Sayfa 720/999 İlkİlk ... 220620670710718719720721722730770820 ... SonSon
Arama sonucu : 7985 madde; 5,753 - 5,760 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Ölü faiz işinden sıkıldım. Bir sorunu paylaşarak, daha önce tecrübe eden varsa görüşünü öğrenmek isterim.

120 bağımsız bölümden oluşan tek blok binada merkezi ısı sistemi olup, kalorimetre üzerinden tüketim okunarak maliyet çıkarılıyor. 3 yıldır bu şekilde giderken bir kişi çıkmış '' efendim ben 300 tl. öderken , 100 - 125 tl. ödeyenler var. 15 derece kuralını çiğniyorlar, dairelerindeki vanaları kapatıyorlar ki düşük para ödüyorlar. Bir metrekare alanın 15 derece ısıtılması için gereken kaloriyi bularak daire metrekaresi ile çarpınız ve asgari ödemesi bu olsun '' dedi. Hiçbir yönetici bu işin altından kalkamaz. Ara daire var, köşe, çatı, zemin var.güney cephe var. Hiç vana açmasa bile daire 17 derece olan yer var. Adam tutturmuş hesaplama yöntemini değiştirmezseniz mahkemeye gideceğim diye.

Bu işin bir emsali var mı ?
    Sn. Ressam bu işin bir mevzuatı olmalı, apartman yönetimleri bu mevzuat çerçevesinde gider paylaşımı yapmak zorunda. Kimse keyfine göre hesap yapamaz, öyle olsa apartmanlarda kavga gürültü eksik olmaz. Herkes kendisine uygun hesabı savunur.

Bildiğim kadarıyla masrafların belli bir bölümü ne kadar yaktığına bağlı olmadan eşit olarak dairelere paylaştırılır. Bu boruların sıcak tutulması masrafı gibi bir şeydir. Sen kullanmıyorsan senin borunun soğukluğunun bedelini başkası ödemek zorunda değil.

Masrafın geri kalan bölümü ise dairelere kullanımına göre dağıtılır.

Bu konuyu araştırdınız mı hiç?
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

2.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Ölü faiz işinden sıkıldım. Bir sorunu paylaşarak, daha önce tecrübe eden varsa görüşünü öğrenmek isterim.

120 bağımsız bölümden oluşan tek blok binada merkezi ısı sistemi olup, kalorimetre üzerinden tüketim okunarak maliyet çıkarılıyor. 3 yıldır bu şekilde giderken bir kişi çıkmış '' efendim ben 300 tl. öderken , 100 - 125 tl. ödeyenler var. 15 derece kuralını çiğniyorlar, dairelerindeki vanaları kapatıyorlar ki düşük para ödüyorlar. Bir metrekare alanın 15 derece ısıtılması için gereken kaloriyi bularak daire metrekaresi ile çarpınız ve asgari ödemesi bu olsun '' dedi. Hiçbir yönetici bu işin altından kalkamaz. Ara daire var, köşe, çatı, zemin var.güney cephe var. Hiç vana açmasa bile daire 17 derece olan yer var. Adam tutturmuş hesaplama yöntemini değiştirmezseniz mahkemeye gideceğim diye.

Bu işin bir emsali var mı ?
    Kendisi de kıssın vanayı az ödesin ?
    Bu Aynı Şuna Benziyor Yediği Ekmeğin Parasını Başkasına Ödetmek Ortada 5 Ekmek Var Biri 4 Ekmek Yiyor 4 Lira Ödüyor ,Biri 1 Ekmek Yiyip 1 Lira Ödüyor Bunda Yanlış Olan Bir Durum Yok.
    Paylaşımlarım Yatırım Tavsiyesi Değildir

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by 40YILLIKSANAYICI Yazıyı Oku
    Sn. Dudu, TR CDS leri benchmark ülkelere göre halihazırda x2 civarında seyretmiyor mu?
    12Mart tarihli CDS verilerine göre:

Türkiye 328
    Brezilya 157
    Rusya 125
    Güney Afrika 179

Eurobond veya eurobond fonu alımı için hangi seviyenin uygun olduğunu düşünürsünüz?
    Yannis ifade ettim galiba..
    400-500 araliginda bakinacagim.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4. Bu yüzden kombili daire en iyisi kafana göre yakarsın kafana göre kapatırsın gerekirse battaniye ye sarılırsın yakmazsın keyfin bilir merkezi sistem dairelerde bu tarz sorunlar her zaman olur bu tarz binalarda yöneticilik de çok zordur baya stresli bir iş

5.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Bu yüzden kombili daire en iyisi kafana göre yakarsın kafana göre kapatırsın gerekirse battaniye ye sarılırsın yakmazsın keyfin bilir merkezi sistem dairelerde bu tarz sorunlar her zaman olur bu tarz binalarda yöneticilik de çok zordur baya stresli bir iş
    Aynen...Ben bu son 2 aydır (kışın en soğuk olduğu 2 ayda) 180 tl şer doğalgaz faturası ödedim...İlk 2 ay 280 tl şer ödeyince...polar, eşofman, çorap, terlik...işi gördü vallaaa...

920 tl ile kurtardım gibi bu kışı da...zaten söndürdüm/kapattım artık kombiyi...havalar ısındı...

6.  Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    Aynen...Ben bu son 2 aydır (kışın en soğuk olduğu 2 ayda) 180 tl şer doğalgaz faturası ödedim...İlk 2 ay 280 tl şer ödeyince...polar, eşofman, çorap, terlik...işi gördü vallaaa...

920 tl ile kurtardım gibi bu kışı da...zaten söndürdüm/kapattım artık kombiyi...havalar ısındı...
    ben kışın bile evi havalandırmadan uyuyamam çok sıcak beni bayar bazen merkezi sistem evlere misafirliğe gittiğimde yüzüm kıpkırmızı olur bunalırım sokağa çıktığımda oh beee derim

Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Kişi ortaokul mezunu marangoz. Yönetmelik nedir deseniz bilmez. Bu kişiyi kullanan bir enerji okuma firması var. Biz 2 kapıcıya sayaçları okutuyoruz ve excel proğramına tüketimi girerek hesap çıkarıyoruz. Bu şirket daire başı aylık faturalandırma bedeli olarak 20 tl. istiyor. Ne gerek var dedik gönderdik. Şimdi bu kişiyi kışkırtarak insanların kafasını bulandırıyor. Ama bu faturalandırma şirketleri 15 derece cezası diye insanlara 100-300 arası tahsilat göndererek cebe atıyorlarmış. Ayrıca ne gerek var zaten 2 kapıcı okuyor kalorimetreleri.
    Birak versin mahkemeye cahilligiyle dosya masraflari girsin ona

Yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir.

Xiaomi Mi MIX 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by YapraksızYonca Yazıyı Oku
    Akbank ALE günlük mk brüt oran 20.50
    Durmak yok yola devam, akan çeşme bırakmayın
    ALE de gözümden düştü. Şu aralar en iyi nzor

Sayfa 720/999 İlkİlk ... 220620670710718719720721722730770820 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz