Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 731/1002 İlkİlk ... 231631681721729730731732733741781831 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 5,841 - 5,848 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Dolar 2016 yılında 3,9 TL olduğunda bağdat caddesi şaşkınbakkal mc donald's binayı boşaltmıştı. Nisan 2017'de 230bin TL (o zamanın kuru ile 65 bin dolar) kira istendiği bazı kaynaklarca iddia edilmişti.
    Kaynak: https://www.emlakhaber.com.tr/genel/...iyor-h409.html

Yan binasında halen kiralık bir yer mevcut, google street ile baktıldığında ağustos 2019 tarihinde de aynı şekilde boş olduğu gözüküyor:
    https://www.google.com/maps/@40.9620...7i16384!8i8192

https://www.sahibinden.com/ilan/emla...30907161/detay

Yukarıdaki ilanda aylık 150 bin TL + ön ve yan kullanım alanları dahil 170 bin TL kira isteniyor. Ancak şu anda toplam 160bin TL ile son rakam'a inmişler:
    https://www.sahibinden.com/ilan/emla...64077045/detay

Bu dükkanlar Türkiye'nin en iyileri. Gelinen durum bu.

Bırakın 1 seneyi geçen süre boş kalmasını 1 gün boş kalmaz ve hava parası ile devir edilirdi.

Tükiye'nin en iyi dükkanlarından birisi dahi dolar bazında getirisini koruyamamış ki 1 yılı geçen süredir kiracı arıyor.
    Tespitleriniz yerinde lakin,
    Eksen kayması ifadesini bu konuya da uyarlayabiliriz.
    Ümraniye diye bir ilçe var biliyorsunuz, gidin Ümraniye merkez Çarşı'da bunun muadili boş dükkan bulamazsınız.
    Yine hava parası ödemeniz gerekir.

Gençliğimiz bu gönderdiğiniz linkteki yerlerde geçti, 2000'li yıllarda ki atmosferi, hareketliliği ve sirkülasyonu çok yoğundu.
    Fakat deprem sonrası değişen yerleşim anlayışı ile o hareketlilik ve para birçok yere dağıldı. Şerifali diye bir semt sıfırdan kuruldu vb...

Sonuç olarak; Bağdat Caddesinde eskisi gibi bir atmosfer olmaması, oradaki varlıklı insanların da yerleşim yeri değiştirmesi, açılan onca AVM, yeni semtler kurulması vb. sebebpleri iledir. Sadece ekonomik durgunluk demek doğru olmaz.

2. Benim kendimce konutla ilgi bir matematiğim var. Kredi oranlarını 0.85-1.0 arası için 220 civarı, 0.7-0.85 arası için 240-250 arası kira çarpanına bakıyorum.
    Merkezi yerde, 5-6 yaşına kadar olan, güney cephe, iskanlı, ara kat dairelerin zarar ettiğini görmedim. Emlakçı yada müteaHhit değilim.
    Özellkle %20 peşinatla alındığında ort. 6 yılda kira ile taksitler birbirine yaklaşıyor. Evin değerlenmesi de cabası.
    Betona para yatırılmaz şudur budur diyenler olabilir ama ben şahsen en azından kendi oturacağı evin alınması taraftarıyım.
    Olayın sosyal ve psikolojik boyutları da var. Bu konularda Artılarda var eksileride.
    Bana göre artıları çok daha fazla.

3.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Dolar 2016 yılında 3,9 TL olduğunda bağdat caddesi şaşkınbakkal mc donald's binayı boşaltmıştı. Nisan 2017'de 230bin TL (o zamanın kuru ile 65 bin dolar) kira istendiği bazı kaynaklarca iddia edilmişti.
    Kaynak: https://www.emlakhaber.com.tr/genel/...iyor-h409.html

Yan binasında halen kiralık bir yer mevcut, google street ile baktıldığında ağustos 2019 tarihinde de aynı şekilde boş olduğu gözüküyor:
    https://www.google.com/maps/@40.9620...7i16384!8i8192

https://www.sahibinden.com/ilan/emla...30907161/detay

Yukarıdaki ilanda aylık 150 bin TL + ön ve yan kullanım alanları dahil 170 bin TL kira isteniyor. Ancak şu anda toplam 160bin TL ile son rakam'a inmişler:
    https://www.sahibinden.com/ilan/emla...64077045/detay

Bu dükkanlar Türkiye'nin en iyileri. Gelinen durum bu.

Bırakın 1 seneyi geçen süre boş kalmasını 1 gün boş kalmaz ve hava parası ile devir edilirdi.

Tükiye'nin en iyi dükkanlarından birisi dahi dolar bazında getirisini koruyamamış ki 1 yılı geçen süredir kiracı arıyor.
    Sebebi veya sebepleri tartışılır ama çöküşün 2016'da başladığını bizzat hissetmiştim.
    İnsanlar 15 temmuzdan sonra ülkenin gidişatı hakkında "neyi sezdiler" bilmem ama fuzuli alışveriş yapmayı kestiler.
    O sıralar kamudan veya firmalardan çıkma ikinci el bilgisayar satıyordum. Önceki yıllarda satışların hızına yetişemezken, o günden sonra satışlar hızlı bir şekilde düştü.
    Ülkenin krize gittiğini anladım ve eldeki PC'leri kar amacı gütmeden satıp kurtuldum.
    Bu kadar derin bir çöküş ve buhran yaşayacağımızı bilseydim, sadece PC'leri değil, oturduğum ev hariç ne kadar mal mülk varsa hepsini satardım. Malesef yaklaşan cismin büyüklüğünü kestirememişim.

Şimdi o bahsettiğiniz dükkanların boş olması çok normal.
    2016'da PC almayan insanlar, bugünkü şu berbat ortamda hiç alışveriş yapmaz.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

4.  Alıntı Originally Posted by tilkiii Yazıyı Oku
    Temel insani harcamalar dışında lükse kacabilecek bir durumum zaten yok ama ben tersini yaptım şu dönemde bulabildiğim kadar ucuz kredi bulup ihtiyaçları kapattım ve yatırım yaptım.

Yine mesela kredi kartı ile herşeyi alıyorum.
    Nakit çok az taşırım.

CarrefourSA da kampanya var mesela 300 liraya 75 lira gelecek. Normalde yerel marketlerden alirim çoğu şeyi ama gidip bu kampanya ile temel ihtiyaç maddelerini alacağım. Gelen 75 lira ile yine aynısını yapacağım.

Mesela enpara ile öderim MTV yi. 6 ya faizsiz böler.
    Arabanın bakımını da oradan geçerim onuda bölerim. Faturaları falan hep ondan geçer 6 ya bölerim.

Paraf 0,89 dan taksitli nakit avans verir. Kullanırim.

Şimdiye değin nakite dönebilecek herşeyi araba, hisse senedi, fiziki altın hep kredi ile aldım.

Suan hepsini nakite dönsem 235 bin civarı bir para geçer elime aşağı yukarı bankalarada 60 bin lira borç var. 11 ay vade.

Krediyi çekince hemen ilk taksidi öder 1 ay kazanırım. Yaptığım yatırımdan kazanabilirsem yine bir kredi taksidi daha kenara ayırır otelerim. Mesela en son cuma elimdeki hisselerden biri tavan yapti. Birazını sattım. Ayırdım hemen taksidi. Yeni bir hisseye blok alım girersemde stop koyarım.

Düzenli gelir olduğu için biraz rahatım kredi konusunda

Tabii benim yaptığım riskli ama nakit akışını bozacak bir durum olunca hemen nakite döner kredileri kapatırım kâra,zarara bakmam

Öyle bir durumda yaşadım. Petkim 4,56 dan sattım psdtc 7,55 ten sattım , gram altın vardı 217 den sattım. Petkim, psdtc kâr ile gram altınlar zarar ile.

Ama daha kredi çekmem çünkü faizler çok fırladı. Bundan sonrada zor düşer.

Benim hedefim şu işsiz kalır isem iş buluncaya değin beni ve ailemi en az 2 yil yetecek kadar nakite ya da hemen nakite dönebilecek varliklara sahip olmak.

Diyelim ki işsiz kaldım. Araba, hisse senetleri , fiziki altın vs hep döndüm nakite borcuda kapattım.

170-75 bin civarı kaldı elimde iki yıl idare ederim herhalde.

Tabii herkesin şartlari, yatırım ve birikim anlayışı , standartları vs vs'si farklı.

Buraya okuyan gençler var ise bir işe sahip düzenli gelirleri var ise aylık gelirinin yüzde 20 sini hep birikime ayirsinlar. İhtiyac olunca kâr zarar bakmayip harcasinlar.

Mümkün olduğunca az eşyaya sahip olsunlar. Benim de verebileceğim tavsiye de bu olur.

Zamanında finansal okur yazarlığim olsa ve her ay düzenli yüzde 20 ayirsa idim ya da geleneksel yöntem ile kenara bir çeyrek atsa idim şuan farklı olurdum pek tabii.

Hayat insana ne getirecek bilinmez. Önce kendimizin ve sevdiklerimizin sağlığı yerinde olsun. O en büyük kazanç.

G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    sen bu zeka ile 1 tl günlük ile geçinebilirsin Prof olmuşşun bravo

5. Aynı apartmandaki güney cephe zarar etmez ise kuzey de zarar etmez. Ara kat zarar etmezse giriş kat da etmez. Şerefiyeleri zaten ilk satışta fiyatlanmıştır. Mantığını pek anlayamadım
     Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Benim kendimce konutla ilgi bir matematiğim var. Kredi oranlarını 0.85-1.0 arası için 220 civarı, 0.7-0.85 arası için 240-250 arası kira çarpanına bakıyorum.
    Merkezi yerde, 5-6 yaşına kadar olan, güney cephe, iskanlı, ara kat dairelerin zarar ettiğini görmedim. Emlakçı yada müteaHhit değilim.
    Özellkle %20 peşinatla alındığında ort. 6 yılda kira ile taksitler birbirine yaklaşıyor. Evin değerlenmesi de cabası.
    Betona para yatırılmaz şudur budur diyenler olabilir ama ben şahsen en azından kendi oturacağı evin alınması taraftarıyım.
    Olayın sosyal ve psikolojik boyutları da var. Bu konularda Artılarda var eksileride.
    Bana göre artıları çok daha fazla.

6.  Alıntı Originally Posted by renkly1i Yazıyı Oku
    Aynı apartmandaki güney cephe zarar etmez ise kuzey de zarar etmez. Ara kat zarar etmezse giriş kat da etmez. Şerefiyeleri zaten ilk satışta fiyatlanmıştır. Mantığını pek anlayamadım
    Zemin ve çatı katlar hem problemli hemde satışı ara kata göre zordur.
    Aynı şekilde kuzey cephe de öyle.
    Hızlı satılamayan yada yavaş satılan daireler, fiyatta zamanla düşmeye neden oluyor.

7.  Alıntı Originally Posted by renkly1i Yazıyı Oku
    Aynı apartmandaki güney cephe zarar etmez ise kuzey de zarar etmez. Ara kat zarar etmezse giriş kat da etmez. Şerefiyeleri zaten ilk satışta fiyatlanmıştır. Mantığını pek anlayamadım
    Çatıda ve bodrumda bina sıfırken görünmeyen nem sorunları, ev kullanıldıkça ortaya çıkar. Bu da satış sırasında mutlaka alıcının gözüne çarpar.
    Ama ara katlar bina sıfırken ne haldeyse, yıllarca o halde kalabiliyor.

8. Ha tabi zaten kullanılmış olarak ve sorunlarını bilerek uygun fiyata alındıysa ona bişey diyemem.

Sayfa 731/1002 İlkİlk ... 231631681721729730731732733741781831 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •