Sayfa 704/1027 İlkİlk ... 204604654694702703704705706714754804 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 5,625 - 5,632 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. ECB ekim ayından itibaren aylık 30milyar euro olan varlık alımlarını 15milyar euro'ya düşüreceğini 2018 aralık ayından sonrada sıfırlayacağını açıkladı.

Maalesef 2002 yılında başlayan parasal genişlemeler siyasilerin şansına denk gelerek 11 yıl boyunca ekonomide sahte iyileşme yaratmıştır. 2013 yılında FED tarafından durdurulan parasal genişlemenin etkisi bizim gibi ülkeleri sarsmıştır. Parasal sıkılaştırma ise resmen ekonomimizin ipini çekmiştir.

Üretim bolluğu o ülkenin parasını değerli yapar.

Bol para döneminde reform yapıp üretime yönelik yatırım yapmayan betona, yol, köprü, havalimanına harcayan üstelik döviz cinsinden borçlanarak bunları yapan biz dahil gelişmekte olan ülkere geçmiş olsun dövizde yükseliş halen kaçınılmaz.

Bu yüzyılda bir gelen para bolluğu furyasıydı, bitti bitiyor...

Geriye japonya merkez bankasının parasal genişlemeyi durdurması kaldı.

Tek çaremiz gece gündüz çalışıp üretim yapmak. Et, süt, tavuk, balık, yiyecek içecek, giyim, sanayide üretimler katlanmalı. Bu olmadığı sürece paramızın değer kaybetmesi kaçınılmaz.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Bayram öncesi çocuklara bayram kıyafeti (gelenek olarak) alalım diye piyasaya çıktım...Birçok firmanın hiç ürün yapmadığını , yapan belli başlı markalarda ise çeşit olmadığını (sınırlı sayıda üretim) gördüm...Stok mallar dökülmüş ve bir alana bir bedava şeklinde pazarlama taktiği ile iyi fiyatlardan stokların eritilmeye çalışıldığına şahit oldum.....

Kriz hazır giyim (elbise ayakkabı vb ) tarafta çok belirgindi...........

Tahvil son dün % yüksek düşük
    2 yıllık tahvil 19,12 18,97 0,79 19,12 19,07
    5 yıllık tahvil 16,81 16,41 2,44 16,86 16,81
    10 yıllık tahvil 16,50 16,25 1,54 16,50 16,26
    gösterge faiz 19,12 19,12 0,00 19,12 19,12
    bir halt olacağı yok.

4. Yeşil ?

5.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Aslında benim aklıma takılan konu şu.Bu memlekette yüzde 40 50 arası AKP seçmeni var.Bunların arasında mutlak ki finansal piyasalarda bizim gibi aktif olan pek çok yatırımcı var.Misal TL de yakalanan bir yatırımcı reis londrada atarlanınca dolar coşunca içinden ne düşünüyor.Reis kalırsa dolar baya yükselecek gibi ,bu durumda vijdan ve cüzdan arasında sıkışan akp liler ne hissediyor acaba.İnşaat ekonomisinden dolaylı olarak veya direk nemalanan binlerce insan inşaat işi çöktükçe işler bozuldukça mevcut duruma ne diyor.Yani siyasi taraftarlık bizde takım tutma gibi ama o da bir yere kadar etkin olur diye düşünüyorum ben.
    Tam aksine dış mihrakların oyunu olduğuna sıkı sıkıya sarılıp daha çok seviyor şahsı muhterimi... Ve daha çok korumaya çalışıyor...

6. Dolar şöyle güldür güldür artmadı mı bu sayfanın da aktivitesi düşüyor.

Alıntı Originally Posted by SmuraY Yazıyı Oku
    Dolar şöyle güldür güldür artmadı mı bu sayfanın da aktivitesi düşüyor.
    Siz bir de ev almak doğru bir yatırımmıdır topiğini eski haliyle kıyaslasanız )))))))))Çok sevdiğim topik resmen çöle döndü.

8.  Alıntı Originally Posted by SmuraY Yazıyı Oku
    Fikir yürütüyorum. Düşüncelerim bir kesinlik içermiyor. Bildiğim Libya' da böyle bir sistem uygulanıyor zaruri mal ithalatı için ayrı bir kur kişiler için ayrı ve oldukça yüksek bu arada yasak değil mesela farklı ve yüksek bir kur uygulanıyor.

Erol Civelek de dinlediğim son 2 - 3 programdır seçim sonrası kim olursa olsun serbest kur rejiminde değişiklik olabileceğini hatta olması gerektiğini ileriyi görmek isteyenlerin bu olasılıkları göz ardı etmemesi gerektiğini belirtmişti. Dünya farklı zamana evriliyor, sistemler, dostluklar ve dengeler değişiyor bilemiyorum bunun sonuçları neler getirir.

Böyle düşününce bir kesede çil çil altın çok sempatik geliyor.
    Sayın Üye verdiğiniz örnek de geçen ''Libya'' artık bir ülke değil dört parçaya bölünmüş,büyük kısmı gerici aşiretler tarafından yönetilen(bu bölgede köle ticareti yapılıyor)bir toprak parçası...

Bu kadar kısa vadeli borcumuz varken alınabilecek bu sözde tedbirler,ülkemizi çok daha fazla sıkıntıya sokar diye düşünüyorum,ayrıca parçalı sabit kur rejimine geçilse bile geçmişte burada konuşuldu,KY nin dövizinin bankada karşılığı yok ki

Borcumuz net,bugünlerde bazı yetkililerin bile döviz rezervinde gösterdiği KY döviz mevduatı ise sadece kağıt üzerinde,çoktan kredi olarak dağıtılmış...

Böyle bir karar kısa vadede KY nin döviz talebini frenlerken,uzun vadede karaborsa ve kayıt dışını teşvik eder....

Sayfa 704/1027 İlkİlk ... 204604654694702703704705706714754804 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •