Hisselerden başkasında oran paylaşılmıyor ama bugün altında spot al, haziran vade sat, iki hafta için yıllık getiri %56,6 , dolar için yine aynısı yıllık getiri %49 oldu. Bunlarda viop kazancından %10 da stopaj düşülecek, ayrıca fiziki teslimat yok son gün elle kapatmak lazım. Yine de altında %50 getiri eder. Hisselerde %33 civarıydı, spekülatif olanlarda bile %40 göremedim.
Isgyo da bugün kapanışa doğru taban çekti, bu durumda teminat sorunu yok ama bu sefer de artan teminata düşük faiz uygulandığı için fazlasını yine arbitraja katmak lazım gelir azalmasın diye.
Ben işlem yapmadım hepsi hissede bu ay ama yapılabilir diye paylaştım. Borsada işlem gören usdtr hissesi var dolar yerine alıp satılabilen, alış satış makası yok onda, normal hisse gibi bir iki kademe olabilir belki, bir de hisse senedi komisyonu ödeniyor. Eskiden çok alıp satardım dolar yerine. Gram altın için de benzer birşey vardı diye hatırlıyorum. Bu ikisi kullanılabilir.
Doların bir avantajı 18 aylık kontrat var, hisselerde sadece üç ay oluyor üçüncü ayda da işlem hacmi olmadığından işe yaramıyor. Dolarda işlem çok. Bu vadeler arasında da arbitraj benzeri işlem yapılabiliyor. Bazen bir ayın kontratının getirisi diğer aylara göre farklı oluyor, dolayısıyla kontratı aylar arasında gezdirerek kar etmek mümkün. Robot dolu olduğundan pek denk gelinmiyor ama yaptığı oldu eskiden.
sayfanıza ilk kez yazıyorum, gördüğüm kadarıyla insanlar bu işten yıllık %50 kar edebiliyor, getiri güzel de şu an kkm yapan biri aynı parayı hatta daha fazlasını sıfır riskle yattığı yerden kazanıyor zaten. bu sizde rahatsızlık yaratmıyor mu?
bu kur kaosu bittiğinde kkm falan kaldırıldığında(inşallah seçimde bi kurtulursak) ben de bu arbitraj işine el atarım diye düşünüyorum, zira tl mevduat getirisi artık enflasyonun çok altında kaldı, zaten dünya çapında da uzun vadede faizin artık bi geleceği olduğunu düşünmüyorum. çocuklarıma kendi meslekleri dışında birikimlerini artırmanın garantili bi yolunu öğreterek gitmeyi isterim bu dünyadan. idealdata kullanıyorum zaten onun da ekstra avantajı olur.
ya şunu diyorsan, adamın hesabında milyonları varsa ayırır bu işe 100 bin liralık tutar işi şimdiden öğrenme amaçlı pratikler yapabilir ona okey derim. ama kur her sene %100 yukarı gidiyor artık, öyle olmaya da devam edeceği açık. baksana numan kurtulmuş resmen oh be pahalı liradan kurtuluyoruz ne güzel edebiyatı diyor. ucuz işgücümüz hazır diyor: ) bir ülkenin parası onurudur, emeği de dünyadaki kimseden ucuz olamaz. normalde milletimiz ucuz demeye utanmak gerekir. ama işte bunların milliyetçiliği böyle boş bulduğun heryere bayrak asıp şov yapmakta yarış milliyetçiliği. kısacası iktidarda kaldıkları sürece lira tam gaz değer kaybına devamke yani. (şu gençlik lugatına bayılıyom ya)
Yer İmleri