Sayfa 719/1024 İlkİlk ... 219619669709717718719720721729769819 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 5,745 - 5,752 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    olsun nolacak, reis sonra istediğine fetöcü diyip kayyum atar. metal yorgunluğu olanlarda istifa ederler.
    Görecez ! her şeyi görecez ! bunlar yıllar sonra TÜRKİYE ye ŞARBONU bile gösterdikten sonra şimdiye kadar yaptıkları gelecekte neler yapabileceklerinin aynasıdır, Dolarda yükseliş kaçınılmaz der kendi adıma tek cent bozdurursam amk...

Amerikan hükümeti sadece bozuk para basma yetkisine sahip.Bir ara amerikada borçlanma tavanı artırılma işi konuşulurken Obama bozuk para basarak işi çözecek gibi bir şeyler bile yazmıştı gazeteler )))))))))))

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Amerika'yı denklemden bence çıkartın adam kendi senjoray hakkına sahip olduğu para üzerinden borçlanıyor. İsterse 1 saniyede borcunu kapatır. Zaten borcun yarısı iç piyasasına.

İtalya'yı da denklemden çıkartın. Adamlar son 1 sene içinde 55 milyar dolar cari *fazla* vermiş. Ve uzun zamandır bu şekilde gidiyorlar. Bu denli devasa bir cari fazla veren ülke bana göre borçlanmakta sorun yaşamaz.

Yunanistan ise sinek vızıltısı gibi, ödese ne olur ödemese ne olur, tüm borcu Almanya'nın sadece ve sadece 1 yıllık cari fazlasından az.!!!!!
    Peki ülkeleri kendi ekonomik parametreleri haricinde denklemi şöyle kursak nasıl olur..örneğin İspanya ele alındığında; Türkiye, Latin Amerika ülkeleri (Arjantin-Brezilya ve Meksika), İspanya'nın bu ülkelerdeki kredi pozisyonu 260-270 milyar dolar civarında ise ve EM borç balonu patlarsa ne olur..
    Son düzenleme : enki; 03-09-2018 saat: 01:26.

Yani FED istese bir günde amerikanın ipini çeker.Ama malum borç alan emir de alır.Sana borçlu koca bir amerikan sistemi ))))))))))) Fed in elindeki gücü anladınız mı bilmem sn rxpu

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Peki ülkeleri kendi ekonomik parametreleri haricinde denklemi şöyle kursak nasıl olur..örneğin İspanya ele alındığında; Türkiye, Latin Amerika ülkeleri (Arjantin-Brezilya ve Meksika), İspanya'nın bu ülkelerdeki kredi pozisyonu 260-270 milyar dolar civarında ise ve EM borç balonu patlarsa ne olur..
    İşte ben de tam da bu nedenle o borçlar ödenmeyecek başka işler olacak diyorum sn enki))))))))))))))

Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    İşte ben de tam da bu nedenle o borçlar ödenmeyecek başka işler olacak diyorum sn enki))))))))))))))
    Farkındayım..

7.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Bu para ECB için çıtır çerez, aylık bastıkları ile karşılaştırıldığında. Kendi etkilenecek bankalarını bailout ederler, ECB bilançosu bir sürü EM batık varlığı ile dolar.

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Senyör vicente aşağıda gördüm seni..Euro tavan çekecek..

Sayfa 719/1024 İlkİlk ... 219619669709717718719720721729769819 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •