Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 706/1014 İlkİlk ... 206606656696704705706707708716756806 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 5,641 - 5,648 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Adam cok degil koca ay'da iki konut kiraya verse, bir emeklinin kazandigini kazaniyor zaten.

Her iki taraftan %1.5 neyine yetmiyor.

Devlet, kadinin sezeryani dahil her seye karisir, bunlara karismaz.

Tabiki beter olacak, tek temiz iliski yok bu piyasada.

evi beğendiğini sezerse pazarlık bile yapmaz

işine gelirse der geçer.

baka kalırsın.

durum bu.. piyasayı özetliyorum.

başka beton severmi yok ?

3. Tabiki genelleme yapiyoruz, ben Ankara'daki gozlemimi aktariyorum.

Belki iclerinde tertemiz calisan, durust, vergisini veren adam gibi emlakcilarda vardir, onlara sozumuz yok.

4. Oyle bir ulke ki, Bereket Tv'de hayvan pazarlarinda canli satislari izliyorum.

Malini satan tek gariban yok, alayi cambaz. Topluyor olmus esek fiyatina hayvani, bu pazarlarda satiyor, mutlaka yaninda en az 3 yancisi var, elini kaptirdin mi yandin.

Sunucu soruyor, ureticimisin, yok diyor, alir satarim.

Yilda kac hayvan diye soruyor, 3-4 Bin buyukbas.

Bu olay,sadece Amasya Suluova hayvan pazarindan izledigim.

Demek ki hayvancilik yapanlar da emlakcisini bulmus.

Hangi birini duzelteceksin.

Caresizligin gozu korolsun.

sn hısım bu duruma şikayet etmek anlamsız.

çünkü zaten dünya ticaretinin % 99 u komisyon üzerinden döner. üretici olmak gerekmez yani para kazanmak için. ama üretenin malını alıp belli bir komisyonla kazanabilirsin bu çok normal dünyada da bu şekilde. ancak türkiyede topuz kaçtı artık.

öncelerden yani tee seneler önce bakkal olsun market olsun tarımcı olsun üretici olsun ne olursa olsun belli bir düzen vardı. neydi ? aldığın malın üzerine % 15 karını koy sat.

şimdi öylemi. değil % 100 % 200 abartsız ekliyor. daha çok eklesede satma imkanı var mı var. çünkü eti almak zorundasın.

topuz bu nedenle kaçıyor. illa temel ihtiyac değil her üründe öyle. dışarıdan getir ürünü 1 dolara burda sat 3-5 dolara.

çünkü ticaret ahlakı diye birşey kalmadı. ve bu kur ile bu üretim ile bunlar daha iyi günlerimiz.

enflasyon hortlamış almış başını gitmiş yani adam aldığı malı ertesi ay aynı fiyata alamıyor bu nedenle satacağı malın zammını daha alırken direk ekliyor üstüne herşey zinceirleme.

Realite şu , İstanbul Davutpaşa Beyaz inşaatın yaptığı projede daire fiyatları projenin başladığı iki yıl öncesine göre % 20 civarı artış göstermiş. Proje başladığında gitmiştim 2 yıl sonra %40 minumum artıştan bahsedip burunlarından kıl aldırmıyorlardı oysa evler tamamlanma aşamasına gelmiş fiyatlarda sadece % 20 artmış . Yani ortada inşaat yokken riske girip alacağına paranı bankada tutup şimdi bittiğinde alsan en kötü ihtimalle 2 yıl önceki paranla almış gibi olacaksın ve hiç olmazsa görüp beğenip alacaksın. Bunlar betoncuların daha iyi günleri , alıcı olan ise şimdi düdüğü çalan taraf , eldeki parayı betona gömmeyip bir kaç yıl daha beklerse zarar etmez.

7. Dolar topiğindekiler 5637 no lu gönderiyi görmesin !!!
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Ahmetg Guest
    duydugum iki ilginc olay

TR de artik dugunlerde bitcoin verenler oluyormus. cep telefonlarini bir birine yaklastirip bluetooth la bitcoin transferi yapanlari gormus arkadaslar

ikinciside Ataturk havalimaninda bitcoin ATM si varmis

buradaki Turkler arasinda cok var bitcoin alip cok mutlu olan. Deli bunlar, anlatmaya calistim ama beni dinleyen yok

simdide hanim musallat oldu 500 dolar ver bende gireyim diyor

yarin laf duellosuna giricez ikna edebilecekmiyim bakalim. Arkadaslarindan duymus herkes kazaniyormus biz niye yapmiyoruz diyor

ya ben aklimi yitiricem buralarda yardim edin

Sayfa 706/1014 İlkİlk ... 206606656696704705706707708716756806 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •