Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.
Bu kadar kolaycı aptal ! insanın olduğu ortamlarda işi bilenler hatayı düzeltmek yerine oradan kaçıyorlar. izmir de, doçent - oto anahtarcısı- düğme atölyesi sahibi- semt pazarında giysi satıcısı vb. olan 20 daireli bir binanın doğalgaz dağıtım kolonu yoktu. Binayı yapan müteahhit dahil kimsenin umurunda değildi. Keşif yaptırdım; daire başına 200 tl. düşüyor ve isteyen herkes dairesine doğalgaz alabiliyordu. Aradan 2 sivri çıkarak '' Abi senin bu işten çıkarın ne ? '' dedi. O anda tüm çalışmalarımı yırttım ve suratlarına fırlattım. Adamların hayatı çıkar üzerine olduğundan mallaşmışlar. Aralık ayında da sattım, çıktım gittim. Alan da bir perdeci esnafı idi. Tüpgaza devam....
Artık kesinlikle daire almam. Gücüm yeterse ( fiziki ) müstakil ev, ama yaşlandıkça bakımı zor olacaktır diye 3-5 yılda bir sıfır dairelere kiracı olacağım. Param çalışsın , ben keyfime bakayım.
Konut teknolojisinde son durumlar:
https://twitter.com/valaafshar/statu...676348929?s=21
Prefabrik ev teknolojisine çok hızlı adapte olduk, bu teknolojiyi de boş geçmeyiz bence
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Plastiğin içinde mermi patlatamazsınız. O silah elinizde patlar. Bunun iç aksamı ve namlusu falan basbayağı metaldir (ki zaten metal olduğu görülüyor). 3D printerla anca dipçiği basılır.
Dedim ya, plastik flamenti eriterek kendi tasarladığınız plastik parçaları hazırlayabileceğiniz bir aletten ibaret sadece.
Prototip gibi işler için tek veya az sayıda plastik parça üretecek kişileri kalıp maliyetinden kurtarıyor hepsi bu.
Şov amaçlı videolara fazla itibar etmeyin.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969
Ev alacaklar bu habere dikkat! Yüzde 50 daha ucuza satılacak
Ev sahibi olmak isteyip de bütçesi kısıtlı olanlar, borcunu ödeyememiş kişilerin konutlarını Uyap e-satış aracılığıyla ihale üzerinden yüzde 50 indirimli fiyatlardan satın alabilecek.
http://m.patronlardunyasi.com/defaul...haberid=239532
Müteahhitler ve ev sahiplerinin 3D teknolojisi ile 24 saatte 4 bin dolardan daha az maliyetle inşaat yapan makineleri gördüğünde çılgına dönmelerini normal karşılıyorum.
Tıpkı dikiş makinesinin icadından sonra ayaklanıp isyan çıkaran terziler gibi...
Neyse zamanı gelmemiş devrimleri zamanından önce açıklamamak lazım...
Bu arada arsa olayını gözünüzde çok büyütmeyin. Uçaktan aşağıya ara sıra bir bakın her yer bomboş arazi. Zaten Tüm meslekleri robotlar ele geçirdiğinde Yığınla işsiz insan şehirlerden göç etmek zorunda kalacak. Hatta bu biraz da devlet destekli olacak. Devletler halkına asgari geçim maaşının yanı sıra tarla-arsa vb verecek. Aksi durumda işsiz kalan insanlar devletlerin güvenliği için de sorun teşkil eder. Barınma işini de bu ve buna benzer 3d teknolojileri ile çözecekler.
Dedim ya bunlar şimdi ütopya gibi gelebilir ve inanması zor olabilir. ama Bir virüsün Tüm dünya ticaretini felç edeceğini ve hatta tüm kara-hava-deniz ulaşımlarının aynı anda yasaklanacağını 2 yıl önce söyleselerdi buna kim inanırdı?
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Yer İmleri