Sayfa 711/993 İlkİlk ... 211611661701709710711712713721761811 ... SonSon
Arama sonucu : 7939 madde; 5,681 - 5,688 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVII

Alıntı Originally Posted by WYATT EARP Yazıyı Oku
    Lafa gelince herkes suriyeliye afganistanlıya karşı....memleketlerine dönsünler falan diyorlar...
    İş menfaate gelince bu laflar unutuluyor...

SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bizim buralar full milliyetçi takılır. Ama bakıyorum son zamanlarda dükkanlarda arapça yazılar çoğalmış. Konyada aynısını gördüm. Paranın dini imanı millşyeti ahlakı yok nerede gelirse oraya domalan bi ülke olduk. Ben tabelasında arapçada yazan hiç bir dükkana girmiyorum lokantasında pastanesinde araplar oturuyorsa girmiyorum. Pisliklerinden iğreniyor gürültülerinden çıldırıyorum. Dün akşam wafılöı yarı yarıya doluydu kalabalık olan masa araptı. Önce görmedim. İş yeri sahibi şöyle oturun diye onların yan masasına yönlendirince oraya siz oturun dedim. Anladı tavrımdan abi başka masaya oturtalım dedi yok biz yan dükkana geçelim dedim çıktım.
    bir halt olacağı yok.

İngilizce yazan dükkan aynı tavrı uyguluyon mu derseniz hayır uygulamıyorum. İngilizce dünya dili bugün hangi ülkeye gidersen git karşına çıkıyor. Birilerine derdini anlatmak istersen varsa bir kaç dilin önce ingilizceyle başlarsın. Tüm dünyanın ortak anlaşma dili.
    bir halt olacağı yok.

3. Ben ırkçı değilim ve ırkçılığa karşıyım ancak bizim ülkemizde olan olaylar başka bir şey , istanbul aksaray ,fatih te Turkce yazı yok dükkanlarda, tramwaya binilmiyor , en görgüsüz seviyesiz adamları içeri almışız , ensarlık ,kardeşimiz edebiyatı yapılıyor madem öyle bunu savunanlar en az 1 muhaciri evine almalıdır ki ensarlik nasıl oluyor görelim .Ülkenin doğal dokusunu bozacak göçmen alabilecek dünyada hic bir ülke yok bizden başka peru da bile olmaz .Yol geçen hani , bir restoran da toplu taşımada insan gibi sessiz sedasız oturamazlar gürültüleri ayyuka çıkar , adli olaylarından bahsetmiyorum bile .

4. Bu yıl kurban derisi alan yok
    Ne oluyor bunlara dediğimde çöpe atıyoruz, tuz parasını karşılamıyor artık dedi kesim yeri yetkilisi.
    Çöpe baktığımda çöplerin içinde derileri gördüm
    Milli servet heba ediliyor maalesef

5. THE BLACK SWAN SUMMARY (BY NASSIM TALEB)
    https://www.youtube.com/watch?v=caPy0OZmXKs

Siyah Kuğu gelmeden önce bildiğimiz bilinmeyenler.
    Gri kuğu döneminde bildiğimiz bilinmeyenler.

-ECB ve FED yeni faiz artırım devam etmekte olan olasılığı.
    -Petrol ve Doğal gaz tedarik imkanları ve enerji maliyetleri.
    -Rusya-Ukrayna savaşı devamı.
    -Nato nun askeri harcama artırımı ve Avrupa Ülkeleri bütçelerinde daha çok askeri harcama olasılığı.
    -Rusyanın başta Almanya doğal gazı kesme olasılığı.
    -Petrol ithal etmek mecburiyetinde olan gelişmekte olan ülkelerin iflasın başlaması ve diğer ülkelere sıçraması.Sri Lanka,Lübnan vs.
    -Türkiye de yeni yatırım yapmak isteyen sermaye sahiplerinin seçim sonuçlarını görene kadarki risk almadan bekleme olasılığı.
    -Asya da çıkma ihtimali yüksek Çin-Tayvan gerginliği.
    -Afrika ve Ortadoğu artan hızlı nüfusun başta Avrupa ülkelerine yapacağı yeni göç hareketleri.
    -
    -
    -
    Önce bir sistem kur.
    Sen sadece sistemi denetle yeter.

6.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bu yıl kurban derisi alan yok
    Ne oluyor bunlara dediğimde çöpe atıyoruz, tuz parasını karşılamıyor artık dedi kesim yeri yetkilisi.
    Demin kestim bende harbiden böyle.
    Birde gerçekten 1500-2000 arası çok kurbanlık var, doğu malı koça 4500 tl verdim. Arefe ve 1. Günü 6000 e satmışlar. 35 kg et çıktı tarttım eve gelince.

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bu yıl kurban derisi alan yok
    Iyotlu tuzun okkası 3 gayme adi tuz daha ucuzdur 5 okka serpsen 15 gayme, büyükbaş derisi 30 gaymede etmiyorsa yuh artık.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

8. Bu yıl Kurban bayramında kendimce bir geleneği bozdum...Kurban kesmedim...Kasaba gidip hazır et aldım.......%90 fazlasınıda kendi ellerimle ihtiyaç sahiplerine dağıttım..

farkı şu oldu..

Bahçede Kurban kesme, bağırsak, rumen, el, ayak, kelle toplama derdi olmadı...Bayramın birinci gününde zamandan 4-5 saat kazanma....Kasaptan istediğin eti seçme avantajı...Kol, but ve gerdan karışımından paylar hazırladım....1-2 gün boyunca bedenin kasap gibi et kokmama avantajı......Fiyatta daha uyguna geldi....

Dinen de hiç bir farkı yokmuş....Allah katında önemli olan etin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasıdır..

Kurban kesimini ayinleştirip ritüelleştirenlerin dini yorumlarına ittibar etmeyin.....Malesef pek çok mevzular gibi kurban kesimide özünden ve asıl amacından sapmış kültürel ve ritüel bir kutlamaya dönüşmüştür..

(Gerçi bu konuda hanımla hala tartışma halindeyiz...Ama seneyede böyle yapmayı düşünüyorum..)

Sayfa 711/993 İlkİlk ... 211611661701709710711712713721761811 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •