neden iscilikten zararim olsun ?
Ornek ben bunlari 409 dan aldim
1kg kulce alsam da ayni idi . nadir ve iarin satis fiyati 410 tl idi 1kg kulce icin
Bunlari alirken TFX den sanal aldim onlarida 404.5 den aldim pazartesi fiziki teslimat icin 1.5 tl masraf oduyecegim 406 ya gelicek nadir ve iar dan 4 lira asagiya almis oluyorum
Bana fiziki teslimati yaparken 1kg ,10kg yada 10gram farketmez ben ne istiyorsan onu getirmek zorunda . Masraf olarak odenen bedel kulce icin degil Sizin altininiz icin gelen arac icin odenen bedel .
08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum
Valla iyiymiş,yaren gümüş bana bunun sertifika parası olduğunu söyledi,o sertifika parası 100 gr da alsan 1 kiloda alsan değişmez dedi,o yüzden 100 gr lık alırsanız daha pahalı olur dedi.Sizin olayda gram önemli değil diyorsunuz,benim bilmediğim veya anlamadığım bir nokta var da çözemedim.Bunlar da sertifikalı değil mi.
Tabi benim konuşmam gümüş üstüne idi.Bu reel alımlar için ben tamamen olayın acemisiyim,yeni yeni öğreniyorum konuyu.
Sn hkm ben o dediginiz sertifika ucretini yillardir hic odemedim . 1gram alsamda 1000 gram alsam da fiyat 1kg kulce uzerinden hesaplarsiz kuyumcuda . Evet kuyumcudan alinan 2kg olucak [iar biraz teslimat sIKINTISI var o yzuden ahlatci getirtebiliyorlar]
bu rakama yakin TFx de de var .Yarin sayet ucak oncesi yetistirebilirsem kendim fiziki teslimat basvurusunda bulunacagim TFX de . ben yetisemez isem hesaplar arasi altin transferi var babanin hesabina havale edecegim [ masrafsiz] o halleder fiziki teslimati .[TFX teslimatlari sadece iar]
Simdilik bu kadar yeter olurda geri cekilirse 15xx seviyelerine o zaman bu alim miktarindan daha fazlasini ekleme yaparim
Kuyumcularda gümüş bulamıyorum ki,fiziki gümüş temini çok sıkıntılı iş.
Daha once bunu yazdim . Spot piyasa fiyatina 1.5 ile 3 tl[gram icin] arasi ekliyorlar kulce bedeli olarak
yani 100gramda alsaniz da ayni 1000gram da alsaniz ayni
yeniden yazayim kulce gumus fiyati spot fiyat +30$ kulce maliyeti seklindedir.
Aldiginiz yer miktar olarak bu rakam 15$ a kadar dusebilir
yada gercek anlamda isi bu olmayan firsatci bir yerden alirsaniz o zaman 30$ rakami 60$ a cikabilir
Nadir Iar Ahlatci bunlarin hepsi sertifikali zaten
Yer İmleri