Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, yarın Türkiye'ye geliyor,..
buradan Pay alınabilirse, başta inşaat, çimento, enerji, parakente, gıda, alt yapı şirketleri olumlu gider,..
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, yarın Türkiye'ye geliyor,..
buradan Pay alınabilirse, başta inşaat, çimento, enerji, parakente, gıda, alt yapı şirketleri olumlu gider,..
burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
yatırım tavsiyesi değildir,...
Trump'ın ek gümrük tarifeleri Avrupalı otomobil üreticilerinin hisselerini vurdu
ABD Başkanı Donald Trump'ın ülkesinin Avrupa Birliği'ne (AB) ek gümrük vergileri uygulayacağını açıklamasının ardından Avrupa'nın en büyük otomobil üreticilerinin hisseleri düşüşe geçti.
Brüksel - Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Ticari çıkarlarımıza saldırılırsa Avrupa'nın kendine saygı gösterilmesini sağlaması gerekecektir
Brüksel - Fransa Cumhurbaşkanı Macron: ABD'den yapılan son açıklamalar Avrupa'yı savunma ve ekonomide daha güçlü ve birleşik olmaya yönlendiriyor
AB Yüksek Temsilcisi Kallas, ABD ile bir ticaret savaşının kazanan ı olmayacağını söyledi,
Trampi etkisi devam ediyor,...
mesaj 4370, 4371, 5770, 5771, 5773 ve mesaj 5763.....
şahsen mesaj 5763 te yukarıya koyduğum ''?'' işaretine gitmek isterdim,..
ancak 41 haftanın 16.haftası satışa döndü ve deep seekle başlayan gelişmelerin peşi sıra HS Trumpın, tarife (gümrüklerlerle ilgili) açıklmalarıyla hafta sonu coinlerle başlayan ivmeli satışlar önüne borsaları da katarak devam etti,..
neticede bizim pişmanlık, korku ve ümit üzerine bina ettiğimiz ''range trend'' hali devam ediyor,..
bundan etkilenmemek için günlüklerde sistem takibi, olmayanlar için se STC (stokastik, staokastik momentum v.s) kovalıyorduk,.....böyle zamanlar da günlüğe dikkat edersek kısmen sıkıntı yaşamayız,...
bu süreç devam ediyor,.. yani 41 hafta geneli,
bu günüde 16.hafta kabul etsem,..çünkü satışlar geçen hafta dan perşembe başladı cuma devam etti, bu son gelişmelere bahsettiğim pozitif haftalar nasıl oluşacak, yani 17, 18,19,20,21 belki 22 ve 23 haftalar, açıkçası emin değilim,..bayağı bir zora girdiler,..Trampi yaman çocuk çünkü,..
ama onlar orada askıda dursunlar bakalım,..
biz bu 41 hafta genelinde ''yapıştır trading sistem on the way gereği'' günlükte al/sat kovalamaya devam edelim, al gelmeden dönemyelim,..
İndregandi Hocam, bugünkü sert düşüş sonrası yarına bakıyorum, kısalar çok aşırı düştük hadi toparlanalım mı diyor ama uzunlar daha durun yeni başladık der gibi halleri var... Yarını kurtarsak da yakın zamanda Xu030 da 10 binin altını gösterecekler gibi duruyor...
Enflasyonda beklentilerin epey üzerinde geldi. 5.03 nedir anlamıyorum ki... Elin dijj güçlerinde enflasyon yıllık 2-3 arasından aşağıya düşmeyince, yangın çıkartıp bittik moduna giriyorlar biz de aylık 5 çıkıyor kimsenin sesi soluğu çıkmıyor... Şimdi Şubat ayında da 5 çıkarsa emekliye memura verdiği 6 zam + 5 enflasyon farkı= 11 zam oranını daha 2 ayda geri almış olacak...
Hakikaten daha ne olması gerekiyor, bu ülkede daha ne olmalı da insanlar bilinçlenmeli, biz ne yapıyoruz, 22 yıldır bir trene bindik bunun sonu uçurum mu acaba diye ne zaman düşünecekler...
Seans biter bitmez kafayı boşaltmak için dizi-filmlere dalıyorum yoksa çıldırmamak elde değil... Son aylarda bitirdiğim dizi sayısı ben diyeyim 100 siz deyin 50... Mahvettiler şu canım ülkemi, sinir harbinde geçen bir hayatı bize reva gördüler...
şu Trampın girdiği tarife mevzusu,..
bizdeki enflasyondan daha bir önemli,..
adam resmen küreselleşmeyi bitiriyor,..bu arada ben anti küresel ayrı dava,...
şimdi diyorki ben parayı içeride çevirecem, tek taraflı para basabiliyorum üstelik, karşılksız sorgusuz,
bana gelecek adamın %25 ini alırım önden he,....great america again diyor,..
bunu herkes tüm ülkeler uyguladığı anda mal+%25 demek olur bu,..bu ABD nin global ekonomiye extremde pahalılık ve enflasyon ihraç etmesi demek(zaten bu mevcutta var, bkz powel ve avenesi),..
mal pahalandığında ithalat düşer,..bu iyi, fakat aynı zamanda hammaddelere %25 extrem olur,
bizde yapı ithal ikame olduğundan bu içeriye extremde en az %25 flation/balon yapar,..
bu da iç talebi düşürür,..daralma yapar,..yani yeni para basarsın mal lmak için, yetmeyince daha fazla basarsın mal için,
bastıkça basarsın ki bu 1990 öncesi oluyor,...hükümetler sık değişir bu iyi tarafı tabeee
çok önemli ve tarihi günler bunlar,..peşi sıra bir dizi sosyal olaylarıda beraberinde getirir,..
sosyalizm gelir, hehhehhehheh
yani sınırlar geri geliyor,...no new ottoman empire,...
Suriyeliler yanımıza kar kaldı amk,....
Yer İmleri