
tradestop
Endeks fonları pasif yönetilen fonlardır.
Tabi oldukları endeksleri geçme gibi bir hedefi yoktur, izahnamelerini okursanız, endekse paralel getiri hedefledikleri yazar.
Aktif yönetilmedikleri için, aktif yönetilen hisse fonlara göre pasif hisse fonların(endeks fonları) yönetim giderleri düşüktür.
Endeks fonlar; endekse paralel getiri hedefleyenler için, tek tek endeks hisselerini alıp takip edemem(temettü ödemeleri, endekse giren çıkan hisse takibi vs.) diyenler içindir.
Yabancı çalışmalarda aktif yönetilen hisse fonlarında bir müddet iyi getirileri olabilse de, uzun zamanda endeksi yenemedikleri belirtilmiş. Bizim bist ile ilgili durumu bilemiyorum.
Ben de farklı bir şey söylemedim. Pasif yönetildiklerini , birebir endeksi yansıttığını söyledim.
Hedef kısmı farklı. Tüm fonların izahnamesinde, kağıt üstünde benchmark yani kıyas kriterine paralel getiri hedeflediklerini yazar. Ancak bazıları kıyas kriterinden çok getirir.
Yeterince uzun vadede hepimiz öleceğiz, fonları başarılı oldukları dönemde tutmak, performansı endekse yaklaşırsa çıkmak mümkün.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri