Originally Posted by
ressam
Ölü faiz işinden sıkıldım. Bir sorunu paylaşarak, daha önce tecrübe eden varsa görüşünü öğrenmek isterim.
120 bağımsız bölümden oluşan tek blok binada merkezi ısı sistemi olup, kalorimetre üzerinden tüketim okunarak maliyet çıkarılıyor. 3 yıldır bu şekilde giderken bir kişi çıkmış '' efendim ben 300 tl. öderken , 100 - 125 tl. ödeyenler var. 15 derece kuralını çiğniyorlar, dairelerindeki vanaları kapatıyorlar ki düşük para ödüyorlar. Bir metrekare alanın 15 derece ısıtılması için gereken kaloriyi bularak daire metrekaresi ile çarpınız ve asgari ödemesi bu olsun '' dedi. Hiçbir yönetici bu işin altından kalkamaz. Ara daire var, köşe, çatı, zemin var.güney cephe var. Hiç vana açmasa bile daire 17 derece olan yer var. Adam tutturmuş hesaplama yöntemini değiştirmezseniz mahkemeye gideceğim diye.
Bu işin bir emsali var mı ?
Sn. Ressam bu işin bir mevzuatı olmalı, apartman yönetimleri bu mevzuat çerçevesinde gider paylaşımı yapmak zorunda. Kimse keyfine göre hesap yapamaz, öyle olsa apartmanlarda kavga gürültü eksik olmaz. Herkes kendisine uygun hesabı savunur.
Bildiğim kadarıyla masrafların belli bir bölümü ne kadar yaktığına bağlı olmadan eşit olarak dairelere paylaştırılır. Bu boruların sıcak tutulması masrafı gibi bir şeydir. Sen kullanmıyorsan senin borunun soğukluğunun bedelini başkası ödemek zorunda değil.
Masrafın geri kalan bölümü ise dairelere kullanımına göre dağıtılır.
Bu konuyu araştırdınız mı hiç?
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yer İmleri