Ykb a gonderdigim dovizden binde 6 kesinti yaptılar.cok kotu girdi bana.yapmazlar dedim ama atladim.sikayet ettim.sanirim alamam swift kom. Bu kesintiyi alabilirmiyim?
Ykb a gonderdigim dovizden binde 6 kesinti yaptılar.cok kotu girdi bana.yapmazlar dedim ama atladim.sikayet ettim.sanirim alamam swift kom. Bu kesintiyi alabilirmiyim?
Yurt dışından mı Ykb’deki hesabınıza döviz gönderdiniz?
Normalde siz Türkiye’deki bir bankadan yurtdışına para gönderirseniz swift masrafı alınır. Çünkü buradaki banka parayı gönderirken işlem yapar yani swift mesajı düzenler.
Gelen havaleden swift ücreti alınmaz benim bildiğim.
İlgili bankanın masraf çizelgesini incelemek lazım.
İlginç geldi bana.
Yazdıklarınız çok doğru. Maalesef mevduatçılar pek detay bilmiyor. Müşteri temsilcileri laf ebeliği yaparak işlemi tamamlıyor ve sonra '' ama siz sormadınız ki '' diyorlar. Bugün Alternatiften Fibaya dolar gönderdim. Önce Alıcı banka fibayı aradım, pazarlığımı yaptım. Swıft komisyonu almayacaksanız gönderirim dedim. Sonra Alternatifi aradım ve '' ben internetten dolar göndereceğim, lütfen gerekli ikazları yapınız masrafı sıfırlayınız '' dedim. 30 dk. sonra m.t. aradı ve onayladı. İşlemi sorunsuz yaptım.
Eğer kıllık yapsalardı, '' yarın sabaha dolarcıklarımı hazırlayınız elden alacağım '' der ve mutlaka yapardım.
FAİZ 34 AY SONRA 10 UN ALTINA GELMİŞ.
1-3 aylıklar ortalama 9,6; 1 yıllıklar 9,93 imiş.
Burgan, dolara 2,25 (Aktif 2) veriyorsa aradaki fark 7,5 puan için TL riski alınır mı?
Ki bir ara kamu bankaları uzun vadeye yüzde 4,5 veriyordu.
Bunlar şimdi neden dolarlarını bozsun?
Faiz Fiilen TL=$ olmuş...
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
Pazartesi ve bugün dönüşlerim vardı uzun vade baktım 7-8 aylık 10.25 üzerine bulamadım oda tek banka verdi.Diğerleri 9.50-9.75 mevduat ölmüş son çiviyi de perşembe günü mb toplantısında çakacaklar.Para fonu aldım FIL..Paranın üçte biri ise 8-9 aydır borsada orada değerlendirmeye devam.
Sn.Yolgider,
TCMB arkasındaki rüzgara çok güveniyor. Endeksi uçurdular. Sanırım yeni rekorları kırmadan buradan aşağılara çekmeleri zor. Kanımca 121,800 e gelen bistte en az 125,000 ini yakacalar. TCMB perşembe günü son çiviyi çakmadan önce enflasyonu iyice tartmalıdır... USD yeniden bir 5,80-5,85 firsatı verebilir...
Sanırım zurnanın zırt dediği yerlere gelmeye başladık...
Ocak bitti, Şubatta BIST RALLY ile devam eder. Martta Momentumu eritir, Nisan yataya bağlar KY USD SAT HİSSE AL yapar aksini söyleyenleri TROL ilan ederler, MAYIS da YABANCI BIST te çakar...
Haziran-Temmuz ve Ağustos ta "zebehe kadar dens dens dens" derler...
O zaman bisti 100,000 e USD/TRY yi 6,40 a dayarlar....
TL de ki %8 brüte devam eder...
Bu arada allah memleketi korusun enflasyon datası yüksek gelirse;
YANDI GÜLÜM KETEN HELVA... Yukarıdaki değerleri *1,2 olur...
Yer İmleri