‘Hedefe ulaşana kadar mücadeleye devam’
Ekonominin tüm kurumlarıyla koordinasyon halinde hareket ederek, nihai amaç olan kalıcı fiyat istikrarı hedefine ulaşana kadar mücadelenin devam edeceğini ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Nihai amacımıza ulaşıncaya dek vatandaşlarımızı hayat pahalılığına karşı destekleyen ve koruyan benzer uygulamalarımızı sürdüreceğiz†diye konuştu.
Neşe KARANFİL / ANKARA
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...devam-42100194
sahi zihni sinir projeniz vardı ; halktan altın toplanacak altına dayalı mevduat falan yapılacaktı , halktan ilgi falan ne durumda ?
Avrupalılar şimdi daha fakir, dolar karşısında biriktirdikleri Euroların değerini %10 ile %20 arasında kaybettiler hele 10 yıl önce biriktirenler ise %30 servetlerini kaybettiler.
Almanlar homurdanmaya başladı yakında tembel siesta ve sirtakiciler gitsin diyeceklermi bakalım.
Önce bir sistem kur.
Sen sadece sistemi denetle yeter.
Hotmail, Gmail, Youtube, iCloud, Twitter, Instagram, MapsNavi'ler, Whatsapp...belli bir miktar sanal HDD bedava...
Elon Twitter'i sahte hesap muammasından almaktan vazgeçti.
Huawei hesabı var, aynı Gmail gibi...bağırta bağırta serverlerini İngiltere'ye taşıttılar, üstelik yeni donanımlara android desteğini kestiler.
Hülasa...pazar biziz, değerli olan yarattığımız big data...Ukrayna'da Rus yanlılarını/Rus milisleri tespit etmek için Google yüz tanıma desteği verdi, pat pat yakaladılar.
Ne kadar parmak izi, ses izi, yüz datası topladıkları belirsiz. Birinin telefonunun dinlendiği anlaşıldı, cihaz ve hat değiştirildi, bir gün sonra onun da dinlendiği anlaşıldı.
En güzelini Çin yapıyor aslında.
Hunter Biden' ın görüntülerini twitter takır takır sildi, gündemden düşürmek için elinden geleni yaptı, sabah akşam IŞİD videosu izledik, bir tane Ukrayna işgalinde Rus videosu düşmedi.
İphone ilk çıktığında, -ki ilk çıktığında resimler silinemiyordu update geldi silmek için, GPS verisinin aslında kapanmadığı ortaya çıktı, küçük bir programla windowsa bağladığınızda telefonu tüm geçmiş konum bilgileri tarih saat log datasıyla harita üzerinde çıkıyordu, biliyorum çünkü baktım, ona da update geldi kapattık dediler, sonucunu bilen yok.
Saldım çayıra mevlam kayıra, CIA nın işi gücü yok beni mi takip edecek Cem Yılmaz esprisi...lan seni niye takip etsin, herkesi takip ediyor, herkesin eğilimleri anlam ifade ediyor.
Sosyal medyada fazla da şaapmamak lazım..
KKM de hesap açan birisi mesela 3 ay sonunda diyelim ki 10.000 tl faiz getirisi alacak, bu arada kur da 2 tl rtmış olsun, 10.000 + kur farkı mı alacak, yoksa sadece kur yükseldiği için kur farkını mı alacak, bilgisi oln var mı? tşk.
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.
İş Bankasının örnek hesaplamasına bakabilirsin.
https://www.isbank.com.tr/kur-korumali-vadeli-tl-hesap
Önce bir sistem kur.
Sen sadece sistemi denetle yeter.
Bu gidişle fed faiz artırmaya devam ederse parite 99 olur gibi,buda Euronun dolar fiatının altına inmesi demek,bu olay ben emekli olmadan önce olmuştu yani 20 sene önce![]()
Kısaca kkm de paran kaç dolarsa 3 ay sonunda da aynı dolar olarak kalıyor (kur yükseldiği için) aradaki farkın bir kısmını banka kalanı hazine ödüyor , kısaca kur yükselirse 1 elman 3 ay sonra da 1 elma olarak sana dönüyor ...
Dolayısıyla parayı örneğin dolar yapıp % 5 ile bankaya yatırırsanız reel dolar faizi alırsınız...tercih yatırımcının...
Yer İmleri