Sayfa 705/1027 İlkİlk ... 205605655695703704705706707715755805 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 5,633 - 5,640 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Doğru karaborsa ve kayıt dışını arttıracaktır ama sade vatandaşın maaşını alıp döviz almasına engel olunur. KY' nin dövizi kredi olarak verilmiş ancak bir şekilde gelip isteme ihtimali var bunu bertaraf etmiş olursunuz. Döviz kredinizi alacaklılara söyleyip uygun faizle zamana yaydınız mı bence tamamdır.

Dediğim gibi olur, olursa başarılı olur, şu yapar bu yapar demiyorum. Sadece bir hızlı üzerinde düşünme benim ki. Mevcut durumda da az acı çekmek için nelere yapılabilir oda konuşulabilir. Eğitim reformu vs. uzun vadeli politikalar, kısa vadede kamu tasarruflarının artması faydalı olur ama oda durgunluk yaratır ve işsizliği arttırır. Yani bu durumda kurtulmak klasik politikalarla da çok kolay olmayabilir.

Birde bana göre devletlerin harcı refah ve sağlam ekonomik düzendir. Bugün ABD 50 kusur eyaleti bence ekonomisiyle bir arada tutuyor. Yarın harç bitti mi 2 ye 5 ye bölünmek çokta uzak olmayacak senaryolar.

Kalkışma bekliyorum şu saatten sonra

3. Yatırım fonlarında fiyat belirlenirken, gün sonundaki dolar kuru mu, yoksa satıldığı andaki kur mu esas alınıyor. Mesela ; Akbank yabancı teknoloji borsa yatırım fonu satışı verdim, saat 13:30 a verdiğim için ertesi gün satılıyor. Parayı ise T+2 gün sonra alıyorum. Arife günü satılan fon dolar kurunu saat 13 türkiye piyasası kapanışına göremi alır, gece 24 kapanışa göre mi ?

4. Bu başlıkta umutabi ve powerpc ye kızanlar, doları erken sattıklarından TL. de bekleyenlermiş . Sinir katsayılarının artması o yüzdenmiş. Artık faiz başlığına takıldıklarından anlıyoruz. Aslında dolar çok güzel düşüşler yaparak alım fırsatları verdi. Bugün bile kaç defa al- sat fırsatı veriyor.

5. Şahsen bende doların biraz zayıflamasını bekliyorum çünkü altın alacağım biraz

Ons bayağı geri geldi ama dolar sebebiyle gr/tl yüksek bayağı.

Valla ince gelir ve bir de mecliste millet ittifakı çoğunluk olursa dolarda bu yıl içinde baya düşüş olur.2 3 ay devam eder ağustos eylül gibi gene global piyasalarla mokoko ya devam.Benim senaryo böyle.Ha reis gelirse ara verilmez tabi filme ))))))))

Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Bu başlıkta umutabi ve powerpc ye kızanlar, doları erken sattıklarından TL. de bekleyenlermiş . Sinir katsayılarının artması o yüzdenmiş. Artık faiz başlığına takıldıklarından anlıyoruz. Aslında dolar çok güzel düşüşler yaparak alım fırsatları verdi. Bugün bile kaç defa al- sat fırsatı veriyor.
    Erken öten horozu keserlermiş ... Normal bir ülke normal insanlarla yönetiliyor olsa %20 faiz ile Doları bu seviyeden bile satmayan benim gibilere APTAL derlerdi. Görünen köy kılavuz istemez, adam yalan söylemiyor , diyor ki bir geleyim yeniden başa görürsünüz ebenizin gözünü ! Ben ebemin gözünü ! falan görmek istemiyorum ama görmek isteyenlere de saygım sonsuz.

8. Bende ebemin hiçbir yerini görmek istemem.

Sayfa 705/1027 İlkİlk ... 205605655695703704705706707715755805 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •