Raflarda şeker yağ gibi ürünler karaborsa stok yapıyor halk... Hayaldi gerçek oldu...
Raflarda şeker yağ gibi ürünler karaborsa stok yapıyor halk... Hayaldi gerçek oldu...
Şahan Gökbakar bu kararla ilgili Twitter’da, “Direkt sıfır yapsanıza faizi... Niye böyle tek tek... Madem piyasaları, kurları falan önemseyen yok, yapın kafadan 0 faiz. Hadi anam faiz maiz yok bizde deyin... Artık o zaman baronlar, lobiler, dış güçler, kıskanan eden vs. onlar düşünsün... Not: Bu bir tavsiye değildir” ifadelerini kullandı.
Ham madde tedarikçi toptancılar bugün satışları durdurmuş doların yükselişi yüzünden daha alamam diye![]()
Rahmetli Ecevite tezek atanlar hatta o günleri yaşamamış ama biat ettikleri reizlerinin ! sözlerini doğru kabul edip öyle olduğunu varsayanlar şimdi o günlerin bin beterini yaşayacaksınız, ne demişler ``ne ekersen onu biçersin.`` Hülooo ! Dolarda yükseliş kaçınılmaz, allah reizinize ! zeval vermesin o söylüyor biz Dolardan misliyle kazanıyoruz. Beter olmadan yeter olmaz.
Dolarla satsınlar, sadece maaşını dolarla alanlar alabilsin...
---------------------
Geçen biri çıktı TV ye, geçen sene şirkete kilit vursaydım hiç çalışmasaydım, depodaki sermayem bugünün 3 katı olacaktı dedi. MDF ci miydi, aluminyum doğramacı mıydı neydi..Geçiş dönemini algılayamayınca piyasa bunlar oluyor, marketlerse uyanık hemen adapte oldular.
Marketlerin geçenki ceza muhabbetinde bir Whatsapp dökümü vardı, herhalde kamuyoyu oluştursun diye soruşturma aşamasında bu tür şeyleri basına 'kazara' sızdırıyorlar, rakip gibi görünen bütün zincir marketler anlaşmalı hepsi, kartel oluşturmuşlar.
Bir de bu zincir marketler ucuz değil, bilmem ne Gross marketlerle aralarında uçurumlar var, gerçi onda da farklı oyunlar var da, 100 gr Nescafe nin, ne biliyim 1 lt Coca Cola nın fiyatı ne kadar fark edebilir diyorsunuz, ediyor ama bayağı ilginç bir durum. Eskiden, bunu izah ederken bazı ürünleri dampingli satıp müşteri çekiyorlar derdim, şimdi kafam karışık, fiyatlar arası uçurum var.
Uzun zamandır büyük markete gitmiyorduk, şu eve getir muhabbetine geçtik iyice, geçen birine gittim, fiyatlar dikkatimi çekti, markasına bakıyorum mesela bildik marka, fiyatı farklı, özel siparişle üretim yaptırıyor diyenler de var, Cumhuriyet sucuğu misal şu fiyattan alacam ona göre üret diyorlarmış...karışık
Yer İmleri